VZG Đurđevac – Dobra suradnja sa svima

U subotu 16. ožujka održana je godišnja i izborna Skupština VZ grada Đurđevca u čijem sustavu djeluju DVD-i: Đurđevac, Čepelovac, Mičetinac, Budrovac, Severovci, Sirova Katalena,  Suha Katalena kao i JVP grada Đurđevca. Na Skupštini održanoj u prostorijama JVP grada Đurđevca pored delegata društava prisutan bio je i župan Darko  Koren, gradonačelnik grada Đurđevca Slavko Gračan, predsjednik VZŽ Ivan Golubić dopredsjednik Goran Matoničkin, predsjednik Savjeta za mladež HVZ Nikola Sočev, zamjenik zapovjednika JVP grada Križevaca Ivan Pečarić, predstavnici JVP grada Đurđevca, delegacije iz VZG i VZO Bjelovara, Pitomače, Kalinovca, Ferdinandovca, Virja.

Detalj sa Skupštine u Đurđevcu

Detalj sa Skupštine u Đurđevcu

Nakon što je usvojen izvještaj o radu u proteklom četverogodišnjem mandatu prihvaćen je kao i plan rada za iduće razdoblje u kojem se među ostalim planira raditi na školovanju i edukaciji članova vatrogasnih društava, nabavci potrebite opreme za iste, sudjelovati u svim prigodnim natjecanjima, vježbama i manifestacijama, raditi na protupožarnoj zaštiti i preventivi i drugo.

Skupština je izabrala novo rukovodstvo. Za predsjednika izabran je Ivan Hadžija, potpredsjednik je Robert Bajsar, zapovjednik Matija Markešić, dozapovjednik Ivan Tomašek, tajnik Željko Turbelija, blagajnik Andrija Puhač, a članovi Predsjedništva još su: Marijan Kicivoj, Mario Čorba, Slavko Horvat, Dragutin Jozek, Tomislav Rastovski, Franjo Maričić. Predsjednik Nadzornog odbora je Milek Tomašek, a članovi Danijela Bajsar i Ivan Sobota. Slavko Gračan zahvalio se svim članicama VZG-a na četverogodišnjoj suradnji, u kojoj je učinjeno mnogo ne samo u vatrogastvu nego i u društvenom životu prigradskih mjesta. Posebno je ponosan što su u ove četiri godine neka društva kao što su Suha Katalena, Čepelovac i Mičetinac koja su bila gotovo prekinula rad, uključivanjem  mladih ljudi koji su sada ove godine preuzeli i vodstvo tih društava, ona su počela sve bolje i bolje raditi.

Ivan Golubić ovom prilikom zahvalio se županu Darku Korenu kao i županiji Koprivničko-križevačkoj na odličnoj četverogodišnjoj suradnji, te istaknuo kako se vatrogastvo cijeni i u danima krize, a najbolji primjer je da se sredstva za rad Vatrogasne zajednice županije nisu smanjivala, naprotiv uvećana su za nekoliko desetaka tisuća kuna. Darko Koren rekao je kako je zadovoljan sa suradnjom, te da su se uvijek našla najbolja rješenja kod rješavanja određenih problema.

– Uvijek sam podržao vaš prijedlog kao struke, radi unaprjeđenja Vatrogastva, nadam se da će se i ubuduće nastaviti  dobra suradnja, a novoizabranom rukovodstvu čestitam na izboru, rekao je na kraju Darko Koren.

 

Izvjestitelj VZ Koprivničko-križevačka županije

Dragutin Rendić

December 2021
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Arhiva po mjesecima
Vremenska prognoza
Podravina
December 2, 2021, 5:19 am
Cloudy
Cloudy
9°C
real feel: 7°C
current pressure: 1000 mb
humidity: 58%
wind speed: 3 m/s SW
sunrise: 7:16 am
sunset: 4:08 pm
Forecast December 2, 2021
day
Rain
Rain
11°C
wind speed: 3 m/s W
Forecast December 3, 2021
day
Mostly sunny
Mostly sunny
6°C
wind speed: 2 m/s NNE
Forecast December 4, 2021
day
Mostly cloudy
Mostly cloudy
3°C
wind speed: 1 m/s S
Forecast December 5, 2021
day
Mostly cloudy
Mostly cloudy
3°C
wind speed: 2 m/s NNE
Forecast December 6, 2021
day
Cloudy
Cloudy
3°C
wind speed: 3 m/s N
Forecast December 7, 2021
day
Intermittent clouds
Intermittent clouds
2°C
wind speed: 0 m/s SW
Forecast December 8, 2021
day
Intermittent clouds
Intermittent clouds
2°C
wind speed: 2 m/s ESE
Forecast December 9, 2021
day
Intermittent clouds
Intermittent clouds
4°C
wind speed: 1 m/s SSW
Forecast December 10, 2021
day
Flurries
Flurries
4°C
wind speed: 1 m/s ENE