VZG Križevci, Veliki Raven – Nastaviti rad još intenzivnije

krizevciJedna od najbrojnijih i najaktivnijih Vatrogasnih zajednica na području naše županije, koja u svojim redovima okuplja 34 društva sa 2894 članova je Vatrogasna zajednica grada Križevaca. Zanimljiv je podatak da je od ukupnog broja stanovnika grada Križevaca njih 12 posto članovi su vatrogasnih društava. Ova zajednica predvođena predatorom vatrogastva neumornim djelatnikom Ivanom Mužićem u subotu 27. travnja održala je svoju redovnu i izbornu godišnju Skupštinu u Vatrogasnom domu DVD-a Veliki Raven. Osim delegata prisutni su bili predstavnici susjednih VZ, pobratimi Gasilske zveze Žalec iz Slovenije, gosti među kojima je bio Saborski zastupnik i gradonačelnik Križevaca Branko Hrg sa suradnicima, predstavnik Županije Ivan Vuk, predsjednik VZŽ Ivan Golubić, zapovjednik Zvonimir Habijan, predsjednik Savjeta za mladež HVZ Nikola Sočev, predstavnici Policijske postaje Križevci i drugi.

Pozdravne riječi prisutnima je uputio Ivan Mužić i otvorio rad Skupštine. Podnio je izvješće o dosadašnjem radu i istaknuo da je na području zajednice bilo je 113 intervencija tokom prošle godine. Plan rada za ovu godinu predložio je zapovjednik Slavko Gotić. Tako se među ostalim planira osnivanje još dva nova društva, rad sa mladima, nabavka potrebite opreme, sudjelovanje na natjecanjima i vježbama, rada na protupožarnoj preventivi, a ponovno će se uvesti bodovanje rada društava, kako bi se stimulirao i poboljšala učinkovitost i operativnost. Nastavit će se i nadalje dobra suradnja sa svim relevantnim čimbenicima. Izvješće o radu i plan rada jednoglasno su prihvaćeni. Skupština je dala razrješnicu starom i izabrala novo rukovodstvo. Predsjednik za iduće četverogodišnje razdoblje je neumorni Ivan Mužić, potpredsjednik Ivan Matosović, zapovjednik Slavko Gotić, dozapovjednik Goran Ružić, tajnik Miroslav Petračija, blagajnica Ljiljana Car, Predsjednik Nadzornog odbora je Božidar Štubelj, a članovi Vladimir Sokolović, Stjepan Zagorec, Damir Husain i Vinko Matoša.

Gosti su čestitali Vatrogasnoj zajednici na dobrom i primjerenom radu i zaželjeli novom-starom rukovodstvu da i nadalje postiže dobre rezultate u radu, a suradnja i potrebita pomoć ne će izostati.

 

Izvjestitelj VZ Koprivničko-križevačke županije

Dragutin Rendić

October 2023
M T W T F S S
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  
Arhiva po mjesecima
Vremenska prognoza
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed