VZŽ Koprivničko-križevačke – Humani rad trebalo bi više cijeniti

Članovi Dobrovoljnih vatrogasnih društava svim žiteljima Lijepe Naše na raspolaganju su 24 sata na dan i za to ne dobivaju, ali ni ne traže ni lipu naknade. Nažalost taj i takav rad dragovoljaca ne cijeni se u pravim mjerilima već se kao velika vatrogasna obitelj gura na margine događanja. U vatrogascima djeluju i rade ljudi svih zanimanja i stručne naobrazbe. No, nažalost te potencijale nitko ne koristi, a skorim ulaskom u Europsku zajednicu najbrojnija organizirana vatrogasna obitelj u Hrvatskoj zaslužuje puno više nego što danas dobiva, rekao je među ostalim prvi čovjek VZ Županije Ivan Golubić na izvještajnoj Skupštini VZŽ održanoj u četvrtak 27. svibnja u Društvenom domu Štaglinca.

Detalj s rada skupštine VZŽ u Štaglincu

Prije početka rada skupštine pozdravio je u ime domaćina tajnik DVD Štaglinec Tomislav Golubić i član MO Štaglinec Martin Vaupotić. Delegate skupštine i goste iz susjednih županija, dožupana Ivana Pala sa suradnikom Stjepanom Behinom, načelnika HVZ Željka Popovića i druge pozdravio je predsjednik VZŽ Ivan Golubić. U izvještaju o radu u protekloj godini Ivan Golubić nije zaboravio istaknuti brojne aktivnosti od kojih treba izdvojiti obrazovanje vatrogasnog članstva, rad s mladeži, brojna i uspješna natjecanja, sudjelovanje na brojnim susretima vatrogasca u Hrvatskoj i inozemstvu, sudjelovanje na dislokacijama u priobalju tokom turističke sezone sa vozilima i opremom, sudjelovanje na hodočašćima u Lurd i Mariju Bistricu i drugo. Rekao je da je tokom prošle godine bilo je 190 požara s materijalnom štetom većom od dva milijuna 700 tisuća kuna, ukupno svih intervencija dragovoljaca i profesionalaca bilo je 223. Na kraju svog izvješća i rada skupštine zahvalio se svima koji su pomogli u radu Vatrogasne zajednice najvatrogasnije Županije, a na prvom mjestu Županiji, gradovima, lokalnim upravama i samoupravama, brojnim donatorima i mještanima koji pomažu humani rad vatrogasaca. Financijsko izvješće o radu koje ocjenjeno uspješnim podnio je blagajnik Josip Krček, koji je i predočio financijski plan za ovu godinu koje je težak nešto više od milijun kuna. Zapovjednik VZŽ Valent Furmeg upoznao je prisutne sa planom rada za ovu godinu u kojem pored operativnih i preventivnih aktivnosti, planirano je održavanje brojnih natjecanja, javne vježbe, stručno osposobljavanja članstva, rad sa vatrogasnom mladeži, rad na informiranju i promidžbi koja je iz godine u godinu sve kvalitetnija i druge aktivnosti. Izvještaje i planove rada delegati su jednoglasno prihvatili.
Ivan Pal u svom govoru pohvalio je rad Zajednice koja vodi posebnu brigu o mladima, pa je istaknuo da kod eventualnog rebalansa županijskog proračuna sredstva namijenjena za rad vatrogastva neće se dirati mogu se u nekim dijelovima povećati. Rad Vatrogasne zajednice pohvalio je i Željko Popović rekavši da dobro radi i ujedno upoznao prisutne sa mjerama koje se poduzimaju za promjenu Zakona o vatrogastvu a podršku istom dala je i premijerka Jadranka Kosor, očekuje se da će se Zakon u najskorije vrijeme prihvatiti prema prijedlogu HVZ, kao i ostali gosti i uzvanici koji su istaknuli humanu ulogu vatrogastva, koja bi se trebala više cijeniti i poštovati.

Izvjestitelj VZŽ Koprivničko-križevačke
Dragutin Rendić

December 2020
M T W T F S S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  
Arhiva po mjesecima
Vremenska prognoza
Podravina
December 4, 2020, 2:35 pm
Cloudy
Cloudy
4°C
real feel: 3°C
current pressure: 1010 mb
humidity: 89%
wind speed: 2 m/s SSE
sunrise: 7:18 am
sunset: 4:08 pm
Forecast December 4, 2020
day
Intermittent clouds
Intermittent clouds
4°C
wind speed: 1 m/s S
Forecast December 5, 2020
day
Mostly cloudy with showers
Mostly cloudy with showers
12°C
wind speed: 3 m/s SE
Forecast December 6, 2020
day
Showers
Showers
11°C
wind speed: 4 m/s ESE
Forecast December 7, 2020
day
Partly sunny with showers
Partly sunny with showers
10°C
wind speed: 2 m/s SSW
Forecast December 8, 2020
day
Mostly cloudy
Mostly cloudy
7°C
wind speed: 1 m/s ESE
Forecast December 9, 2020
day
Showers
Showers
6°C
wind speed: 2 m/s E
Forecast December 10, 2020
day
Rain
Rain
4°C
wind speed: 3 m/s NNE
Forecast December 11, 2020
day
Cloudy
Cloudy
3°C
wind speed: 1 m/s NW
Forecast December 12, 2020
day
Mostly sunny
Mostly sunny
4°C
wind speed: 0 m/s NE