VZG Koprivnica – Vježba evakuacije učenika i djelatnika O.Š. ”Đuro Ester”

U petak, 18. svibnja 2018. godine s početkom u 10,00 sati u O.Š. ”Đuro Ester” održana je vježba evakuacije učenika i radnika, u kojoj je sudjelovalo cca 450 osoba.

Cilj vježbe bio je provjera provođenja postupka evakuacije djelatnika i učenika O.Š. ”Đuro Ester”, provjera rada rukovodnih službi, provjera sustava uzbunjivanja i obavješćivanja te telefonskih linija s kojih se mogu pozvati žurne službe, kontrola usklađenosti rada nastavnika, učenika, policijskih, vatrogasnih, medicinskih službenika i službe spašavanja.

Vježbu je veoma kvalitetno vodio voditelj smjene JVP Koprivnica Željko Cvrtila.

U vježbi su sudjelovali vatrogasci JVP Koprivnica i to 10 pripadnika,

Vatrogasna zajednica grada Koprivnice sa 17 vatrogasaca, iz DVD-a Koprivnica, DVD-a Starigrad, DVD-a Jagnjedovec, DVD-a Štaglinec, DVD-a Reka, DVD-a  Podravka i DVD-a Željezničar.

U vježbi su korištena vozila JVP Koprivnica: navalno vozilo, autoljestve i cisterna, dok je VZG Koprivnica koristila jedno navalno vozilo i 4 kombi vozila.

U vježbi su sudjelovali i Hrvatska gorska služba spašavanja – Stanica Koprivnica s petero ljudi i jedno vozilo, Zavod za hitnu medicinu s šest djelatnika i dva vozila, dvoje djelatnika Koprivničko-križevačke policijske uprave, Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica s desetak članova i vozilom, Županijski centar 112 Koprivnica i Područni ured za zaštitu i spašavanje Koprivnica (PUZS),

Evakuacija osoba vršena je izlazom iz škole na prednji izlaz, korištenjem autoljestvi za spašavanje osobe s dimnjaka kotlovnice te uskočnim visokotlačnim zračnim jastukom.

Pokaznoj vježbi nazočio  je zapovjednik Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije Zvonimir Habijan, zapovjednik JVP Koprivnica Marijan Kicivoj, zamjenica zapovjednika JVP Koprivnica Jasminka Jakupec, Ivan Međimorec iz PUZS-civilna zaštita, inspektora zaštite od požara u PUZS-u Stjepan Lončar, Mirjana Hanžeković i Tereza Košuta iz ZZHM, predsjednik VZG Koprivnica Ivan Golubić koji je objašnjavao svima gledateljima tijek vježbe, zamjenica gradonačelnika Grada Koprivnice Melita Samoborec. Zamjenica gradonačelnika iskazala je zadovoljstvo viđenim te je čestitala svima na veoma uspješno provedenoj vježbi.

Vježbu je pozitivno ocijenila i svim sudionicima se zahvalila ravnateljica O.Š. ”Đuro Ester” Sanja Prelogović.

 

Nakon vježbe, održana je i analiza vježbe.

 

 

Krešimir Juratović

February 2024
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829  
Arhiva po mjesecima
Vremenska prognoza
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed