VZ Koprivničko-križevačke županije, Đurđevac – Ivan Matosović predsjednik VZŽ

U prostoru JVP grada Đurđevca u četvrtak 23. svibnja održana je 20. godišnja i izborna Skupština Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije. Pored delegata Skupštine prisutni bili su gosti: župan Darko Koren, dožupan Ivan Pal sa suradnicima, gradonačelnik Đurđevca Slavko Gračan, glavni vatrogasni zapovjednik RH Slavko Tucaković, načelnik HVZ Željko Popović, zamjenik predsjednika HVZ Mijo Brlečić, počasni predsjednici HVZ Franjo Gregurić i Teodor Fricki, predsjednik Savjeta za mladež HVZ Nikola Sočev, pročelnik Područnog ureda DUZS Ivan Kramarić, predstavnik PU Koprivničko-križevačke, direktor “Vatroprometa” Zagreb Nenad Radojčić, predstavnici VZ Županije: Krapinsko-zagorske, Varaždinske, Međimurske, Bjelovarsko-bilogorske i Virovitičko-podravske i drugi. U ime domaćina pozdravne riječi prisutnima uputio je zapovjednik JVP grada Đurđevca Marijan Kicivoj. Nakon usvojenog Dnevnog reda Skupštine predsjednik Ivan Golubić podnio je izvješće o radu za prošlu godinu. U opširnom ali konciznom izvješću iznio je informacije o ustroju zajednice, organizacionim, preventivnim i operativnim aktivnostima. Tako je primjerice prošle godine bilo je ukupno 254 požara, a materijalna šteta procjenjuje se na oko dva i pol milijuna kuna, što je manje nego godinu prije. Istaknuo je dobre rezultate natjecateljskih ekipa, rad sa mladeži, obrazovanje vatrogasaca njihova edukacija, nabavka opreme i vozila.

Ivan Golubić podnosi izvješće o radu zajednice

Ivan Golubić podnosi izvješće o radu zajednice

– Na našoj Županiji svih ovih godina radili smo i dokazali da dobrovoljno i profesionalno vatrogastvo može zajedno raditi i surađivati, uvažavajući i nadopunjujući jedno drugo. U prilog tome govori i činjenica da živimo i radimo u najvatrogasnijoj županiji u Republici Hrvatskoj. Ti podaci nedvosmisleno i jasno pokazuju da smo sigurno na pravom i ispravnom putu razvoja cjelokupnog vatrogastva i da jedno drugo nadopunjuje, a ne da ga guši i uništava, rekao je na kraju izvješća Ivan Golubić i zahvalio na podršci organima lokalne uprave i samouprave, a posebno Županiji i županu Darku Korenu koji je pružao svu moguću podršku radu vatrogasaca. Podneseno je financijsko izvješće i Nadzornog odbora, kao i plan rada i financijski izvještaj za ovu godinu. Plan i program rada predložio je zapovjednik Zvonimir Habijan i u njemu se pored operativnih i preventivnih djelatnosti prema programu Vlade RH tu je i djelovanje prema Planovima zaštite od požara gradova i općina te Koprivničko-križevačke županije koje treba redovno  održavati i kontrolirati sustav javnog uzbunjivanja putem centralnog sustava iz JVP prema stožernim društvima. U planu su i brojna vatrogasna natjecanja, osposobljavanje vatrogasaca, rad sa mladeži, informiranje i promidžba i drugo. Financijski plan za ovu godinu težak je 1,074.000 kuna. Izvješća i planovi jednoglasno su usvojeni. Skupština je dala razrješnicu starom i izabrala novo rukovodstvo. Novi predsjednik u idućem četverogodišnjem mandatu je Ivan Matosović, a potpredsjednici Ivan Golubić i Goran Matoničkin, zapovjednik je profesionalac već prije izabran Zvonimir Habijan, tajnica Mirjana Futač, blagajnik Josip Krček.

Predsjednik VZŽ Ivan Matosović

Predsjednik VZŽ Ivan Matosović

Darko Koren čestitao je na dosadašnjem radu i zaželio uspjeh u radu novom rukovodstvo, koje će i nadalje imati punu podršku županije u radu koji je iz godine u godinu sve bolji i kvalitetniji. Riječi čestitke i podrške uputio je i Slavko Gračan, Željko Popović istaknuvši dobru suradnju dobrovoljaca i profesionalaca na području naše županije, Franjo Gregurić pohvalio je dobar rad kao i Slavko Tucaković, a Nenad Radojčić koji ne dolazi praznih ruku novim dužnosnicima donio je prigodne poklone i čestitao na uspješnom radu. Na kraju novi predsjednik Ivan Matosović zahvalio se na časnoj novoj dužnosti i danom mu povjerenju.

 

Izvjestitelj VZ Koprivničko-križevačke županije

Dragutin Rendić

April 2021
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Arhiva po mjesecima
Vremenska prognoza
Podravina
April 15, 2021, 5:15 pm
Mostly cloudy
Mostly cloudy
11°C
real feel: 10°C
current pressure: 1020 mb
humidity: 31%
wind speed: 4 m/s N
sunrise: 6:06 am
sunset: 7:40 pm
Forecast April 15, 2021
day
Partly sunny with showers
Partly sunny with showers
11°C
wind speed: 3 m/s N
Forecast April 16, 2021
day
Mostly cloudy
Mostly cloudy
12°C
wind speed: 1 m/s NE
Forecast April 17, 2021
day
Mostly cloudy
Mostly cloudy
11°C
wind speed: 3 m/s NNE
Forecast April 18, 2021
day
Showers
Showers
9°C
wind speed: 3 m/s N
Forecast April 19, 2021
day
Showers
Showers
10°C
wind speed: 2 m/s N
Forecast April 20, 2021
day
Partly sunny
Partly sunny
13°C
wind speed: 2 m/s NNW
Forecast April 21, 2021
day
Partly sunny
Partly sunny
16°C
wind speed: 2 m/s NW
Forecast April 22, 2021
day
Partly sunny
Partly sunny
16°C
wind speed: 1 m/s S
Forecast April 23, 2021
day
Cloudy
Cloudy
16°C
wind speed: 1 m/s NW