VZŽ Koprivničko-križevačke – Smjernice budućeg rada

U ponedjeljak 14. svibnja u Vatrogasnom domu Batinske održana sjednica Predsjedništva, Zapovjedništva i Nadzornog odbora VZ Županije na kojoj su bili prisutni delegati vatrogasne zajednice, a sjednicu vodio je predsjednik Ivan Golubić. Prije početka rada prisutne je u ime domaćina pozdravio predsjednik VZO općine Kalinovac Branko Vucikuja a pozdravima pridružio se i načelnik općine Branko Sobota.

Dnevni red imao je brojne prijedloge i odluke koji su se trebali usuglasiti te donijeti zaključci o planu rada i operativnoj djelatnosti. Usvojena su i izvješća o radu u 2011. godini, o vatrogasnim skupštinama, te odluka o održavanju redovne godišnje izvještajne Skupštine VZŽ, kao i izmjene i dopune Statuta VZŽ. O programu operativnog rada prijedloge i planove podnio je županijski zapovjednik Slavko Tucaković. Donesen je prijedlog programa rada i financijskog plana za ovu godinu. Usvojen je plan intervencije velikih požara otvorenog prostora i ostalih akcidentnih intervencija na području Koprivničko-križevačke županije, kao i plan aktivnosti iz područja zaštite od požara za vrijeme turističke i žetvene sezone, te dislokacije vatrogasnih vozila u toku turističke sezone kao i plan izvanrednog angažiranja vatrogasnih postrojbi pri složenijim vatrogasnim intervencijama.

Zanimljiv je i podatak da ove godine vatrogasne baze  izgubile su Vodice, Prevlaka, Pag, Valbadon, Tisno i Lovinac. Umjesto lanjskih 34,62 milijuna kuna, iz državnog je proračuna ove godine osigurano 15 posto manje novca, a manje novca za istu namjenu ima i Ministarstvo obrane. Bit će manje vatrogasnih vozila, manje vatrogasaca i manje dislokacija, odnosno sezonskih vatrogasnih baza na kojima će ovo ljeto biti čuvani najugroženiji dijelovi priobalja. Ono najvažnije, nekoliko milijuna kuna manje je proračunskog novca za protupožarnu sezonu u odnosu na 2011. godinu! Tako će ove godine vatrogasci iz naše županije biti na dežurstvima na Velikom i Malom Brijunu, Šibeniku i otoku Lastovo. Jedan od zadataka je i prihvaćanje ažuriranja popisa pripadnika interventne vatrogasne postrojbe djelatnika triju JVP iz Koprivnice, Đurđevca i Križevaca. Ažuriranje popisa i donošenje odluke o osnivanju interventne vatrogasne postrojbe DVD-a sa područja naše županije. Usvojen je i plan o upućivanju vatrogasaca na dežurstva tokom turističke sezone u priobalje prema redovnom planu dislokacija.

Podnesena je i informacija o nadzoru inspektora za vatrogastvo u VZ Županije. Prisutni informirani su o početku rada Kampa vatrogasne mladeži u Fažani koji započinje radom u mjesecu lipnju. Također usvojen je program po kojem će VZ Županije sudjelovati u financiranju organizacije natjecanja DVD-a na području Županije. Dogovoreno je da će se tradicionalno hodočašće vatrogasaca na marijino svetište u Mariji Bistrici ići u nedjelju 20. svibnja. Program rada i financijski plan usvojit će delegati na redovnoj godišnjoj skupštini VZŽ koja će se održati u četvrtak 24. svibnja u Vatrogasnom domu DVD-a Križevci.

 

Izvjestitelj VZŽ Koprivničko-križevačke

Dragutin Rendić

 

 

April 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Arhiva po mjesecima
Vremenska prognoza
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed