VZ Koprivničkoi-križevačke županije -Svečano obilježen Dan Svetog Florijana i Dan vatrogastva

Dan Svetog Florijana 4. svibanj zaštitnik vatrogasaca i Dan vatrogastva Hrvatske obilježen je na području naše županije 3. 4. i 5. svibnja prigodnim manifestacijama u vatrogasnim društvima i zajednicama. Svečano obilježavanje za Požarno područje Koprivnica održano je u nedjelju 5. svibnja svetom misom u 11 sati na Ješkovu nedaleko Gole na imanju umjetnika Dragutina Ciglara. Sveta misa koju je služio župnik Ivan Herega održana je na otvorenom ispred drvene kapelice i kipa Svetog Florijana.  Čestitke u povodu Svetog Florijana i Dana vatrogastva Hrvatske uputio je Saborski zastupnik i načelnik općine Gola Stjepan Milinković, kao i predsjednik VZŽ Ivan Golubić. Prisutno bilo je oko dvije stotine vatrogasca, mještani Gole i drugi. Nakon mise održano je prigodno druženje vatrogasaca. Manifestacija je održana u organizaciji VZ grada Koprivnice i VZ općine Gola.

Proslava na Ješkovu

Proslava na Ješkovu

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

U petak 3. svibnja u crkvi Svetog Andrije u Jagnjedovcu, velečasni Marko Križanec održao je svetu misu za vatrogasce DVD-a Jagnjedovec. Nakon mise organizirano je zajedničko druženje u Vatrogasnom domu.

Sveta misa u Jagnjedovcu

Sveta misa u Jagnjedovcu

jagnjedovec (1)

jagnjedovec (2)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na Dan Svetog Florijana u subotu 4. svibnja svečano je bilo i u ostalim društvima. Tako je u Glogovcu velečasni Josip Koščak nakon svete mise u crkvi Majke Božje Srpanjske, blagoslovio novu kapelicu Svetog Florijana ispred Vatrogasnog doma. Pored vatrogasaca prisutni bili su i mještani kao i načelnik općine Koprivnički Bregi Mario Hudić, direktor Vatroprometa Zagreb Nenad Radojčić i drugi. Vatrogasna zajednica općine Koprivnički Ivanec obilježila je Dan Svetog Florijana i Dan Vatrogastva Hrvatske svetom misom u crkvi Svetog Ivana Krstitelja, koju je služio velečasni Nikola Bukovčan, a prije mise svečani ešalon vatrogasaca koji se kretao prema crkvi zapalio je svijeće i položio cvijeće u kapelici Svetog Florijana. U Društvenom domu održana je prigodna sjednica VZO Koprivnički Ivanec u povodu 20. godina kontinuiranog rada i djelovanja. Na sjednici prisutan je bio načelnik općine Božidar Vrabelj, predsjednik VZŽ Ivan Golubić, predsjednik Savjeta za vatrogasnu mladež HVZ-a Nikola Sočev i delegacija VZO Đelekovec-Drnje. Prisutne pozdravio je predsjednik VZO Koprivnički Ivanec Ivica Salajec, a u povodu 20 obljetnice pročitan je prigodan referat o djelovanju Vatrogasne zajednice na ovim prostorima. Ivan Golubić čestitao je svim vatrogascima njihov blagdan i pohvalio rad zajednice. Božidar Vrabelj također se pohvalnim riječima obratio vatrogascima. Golubić je zajedno sa zapovjednikom VZO Markom Švageljom podijelio zahvalnice zaslužnim pojedincima.

Posebno svečano bilo je u Hlebinama u nedjelju 5. svibnja. Hlebinski vatrogasci obilježili su blagdan Svetog Florijana i Dan vatrogastva Hrvatske svetom misom u župnoj crkvi Svete Katarine, a nakon mise župnik je ujedno blagoslovio navalno vatrogasno vozilo, koje je DVD Hlebine nabavilo prije izvjesnog vremena.

Blagosolov nove kapelice Sv. Florijana ispred vatrogasnog doma u Glogovcu

Blagosolov nove kapelice Sv. Florijana ispred vatrogasnog doma u Glogovcu

glogovac (1)

glogovac

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na području Požarnog odreda Križevci, Apatovec i Kloštar Vojakovački Dan Svetog Florijana i Dan Vatrogastva obilježen je u subotu 4. svibnja svetom misom u crkvi Svete Ane u Križevcima. Članovi Dobrovoljnih vatrogasnih društava Požarnog odreda Raven u nedjelju 5. svibnja prisutni bili su na svetoj misi u crkvi Presveto Srce Isusovo u Malom Ravenu, a poslije toga održali zajedničko druženje.

Na Požarnom području Đurđevca, Vatrogasne zajednice obilježile su blagdan Svetog Florijana i Dan Vatrogastva Hrvatske u subotu 4. i nedjelju 5. svibnja. Vatrogasna zajednica općine Ferdinandovac u nedjelju 5. svibnja Dan Svetog Florijana i Hrvatskog vatrogastva obilježila je svetom misom u kapelici Svetog Florijana, a misu je služio župnik Daroslav Bednjak.

 

Izvjestitelj VZ Koprivničko-križevačke županije

Dragutin Rendić

April 2021
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Arhiva po mjesecima
Vremenska prognoza
Podravina
April 15, 2021, 3:06 pm
Mostly cloudy
Mostly cloudy
10°C
real feel: 8°C
current pressure: 1020 mb
humidity: 38%
wind speed: 4 m/s NW
sunrise: 6:06 am
sunset: 7:40 pm
Forecast April 15, 2021
day
Partly sunny with showers
Partly sunny with showers
11°C
wind speed: 3 m/s N
Forecast April 16, 2021
day
Mostly cloudy
Mostly cloudy
12°C
wind speed: 1 m/s NE
Forecast April 17, 2021
day
Mostly cloudy
Mostly cloudy
11°C
wind speed: 3 m/s NNE
Forecast April 18, 2021
day
Showers
Showers
9°C
wind speed: 3 m/s N
Forecast April 19, 2021
day
Showers
Showers
10°C
wind speed: 2 m/s N
Forecast April 20, 2021
day
Partly sunny
Partly sunny
13°C
wind speed: 2 m/s NNW
Forecast April 21, 2021
day
Partly sunny
Partly sunny
16°C
wind speed: 2 m/s NW
Forecast April 22, 2021
day
Partly sunny
Partly sunny
16°C
wind speed: 1 m/s S
Forecast April 23, 2021
day
Cloudy
Cloudy
16°C
wind speed: 1 m/s NW