Zadar – Uspješan nastup naših ekipa u Zadru

U subotu 29. rujna u Zadru održano je 6. Državno natjecanje vatrogasaca Republike Hrvatske u organizaciji HVZ, dok je domaćin bila VZ Zadarske županije, a samo natjecanje održano je u sportskom centru Višnjik. Sudjelovalo je ukupno dvije i pol tisuće natjecatelja u 231 ekipi, a uz domaće ekipe prisustvovale su i one iz Slovenije, Italije i Austrije. Također učestvovalo je i 12 ekipa iz naše županije koje su se natjecale u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Muška ekipa DVD-a Virje u klasi “A” osvojila je izvrsno 16 mjesto od ukupno 64 ekipe. Veliki Otok bio je 20-ti i Peteranec 37-mi. U klasi “B” muška ekipa Sveti Petar Orehovec osvaja izvrsno osmo mjesto, Ravenski Novaki osvojili su 26 mjesto, a Kunovec 31 mjesto od ukupno 59 ekipa. U klasi “A” ženska ekipa DVD-a Veliki Otok osvaja izvrsno 13 mjesto, Rasinja 14, a  Koprivnica 46 mjesto, od ukupno 54 ekipa u ovoj kategoriji. Ženska ekipa DVD-a Gregurovec u klasi “B” osvojila je 34 mjesto, Draganovec 37 i Novaki Ravenski 39 od 47 ekipa ove klase.

Detalj sa zatvaranja 6. Državnog natjecanja u Zadru

– Sve ekipe postigle su dobre rezultate na kojima im treba čestitali jer su postignuti u velikoj konkurenciji brojnih ekipa iz svih naših županija. Dobri rezultati odraz su mukotrpnog i upornog vježbanja svakog pojedinca, koji je sudjelovao na ovom velikom natjecanju, radi toga s ponosom ističem njihove dobre rezultate, a mislim da dijelim mišljenje cjelokupne naše javnosti i vatrogasaca, ponosno nam je rekao predsjednik VZŽ Ivan Golubić.

 

Izvjestitelj VZŽ Koprivničko-križevačke

Dragutin Rendić

2 Responses to “Zadar – Uspješan nastup naših ekipa u Zadru”

 • Dobrovoljni vatrogasac:

  Svaka čast ekipama koje su napravile odlične rezultate i stvarno su odlično predstavljale našu VZŽ.

  A nadam se da će ta ista VZŽ sljedeći put bar malo razmisliti i poslati ekipe tamo dan prije da se odmore, a ne da nastupaju nakon neprospavane noći u autobusu.
  (objašnjenja vodstva VZŽ da će onda tamo svi feštati i izlaziti van su u krajnju ruku neozbiljna, jer ako se netko za to natjecanje priprema godinama, neće si sami uništiti toliki trud)

  Postignuti rezultati su stvarno odlični, al da je bilo malo više razumijevana i potpore VZŽ (jer bi kod ovakvih manifestacija VZŽ i trebala biti podrška ekipama koje ju predstavljajau i omogućiti im što bolje uvjete za natjecanje), vjerujem da bi tada rezultati bili još bolji.

  (razmislite o tome za slijedeće državno, jer su se ekipe na prošlom državnom bunile da dolazak na dan natjecanja i noćenje nakon toga nemaju smisla, pa se opet ponovilo, iako se znalo da takav način nije najbolji).

  Lijep pozdrav svim vatrogascima…

 • gobac:

  Slažem se, natjecati se nakon cijelonoćne vožnje… nema smisla.

  Samo se ne slažem s prebacivanjem ukupne odgovornosti na VZŽ. Naime, ova dva državna natjecanja su dobrano iscijedila proračun VZŽ jer je ona plaćala i put, i smještaj. i hranu, i sucima dodatno noćenje (suci su trebali krenuti kući odmah po završetku natjecanja, ali je VZŽ uskočila i platila im noćenje do nedjelje), …….

  Uglavnom… jako velik trošak.

  Sve je to jako lijepo – Zadar… Zaton… more…

  …ali GLUPO!

  Radit državno u regiji koja daje najmanji broj ekipa (Zadarska županija nije imala ekipu na mladeži) je u najmanju ruku neozbiljno, ali vrlo skupo (a netko sve to mora platiti – VZŽ).

  VZŽ-i su za ova dva državna natjecanja potrošili otrpilike 2.000.000,00 KN! Previše!

April 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Arhiva po mjesecima
Vremenska prognoza
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed