Vatrogasnu zajednicu grada Koprivnice i dalje će voditi predsjednik Ivan Golubić i zapovjednik Hrvoje Blažeković

.

Vatrogasna zajednica grada Koprivnice u petak, 25. lipnja, izabrala je na godišnjoj skupštini svoje novo-staro vodstvo koje će zajednicu voditi sljedećih pet godina. Predsjednik će i dalje biti Ivan Golubić, kao i zapovjednik Hrvoje Blažeković, dok su za podpredsjednike izabrani Željko Cvrtila i Slavko Tucaković. Zamjenik zapovjednika biti će Darko Lončarek.

.

Na skupštini je predstavljen rad i sve aktivnosti u mandatu 2017. – 2021., a usvojena su i izvješća o radu, financijsko izvješće te plan rada za tekuću godinu koji je utvrđen na posljednjoj lanjskoj skupštini. Okupljenim novim i starim predsjednicima i zapovjednicima svih 11 članica VZG-a te v.d. zapovjednika JVP-a Jasminki Jakupec Ivan Golubić predstavio je rad VZG-a Koprivnica i njezinih članica tijekom minulog mandata. Zaista velik broj aktivnosti obilježio je protekli mandat, a dobrovoljni vatrogasci aktivirali su se u svim područjima djelovanja dobrovoljnog vatrogastva kao i u društvenom životu mjesta u kojima djeluju. Naravno, vatrogasna djelatnost uvijek je primarna svim dobrovoljnim vatrogascima, a toga je bilo zaista puno. Od osposobljavanja i usavršavanja, preko preventive i vatrogasnih vježbi, pa sve do nabave potrebne opreme i stvaranja i održavanja dobrih odnosa s kolegama vatrogascima iz cijele Hrvatske, ali i Europe te promocije vatrogastva među građanima.

.

Zapovjednik Blažeković osvrnuo se na rad u 2020. godini koju su obilježile aktivnosti vezane uz pandemiju koronavirusa i potresa na Banovini, no koprivnički vatrogasci i dalje su bili vrlo aktivni na svim područjima unatoč otežanim uvjetima rada te nemogućnosti održavanja većih okupljanja, rada s djecom i edukacije najmlađih sugrađana.

– Od nove opreme u 2020. istaknut ću sedam prikolica koje smo tijekom godine nadograđivali, donaciju autocisterne od tvrtke Podravka te brojnu drugu opremu koja je raspoređena po društvima. Osposobljavanja u raznim zvanjima završilo je 95 vatrogasaca, a mladež je sudjelovala u radu Vatrogasnog kampa u Fažani. Nažalost natjecanja nisu održana, čak ni državno na koje smo se plasirali. Održali smo uspješnu vatrogasnu vježbu na Bazenima Cerine te brojne druge aktivnosti. Od intervencija istaknuo bih onu nakon nevremena koje je zahvatilo Jagnjedovec i Starigrad u lipnju prošle godine, kao i aktivnosti povezanih s pandemijom i potresom – kazao je zapovjednik Blažeković.

Spomenuo je i kako je VZG Koprivnica lani ukupno imala 62 intervencije na kojoj je sudjelovalo 344 vatrogasca, 166 puta aktivirana su vozila, a utrošeno je 1305 radnih sati.

Gradonačelnik Mišel Jakšić prisustvovao je skupštini te pohvalio rado VZG-a.

– Dobro se radilo, imate rezultate i radite nove iskorake u vatrogastvu. VZG i JVP Koprivnica zasigurno diktiraju tempo kojeg ‘love’ ostala okolna društva i to je za svaku pohvalu. Zahvaljujem svim vodstvima društava koja su u novom mandatu naslijedili novi ljudi, svima želim puno sreće u radu, a moram istaknuti gospodina Golubića kao pokretača i osobu koja jako puno energije ulaže u koprivničku Vatrogasnu zajednicu. Čestitam mu na novom mandatu i vjerujem da će i dalje s istom energijom voditi VZG – kazao je gradonačelnik Jakšić.

Nakon skupštine svim dosadašnjim predsjednicima, zapovjednicima i tajnicima uručene su zahvalnice te vatrogasne jakne i veste.

.

February 2024
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829  
Arhiva po mjesecima
Vremenska prognoza
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed