VZG i JVP grada Koprivnice – Jubileji koji se ne mogu zaboraviti

Na svečan način u subotu 1. lipnja obilježena je 30. i 60. godina postojanja i rada Javne vatrogasne postrojbe i vatrogasne zajednice grada Koprivnice. Ovaj značajan jubilej koprivničkih vatrogasaca održan je pod pokroviteljstvom gradonačelnice grada Koprivnice Vesne Želježnjak i Državne uprave za zaštitu i spašavanje. Svečanost je započela kretanjem svečanog ešalon vatrogasaca iz Vatrogasnog doma središtem grada uz pratnju limene glazbe grada Koprivnice na svečanu sjednicu u Domoljub.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Na početku svečanosti preko dvije stotine vatrogasaca, brojne goste i uzvanike pozdravio je predsjednik VZG Ivan Golubić i zapovjednik JVP grada Koprivnice Slavko Lakuš. Među gostima bila je bila gradonačelnica Koprivnice Vesna Želježnjak, predsjednik Gradskog vijeća Zoran Gošek, župan Darko Koren, dožupan Ivan Pal, počasni predsjednik HVZ Teodor Fricki, glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković, županijski zapovjednik Zvonimir Habijan, tajnik Županijske komore Koprivnica i jedan od načelnika JVP Koprivnica Krunoslav Vitelj, direktor “Vatroprometa” Zagreb Nenad Radojčić, delegacija Gasilske zveze iz Domžala i Lendave susjedne Slovenije, predstavnici profesionalnih vatrogasaca iz Nagyatada iz Mađarske, predstavnici brojnih JVP iz susjednih i naše Županije kao i predstavnici VZG i VZO te delegati VZG Koprivnica i djelatnici JVP grada Koprivnice.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Na početku svečanosti prisutnima obratila se Vesna Želježnjak čestitajući dvostruki jubilej koprivničkim vatrogascima za koje je kazala da su tradicija našeg kraja koji se ističu svojim primjerenim radom. Nakon video prezentacije rada vatrogasaca, pristupilo se potpisivanju povelje o bratimljenju između Vatrogasne zajednice grada Koprivnice i Gasilske zveze Domžale (drugi puta) i Lendave. U ime VZ grada Koprivnice Povelju je potpisao Ivan Golubić i zapovjednik Antonio Popijač, a u ime GZ Domžale predsjednik Stane Kovač i zapovjednik Merkužić, dok je u ime GZ Lendave to uradio predsjednik Srećko Prendl i zapovjednik Jože Trnovšek.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gasilska zveza Domžala za dobru suradnju i razvijanju prijateljskih odnosa uručila je odličja zaslužnim članovima društva i postrojbe uključeni u VZG Koprivnica. Odličja su primili: Danijel Horvat (Draganovec), Davor Rus (Bilokalnik), Davor Lovreković (Bakovčica), Dragana Grobenski (Jagnjedovec), Goran Zagorščak (JVP), Igor Međimorec (Štaglinec), Mirjana Futač (JVP), Slavko Lakuš (JVP), Stjepan Futač (Reka), Željko Cvrtila (Starigrad), Željko Behin (Željezničar), i Nikolina Sočev (Koprivnica). Uručene su i Plakete VZG Koprivnica za doprinos u proteklom mandatnom razdoblju od 2009. do 2013. godine, a dobili su: Ivan Golubić, Željko Bukvić, Franjo Martinčić, Ivica Buhinjak, Danijela Horvat, Vedran Kovačić,  Željko Cvrtila,  Đino Cikač, Antonio Popijač, Renato Patrčević, Stjepan Jagarinec, Stjepan Futač, Damir Deuš, Željko Behin, Zvonimir Gudan, Božidar Balija, Ankica Bjelčić, Davor Rus, Nikola Sočev i Slavko Tucaković.

proslava19

Nakon podjele odličja, priznanja i izmjene brojnih darova slavljenika i predstavnika brojnih delegacija i pojedinaca riječ su imali gosti. Darko Koren posebno je apostrofirao kako smo najvatrogasnija županija u Hrvatskoj, velika obitelj koju krasi zajedništvo i koja ima veliku ulogu u zajednici. Slavko Tucaković čestitao je jubilej i pozdravio u ime DUZS i sa sjetom u glasu prisjetio se godina koje je proveo u vatrogastvu grada kao čelni čovjek profesionalaca. U ime Hrvatske vatrogasne zajednice Teodor Fricki kao nebrojeno puta do sada uz čestitku i pohvalu za rad nije mogao a da ne istakne veliku zajedništvo koje vlada među vatrogascima naše županije, koje bi trebalo biti primjer ostalim. Zvonimir Habijan u ime VZ Županije uz čestitku predao je i Plakete slavljenicima. Nakon svečanosti u Domoljubu održan je svečani ručak u Društvenom domu Štaglinca, gdje je domaćin bio DVD Štaglinec.

 

 

Izvjestitelj VZ Koprivničko-križevačke županije

Dragutin Rendić

 

September 2020
M T W T F S S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  
Arhiva po mjesecima
Vremenska prognoza
Podravina
September 25, 2020, 4:00 pm
Mostly sunny
Mostly sunny
23°C
real feel: 22°C
current pressure: 1000 mb
humidity: 69%
wind speed: 4 m/s S
sunrise: 6:44 am
sunset: 6:44 pm
Forecast September 25, 2020
day
Thunderstorms
Thunderstorms
23°C
wind speed: 2 m/s S
Forecast September 26, 2020
day
Showers
Showers
15°C
wind speed: 3 m/s N
Forecast September 27, 2020
day
Showers
Showers
17°C
wind speed: 2 m/s S
Forecast September 28, 2020
day
Showers
Showers
15°C
wind speed: 2 m/s N
Forecast September 29, 2020
day
Intermittent clouds
Intermittent clouds
18°C
wind speed: 2 m/s SW
Forecast September 30, 2020
day
Intermittent clouds
Intermittent clouds
21°C
wind speed: 2 m/s WNW
Forecast October 1, 2020
day
Intermittent clouds
Intermittent clouds
21°C
wind speed: 1 m/s WNW
Forecast October 2, 2020
day
Intermittent clouds
Intermittent clouds
23°C
wind speed: 1 m/s SW
Forecast October 3, 2020
day
Partly sunny
Partly sunny
23°C
wind speed: 0 m/s ENE