VZG Koprivnica poklonila kip svetog Florijana DVD-u Supetar

.

Na sam blagdan svetog Florijana kada se obilježava Međunarodni dan vatrogastva predsjednik VZG-a Koprivnica Ivan Golubić s umjetnikom Dragutinom Ciglarom Laom boravio je u Supetru na Braču gdje je svečano otkriven kip svetog Florijana, dar VZG-a Koprivnica.

Na početku gradnje njihovog novog vatrogasnog doma, VZG Koprivnica dala si je zadatak da im poklone kip nebeskog zaštitnika vatrogasaca, a kip visine dva metra od prije nekoliko dana krasi ulaz u dvorište novog vatrogasnog doma.

– Domaćini su nas ugostili, mi se potrudili da na postament postavimo spomenutu skulpturu dan uoči blagdana, koji je započeo svetom misom i polaganjem vijenca za sve poginule i umrle vatrogasce, paljenjem svijeće na grobovima pokojnih prijatelja na mjesnom groblju, a nastavio se defileom vatrogasnih vozila kroz grad, danom otvorenih vrata za sve posjetitelje novog vatrogasnog doma i otvorenjem i posvetom kipa u večernjim satima. Kao što kažu domaćini, kip je poklon, potvrda i zalog neraskidivog prijateljstva bračkih i koprivničkih vatrogasaca – rekao je Ivan Golubić.

Čast i zadovoljstvo otkrivanja ove impresivne statue pripala je predsjedniku Golubiću i autoru Dragutinu Ciglaru Lau. Blagoslov kipa nakon otkrivanja izvršio je supetarski župnik don Pavao Gospodnetić.

Skupu se obratila i gradonačelnica Supetra Ivana Marković i zahvalila na donaciji VZG Koprivnice. U svom obraćanju Ivan Golubić pojasnio je početke prijateljstva od samog početka pa do današnjih dana. Posebno je istaknuo potpisanu povelju tripartitno pobratimstvo DVD-a Štaglinec – Supetar i Baranjskog Petrovog Sela.

U znak zahvale, predsjednik Golubić i g. Ciglar dobili su plakete DVD-a Supetar.

.

June 2024
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Arhiva po mjesecima
Vremenska prognoza
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed