VZO Rasinja – Što više sudjelovati i poticati rad mladeži

U nedjelju 21. travnja VZ općine Rasinja održala je svoju redovnu godišnju i izbornu Skupštinu. U sklopu zajednice djeluju pet DVD-a: Rasinja, Kuzminec, Koledinec, Subotica Podravska i Gorica–Grbaševec, ukupno djeluje oko 650 vatrogasaca. Pozdravne riječi prisutnima uputio je predsjednik Davor Tetec. Među prisutnima bili su predstavnici susjednih Vatrogasnih zajednica, načelnik općine Rasinja Danimir Kolman, županijski zapovjednik Zvonimir Habijan i drugi.

Nakon podnesenih i usvojenih izvještaja o  proteklom radu, prihvaćen je i plan rada za ovu godinu. Između ostalog u planu je istaknuto, voditi brigu na okupljanju i radu sa mladima i za tu aktivnost zadužiti najstručnije i najbolje vatrogasce i vatrogasne časnike. Uključiti mlade u organiziranje vatrogasnih natjecanja i javnih vježbi, raditi na organiziranju i osposobljavanju mladeži u Osnovnim školama sa područja Općine Rasinja, surađivati sa nadležnim Općine i Osnovnih škola. Održati nastavu za školovanje vatrogasaca, organizirati provođenje svečanih aktivnosti prigodom značajnih datuma, organizirati natjecanje u Kuzmincu, nabaviti potrebitu opremu i drugo.

Skupština je razriješila staro i izabrala novo rukovodstvo. Za predsjednika izabran je Davor Tetec, potpredsjednik Vjekoslav Kuharić, tajnik Goran Sakač, zapovjednik Zvonimir Frančić, dozapovjednici Krunoslav Krvar i Božidar Balija, blagajnik Vladimir Gašpir. Predsjednik Nadzornog odbora je Damir Sakač, a članovi Marijan Hadelan i Antun Hrešč.

Kolman i Habijan čestitali su na dosadašnjem radu i zaželjeli uspješno djelovanje novog rukovodstva uz obećanje da će prema mogućnostima pomoći njihov rad.

 

Izvjestitelj VZ Koprivničko-križevačke županije

Dragutin Rendić

June 2024
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Arhiva po mjesecima
Vremenska prognoza
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed