VZG Križevci – Brojno i uspješno natjecanje vatrogasaca

U nedjelju  9. rujna održano je 66. po redu natjecanje vatrogasca Vatrogasne zajednice grada Križevaca. Natjecanje je održano pod pokroviteljstvom grada Križevaca, a domaćin natjecanja bio je DVD-a Glogovnica. Na natjecanju su nastupila 23 dobrovoljna vatrogasna društva od njih 33 koliko djeluje u VZG Križevci, sa ukupno 57 natjecateljskih desetina.

Natjecanje je otvorio i prigodnim riječima podrške pozdravio  gradonačelnik grada Križevaca Branko Hrg, koji među ostalim rekao da  vatrogasci i vatrogastvo imaju svoj smisao i svrhu i posebno i posebno s ponosom istaknuo je da je Grad Križevci u odnosu na broj stanovnika najvatrogasniji grad u Hrvatskoj. Prigodne riječi uputio je predsjednik VZG Križevaca Ivan Mužić kao te u ime domaćina ugodan boravak i uspješno natjecanje zaželio je predsjednik DVD-a Glogovnica Dragutin Škara. Prisutan na natjecanju bio je i glavni vatrogasni zapovjednik RH Slavko Tucaković, kao i predstavnik VZ Županije Nikola Sočev sa suradnicima, zamjenik gradonačelnika Križevaca Stjepan Peršin, član županijske skupštine Ivan Vuk, potpredsjednik VZŽ Ivan Matosović i drugi.

Nakon završetka natjecanja prisutnima obratio se Slavko Tucaković

Na ovom brojnom i dobro organiziranom natjecanju postignuti su slijedeći rezultati: u kategoriji muške djece od 6 do 12 godina najbolji rezultat imali su mališani iz DVD-a Dijankovec, drugi, DVD Đurđic, a treći DVD Cubinec. U kategoriji ženske djece prva bila je ekipa DVD Križevačka Poljana a druga DVD-a Đurđic. U kategoriji muške mladeži prva bila je ekipa iz  Đurđica, druga Dijankovec i treća  iz DVD-a Raven. Dok je od ženskih ekipa u istoj kategoriji najbolja bila ekipa iz  DVD-a Đurđica a druga iz DVD Križevci. U kategoriji ženskih ekipa “A” prva bila je ekipa iz DVD-a Novaki Ravenski, DVD Majurec i treći DVD Križevačka Poljana. U kategoriji natjecateljki “B” najbolja bila je desetina iz Majurca, druga iz Novaki Ravenski a treća iz Križevaca. Muška “A” ekipa iz Novaki Ravenski bila je najbolja u svojoj kategoriji, drugi bio je Gornji Dubovec, a treći Erdovec. Također ekipa Novaki Ravenski bila je najbolja u kategoriji “B” drugi Raven, a treći Lemeš Križevački. Apsolutni prvak natjecanja obzirom na postignute rezultate bio je DVD Novaki Ravenski sa ukupno osvojena 3 prva mjesta i 1 drugim mjestom.

Detalj sa natjecanja

Najbolje plasiranim ekipama pehare i priznanja uručio je Stjepan Peršin, a na svečanom proglašenju najboljih ekipa prisutan bio je Slavko Tucaković koji se je prigodnim riječima obratio prisutnima, a sa njim je bio i direktor tvrtke “Vatropromet” iz Zagreba Nenad Radojčić. Natjecanje je uspješno završeno, a za dobru provedenu organizaciju natjecanja, organizatoru VZG Križevci i domaćinu utučene su riječi pohvale od strane pokrovitelja.

 

Izvjestitelj VZŽ Koprivničko-križevačke

Dragutin Rendić

May 2024
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Arhiva po mjesecima
Vremenska prognoza
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed