VZŽ Koprivničko-križevačke – Vatrogasci sustav koji sve bolje funkcionira

Povodom Dana vatrogastva i Dana Svetog Florijana zaštitnika vatrogasca župna Koprivničko-križevačke županije Darko Koren sa suradnicima organizirao je u utorak 8. svibnja prijem za delegaciju Vatrogasne zajednice županije koju je predvodio predsjednik Ivan Golubić i zapovjednik Slavko Tucaković. U Prostorijama županije Darko Koren sa suradnicima dožupanom Darkom Sobotom, pročelnikom službe ureda župana Vladimirom Šadekom, referentom službe obrane i zaštite i prvim čovjeku u kontaktu sa vatrogascima Stjepanom Behinom pozdravio je delegaciju vatrogasaca i čestitao im je Dan vatrogasca.

Zajednička snimka delegacije VZ Županije sa županom Darkom Korenom i njegovim suradnicima

U prigodnom govoru Darko Koren istaknuo je veliku i nezaobilaznu ulogu vatrogasaca u životu Županije u kojoj djeluje i radi oko osam tisuća vatrogasaca u više od 140 društava. Istaknuo je da poštuje i cijeni sustav vatrogasaca koji funkcionira dobro po pitanju svih zadataka koji se postavljaju pred ovu brojnu i dobro organiziranu vatrogasnu obitelj. Istaknuo je kako vatrogasci njeguju i poštivahu svoju tradiciju koja na ovim prostorima ima tradiciju veću od jednog i pol stoljeća. Čestitao im je Dan vatrogasca i zahvalio na više nego dobroj suradnji koja će se nastaviti i ubuduće. Zahvalio se svima na dobroj suradnji posebno prvom čovjeku vatrogastva naše županije Ivanu Golubiću, a čestitao je i postavljenje novom zapovjedniku JVP Križevaca Ivanu Matosoviću.

Zahvaljujući na toplim i srdačnim riječima župana Ivan  Golubić u ime svih vatrogasaca županije upoznao je Darka Korena sa aktivnostima koje su obilježile jednogodišnje razdoblje u prošloj godini i planom rada u ovoj godini. Tako je istaknuo da će ove godine sedam društava obilježiti 120. godina rada i osnutka. Govorio je i o aktivnostima koje će se odvijati u tri Požarna područja Županije i na kraju zahvalio na podrški i razumijevanju Županije radu vatrogasaca, kojima do sada nije iz proračuna skinuta ni jedna lipa.

Slavko Tucaković u kratkim crtama upoznao je župana i njegove suradnike sa operativnim djelatnostima u minulom razdoblju kada je na području županije bilo više stotina intervencija, uglavnom tehničke prirode, a manje u gašenju požara. Posebno se zahvalio županu Darku Korenu na dobroj suradnji, a nije zaboravio istaknuti i dobru suradnju sa gradonačelnicima i načelnicima županije koji imaju razumijevanja za rad vatrogasaca i pomažu u okviru svojih mogućnosti. Upoznao je župana i sa dislokacijama u priobalju kojih će ove godine zbog štednje biti manje i biti će najvjerojatnije na novim lokacijama (otok Lastovo, Šibenika) a ukidaju se u Prevlaci, Vodicama, Valbadone i otoku Pagu.

Prisutnima obratio se i Stjepan Behin glavni koordinator između Županije i vatrogasaca naglasivši dobru suradnju, što je potvrdio i dožupan Darko Sobota čestitajući vatrogascima njihov Dan i blagdan Svetog Florijana.

 

Izvjestitelj VZŽ Koprivničko-križevačke

Dragutin Rendić

January 2022
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  
Arhiva po mjesecima
Vremenska prognoza
Podravina
January 20, 2022, 3:46 pm
Cloudy
Cloudy
4°C
real feel: 5°C
current pressure: 1020 mb
humidity: 58%
wind speed: 1 m/s SSW
sunrise: 7:28 am
sunset: 4:40 pm
Forecast January 20, 2022
day
Mostly cloudy with showers
Mostly cloudy with showers
6°C
wind speed: 1 m/s W
Forecast January 21, 2022
day
Mostly sunny
Mostly sunny
4°C
wind speed: 2 m/s NE
Forecast January 22, 2022
day
Sunny
Sunny
4°C
wind speed: 1 m/s WSW
Forecast January 23, 2022
day
Flurries
Flurries
2°C
wind speed: 1 m/s WNW
Forecast January 24, 2022
day
Partly sunny with flurries
Partly sunny with flurries
1°C
wind speed: 1 m/s WSW
Forecast January 25, 2022
day
Cloudy
Cloudy
4°C
wind speed: 1 m/s W
Forecast January 26, 2022
day
Cloudy
Cloudy
6°C
wind speed: 2 m/s WSW
Forecast January 27, 2022
day
Intermittent clouds
Intermittent clouds
5°C
wind speed: 4 m/s N
Forecast January 28, 2022
day
Flurries
Flurries
5°C
wind speed: 1 m/s NNW