VZŽ Varaždinske – ŽUPANIJSKO NATJECANJE VATROGASNE MLADEŽI U LEPOGLAVI

Na području Varaždinske županije godišnje je organizirano 30-tak različitih vatrogasnih natjecanja, kako za najmlađe pripadnike koji u članstvo ulaze od svoje 6 godine starosti, tako i za starije članove.

IMG_7763

Natjecanja vatrogasaca u Varaždinskoj županiji svoj su ovogodišnji vrhunac doživjele uspješnom organizacijom jubilarnog 10. Natjecanja vatrogasne mladeži Varaždinske županije. Manifestacija je pod pokroviteljstvom Varaždinske županije održana 8. rujna 2013. godine, a domaćin ove smotre “budućnosti” vatrogastva županije bili su DVD Lepoglava odnosno Grad Lepoglava. Natjecanje koje je prvotno krajem mjeseca kolovoza odgođeno zbog jake kiše, ovog je puta proteklo bez ikakvih poteškoća.

IMG_7781

U okviru natjecanja nastupio je rekordan broj od 1301 sudionika, od čega 1020 pripadnika vatrogasne mladeži svrstanih u 102 odjeljenja, 204 voditelja mladeži i 77 članova sudačkog i tehničkog osoblja. Vrijedno je istaknuti najveći odaziv najmlađih pripadnika dobrovoljnih vatrogasnih društava ovakvoj županijskoj smotri, što svakako ukazuje na pozitivan trend povećanja interesa za vatrogastvo među djecom, ali i razumijevanje glede potrebe za kvalitetnim radom s mladima od strane vatrogasnih dužnosnika.

IMG_7790

Izvođenje natjecateljskih vježbi započelo je u 9 sati. Unatoč vjetru svi su natjecatelji prikazali znatnu uvježbanost te borbenost, kako u izvođenju vježbi s rušenjem meta, tako i kod štafetnih utrka.

Svečani mimohod sudionika natjecanja odnosno proglašenje rezultata uslijedio je u 16 sati, ostavivši snažan dojam na mnoštvo okupljenih posjetitelja.

IMG_7838

Među dječacima u dobi od 6 do 12 godina titulom prvaka Varaždinske županije okitili su se članovi DVD-a Vidovec, ispred vršnjaka iz DVD-a Tuhovec i DVD-a Donja Voća. Među njihovim vršnjakinjama u vježbi s brentačama i štafetnoj utrci najuspješnije su bile djevojčice iz DVD-a Šćepanje, ispred DVD-a Donja Voća i DVD-a Svibovec Podravski.

Najzanimljivije je zasigurno bilo natjecanje u vježbi i štafeti s preprekama, a u kojem je nastupila vatrogasna mladež u dobi od 12 do 16 godina. U kategoriji muške mladeži prvo je mjesto osvojio DVD Novi Marof ispred DVD-a Donja Voća i DVD-a Gornji Kućan, dok su u kategoriji ženske mladeži najuspješnije bile članice DVD-a Tuhovec, ispred vršnjakinja iz DVD-a Gornji Kućan i DVD-a Donja Voća. Oni su time stekli pravo nastupa na 11. Natjecanju vatrogasne mladeži Republike Hrvatske koje će se održati 2014. godine.

IMG_7874

U sklopu natjecanja održane su i 4. Igre vatrogasne mladeži Varaždinske županije, organizirane od strane Odbora za vatrogasnu mladež Zajednice, a koje zapravo predstavljaju splet zabavnih igara s vatrogasnom tematikom. Najuspješniji u ovom zanimljivom natjecanju bili su dječaci iz DVD-a Drašković, DVD-a Tužno i DVD-a Margečan te djevojčice iz DVD-a Drašković, DVD-a Radovan i DVD-a Komarnica Ludbreška. Među njihovim starijim kolegama najbolji su bili članovi DVD-a Leskovec, DVD-a Gornji Kućan i DVD-a Varaždinske Toplice, dok su kod ženske mladeži najuspješnije bile članice DVD Tuhovec, ispred DVD-a Radovan i DVD-a Varaždinske Toplice.

IMG_7908

Nazočne sudionike natjecanja i brojne okupljene posjetitelje na početku ceremonijala proglašenja rezultata pozdravio je predsjednik Vatrogasne zajednice Varaždinske županije Nedeljko Vukalović, istaknuvši vjeru u kvalitetan razvoj vatrogastva na temelju velikog broja mladih koji su aktivni u radu vlastitih dobrovoljnih vatrogasnih društava. Činjenica je kako prosječno do 3 člana jednog natjecateljskog odjeljenja mladeži ostanu kasnije u DVD-u kao aktivni članovi. Stoga postoji značajna obaveza da se s mladima kvalitetno radi, odnosno prilagođava novim trendovima.

Službene rezultate proglasio je županijski vatrogasni zapovjednik Stjepan Kovaček, posebno naglasivši rezultate odjeljenja koja su se plasirala na državno natjecanje.

Recimo kako su svoje iznenađenje velikim brojem okupljene vatrogasne mladeži, njihovih voditelja i pratnje, kao i vrlo dobrom organizacijom natjecanja prigodom službenog zatvaranja natjecanja izrazili: saborski zastupnik i gradonačelnik Grada Lepoglave Marijan Škvarić, kontrolor natjecanja od strane Hrvatske vatrogasne zajednice Zdravko Filipaj te predstavnici sponzora odnosno tvrki Vatropromet d.o.o., Pfeifer d.o.o., Mistar d.o.o. Zagreb, Trgoauto V. d.o.o. Zagreb, Wüstenrot stambena štedionica te Grafički studio Mimi Ivanec.

 

 

                                                                                   Stjepan Kovaček, dipl. ing.

September 2020
M T W T F S S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  
Arhiva po mjesecima
Vremenska prognoza
Podravina
September 26, 2020, 1:41 am
Showers
Showers
13°C
real feel: 8°C
current pressure: 99 mb
humidity: 100%
wind speed: 3 m/s E
sunrise: 6:45 am
sunset: 6:42 pm
Forecast September 26, 2020
day
Showers
Showers
14°C
wind speed: 3 m/s N
Forecast September 27, 2020
day
Cloudy
Cloudy
17°C
wind speed: 2 m/s S
Forecast September 28, 2020
day
Showers
Showers
16°C
wind speed: 2 m/s N
Forecast September 29, 2020
day
Intermittent clouds
Intermittent clouds
18°C
wind speed: 2 m/s SW
Forecast September 30, 2020
day
Intermittent clouds
Intermittent clouds
20°C
wind speed: 2 m/s WNW
Forecast October 1, 2020
day
Intermittent clouds
Intermittent clouds
21°C
wind speed: 1 m/s WNW
Forecast October 2, 2020
day
Intermittent clouds
Intermittent clouds
20°C
wind speed: 1 m/s SW
Forecast October 3, 2020
day
Partly sunny
Partly sunny
22°C
wind speed: 0 m/s ENE
Forecast October 4, 2020
day
Intermittent clouds
Intermittent clouds
23°C
wind speed: 1 m/s E