VZO Gola – Održana sjednica Skupštine

Dobrovoljno vatrogasno društvo Gotalovo u subotu 23. ožujka 2019. godine bilo je domaćin 25. redovne izvještajne skupštine Vatrogasne zajednice općine Gola. U društvenom domu u Gotalovu, uz nazočnost načelnika Općine Gola dr. Stjepana Milinković i donačelnika Općine Gola Marijana Vedriš, na skupštini su sudjelovali predstavnici DVD-a Gola, DVD-a Gotalovo, DVD-a Novačka, DVD-a Otočka i DVD-a Ždala, tj. dobrovoljna vatrogasna društva učlanjena u Vatrogasnu zajednicu Općine Gola.

Predsjednik VZO-a Gola Ivan Premec pozdravnim govorom otvorio je godišnju skupštinu, a nakon intoniranja hrvatske i vatrogasne himne, zamolio je sve prisutne da minutom šutnje odaju počast svim preminulim vatrogascima. Potom je predložio dnevni red koji je jednoglasno usvojen.

Skupštinu je i dalje vodio Ivan Premec kao predsjednik izabranog radnog voditeljstva. Predsjednik verifikacijske komisije Krešimir Talan podnio je izvještaj da su skupštini prisustvovala 22 člana od njih 35, pa su se mogle donositi pravovaljane odluke. Izvješće o radu VZO-a Gola tokom 2018. godine podnio je tajnik Ivica Blažeković, izvješće zapovjedništva podnio je zapovjednik Luka Lukčin, financijsko izvješće za 2018. godinu podnio je blagajnik Romeo Blažeković, dok je izvješće Nadzornog odbora podnio njegov predsjednik Josip Repalust. Sva izvješća prisutni članovi skupštine jednoglasno su usvojili, kao i sve planove za 2019. godinu.

Načelnik dr. Stjepan Milinković, ujedno ispred Općine Gola i glavni financijer VZO-a Gola,  cijelo je vrijeme i sam aktivno sudjelovao u skupštini. Među ostalim, naglasio je vrlo dobru suradnju općine sa svim vatrogascima. Pohvalio je njihovu požrtvovnost, trud i zalaganje, te im poželio ostvarenje svih navedenih planova. Ujedno je napomenuo da svi zajedno moramo uložiti još više napora kako bi odgovorili na sve zahtjeve suvremenog vatrogastva što se tiče opreme, raznih tečajeva i obuka članova, rada s mladima sl., a sve to da bi vatrogastvo u Prekodravlju mogli još za stepenicu podići na višu razinu. Naglasio je da će Općina Gola i nadalje podržavati rad VZO-a i svih njegovih članica, po potrebi i osiguranjem dodatnih financijskih sredstava.

Zahvalom svima i završnom riječi predsjednika Ivana Premec, završila je ovogodišnja 25. redovna izvještajna skupština Vatrogasne zajednice općine Gola. Nakon službenog dijela skupštine, upriličeno je malo druženje i prigodni domjenak za sve nazočne.

VZO Gola

February 2024
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829  
Arhiva po mjesecima
Vremenska prognoza
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed