VZG Koprivnica – Rad za primjer drugima

U četvrtak 6. svibnja Vatrogasna zajednica grada Koprivnice održala je svoju redovnu godišnju skupštinu. Delegate, goste i uzvanike pozdravio je u ima zajednice koja okuplja deset Dobrovoljnih vatrogasnih društva i JVP grada Koprivnice s više od tisuću članova, pozdravio je i skupštinu nastavio voditi predsjednik Ivan Golubić. Pozdravio je prisutnog dogradonačelnika Dražena Prosa, predstavnike VZ iz susjednih gradova i općina te delegaciju Gasilske zveze iz Domžala i Lendave susjedne Slovenije.
U svom izvještaju o radu tokom prošle godine Golubić je istaknuo sudjelovanje mladeži, koja čini pedeset posto ukupnog članstva, na brojnim natjecanjima kako općinskim županijski, državnim tako i na međunarodnim, gdje su zabilježeni zapaženi uspjesi. Zapovjednik VZ grada Koprivnice Slavko Tucaković podnio je izvještaj o protupožarnoj preventivi. Radu na osposobljavanju vatrogasaca kojih je prošle godine bilo 132. Rad s mladima, sudjelovanje u kampu mladeži u Fažani samo su dio bogate aktivnosti koje je naveo u izvješću. Prošle godine bilo j 191 intervencija na području djelovanja JVP Koprivnice, a ukupna materijalna šteta bila je nešto više od 230.000 kuna što je upola manje nego 2008. godine. Financijski izvještaj podnio je Josip Krček.
Plan rada kojeg je predložio Ivan Golubić predviđeno je održavanje više seminara i izrada operativnih planova, što je najvećim dijelom i urađeno, osposobljavanje članova, te organiziranje natjecanja i vježbi. Rad s mladima bit će i ubuduće prioritetan, a radit će se na obnovi vatrogasnih spremišta i domova. Na kraju posebno je istaknuo dobru suradnju sa gradskom upravom, gradonačelnikom, županijom i županom kao i sa Vatrogasnom zajednicom županije i susjednim zajednicama, te će i nadalje nastaviti dobro razvijena međunarodna suradnja sa društvima i zajednicama susjednih država. Financijski plan za ovu godinu težak je 496.000 kuna i nešto je manji od prošlogodišnjeg, no usprkos tome planovi će se realizirati. Izvještaji i planovi jednoglasno su prihvaćeni.
Na skupštini razriješen je dužnosti tajnik VZG Koprivnice Goran Kresl, član Nadzornog odbora Ante Predragović i dvojica članova zapovjedništva. Za novog tajnika izabran je Josip Krček, za blagajnika Zvonimir Gudan za člana Nadzornog odbora Željko Cvrtila a zapovjedništva Božidar Balija i Vedran Kovačić. Gosti su na kraju pozdravili rad skupštine a Dražen Pros posebno je pohvalio rad i djelovanje zajednice i u uvjetima recesije s napomenom da će grad i dalje pratiti rad vatrogastva jer kako je rekao:
– Svaka uložena kuna u vatrogastvo višestruko se vraća.

Izvjestitelj VZŽ Koprivničko-križevačke
Dragutin Rendić

June 2024
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Arhiva po mjesecima
Vremenska prognoza
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed