16. Memorijalni turnir „Stjepan Paša“

U nedjelju, 26. svibnja 2019.godine, na igralištu NK Miklinovec, u organizaciji Dobrovoljnog vatrogasnog društva Koprivnica održan je 16. Memorijalni turnir „Stjepan Paša“, vatrogasno natjecanje za djecu i mladež. Natjecanje je održano pod pokroviteljstvom Grada Koprivnice, uz supokroviteljstvo Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije i Vatrogasne zajednice Grada Koprivnice, te uz pomoć mnogobrojnih sponzora.

Na natjecanju je sudjelovalo 26 ekipa/odjeljenja iz Koprivničko-križevačke županije, Bjelovarsko-bilogorske županije, Sisačko-moslavačke i Osječko-baranjske županije, a natjecali su se u 4 kategorije.

Otvorenju natjecanja, nazočili su gradonačelnik Grada Koprivnice Mišel Jakšić,  zamjenik župana Ratimir Ljubić, predsjednik Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije Goran Matoničkin, predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Koprivnice Ivan Golubić, zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž i pročelnik Dario Jembrek, referent za poslove zaštite i spašavanja Krešimir Škvorc te obitelj pokojnog Stjepana Paše.

Natjecateljske ekipe postrojio je zapovjednik DVD-a Koprivnica Danijel Matijaković, predavši prijavak gradonačelniku Mišelu Jakšiću koji je potom izvršio smotru istih.

Sve nazočne, pozdravio je predsjednik DVD-a Koprivnica Nikola Sočev koji je svima zaželio ugodan boravak a mladim vatrogascima dobre rezultate na natjecanju.

Potom su ispraćene svečane delegacije DVD-a Peščenik i DVD-a Koprivnica koje su odnijele vijence i položile na grob Stjepana Paše.

 Svima nazočnima, pozdravne riječi uputili su Goran Matoničkin, Ratimir Ljubić i Mišel Jakšić. Čast da otvori natjecanje pripala je gradonačelniku Mišelu Jakšiću, koji je rekao „ Kroz sva dobrovoljna vatrogasna društva, Javnu vatrogasnu postrojbu te kroz ovakva natjecanja, Koprivnica s ponosom može reći da ima jednu od najboljih vatrogasnih zajednica u zemlji. Želim vam da nakon današnjeg natjecanja budete zadovoljni sa svojim rezultatom, a prije svega da se lijepo družite sa svojim prijateljima vatrogascima. Najvažnije je da smo se okupili ovdje kako bi svima pokazali da Hrvatsko vatrogastvo ima potencijala, svijetlu budućnost i da se ima čime ponositi. Posebno veliko hvala obitelji Paša što su kao i svake godine sa nama te proglašavam 16. Memorijal Stjepana Paše otvorenim“.

U svojstvu kontrolora, natjecanju je nazočio Zdravko Orsag, iz Vularije, kojemu je Nikola Sočev uručio posebno priznanje/plaketu DVD-a Koprivnica.

Na kraju natjecanja održalo se službeno zatvaranje, na kojemu su sudjelovali natjecatelji, voditelji ekipa, članovi voditeljstva natjecanja, suci i tehničko osoblje, Goran Matoničkin, Ivan Golubić, zapovjednika VZG Koprivnica Hrvoje Blažeković i Danijela Paša kćer pokojnog Stjepana Paše, koja je svima nazočnima uputila tople riječi zahvale.

Uz pozdravne riječi domaćina, predsjednika DVD-a Koprivnica Nikole Sočeva, Hrvoja Blažekovića i Ivana Golubića, proglašeni su i željno iščekivani rezultati.

U kategoriji djeca-muški 6-12 godina, prvo mjesto osvojilo je odjeljenje DVD-a Breza, drugo je bilo odjeljenje DVD-a Kuzminec, a treće mjesto osvojilo je odjeljenje DVD-a Baranjsko Petrovo Selo. 

U kategoriji djeca-žene 6-12 godina, prvo mjesto osvojilo je odjeljenje DVD-a Starigrad, drugo mjesto pripalo je odjeljenju DVD-a Koprivnica.

DVD Breza djeca-muški,  osvojio je i prelazni pehar memorijala za ovaj uzrast.

U kategoriji mladež-muški 12-16 godina, prvo mjesto osvojilo je odjeljenje DVD-a Koprivnica, drugo je bilo odjeljenje DVD-a Nove Plavnice i Križevačka cesta, a treće mjesto osvojilo je odjeljenje DVD-a Repušnica.

U kategoriji mladež-žene 12-16 godina, prvo mjesto osvojilo je odjeljenje DVD-a Štaglinec, drugo odjeljenje DVD-a Koprivnica, a treće mjesto osvojilo je odjeljenje DVD-a Popovac.

DVD Koprivnica, mladež-muški osvojio je prelazni pehar memorijala za ovaj uzrast.

Diplome, medalje i pehare natjecateljima su podijelili Danijel Matijaković, Hrvoje Blažeković, Goran Matoničkin i Ivan Golubić

Memorijal je svečano zatvorio predsjednik VZG Ivan Golubić, koji je još jednom čestitao pobjednicima i svim sudionicima natjecanja.

Izvjestitelj
VZ Koprivničko-križevačke županije

Krešimir Juratović

June 2021
M T W T F S S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  
Arhiva po mjesecima
Vremenska prognoza
Podravina
June 25, 2021, 3:35 pm
Sunny
Sunny
30°C
real feel: 34°C
current pressure: 1010 mb
humidity: 42%
wind speed: 2 m/s NNE
sunrise: 5:02 am
sunset: 8:48 pm
Forecast June 3, 2021
day
Partly sunny
Partly sunny
24°C
wind speed: 2 m/s ESE
Forecast June 4, 2021
day
Partly sunny
Partly sunny
25°C
wind speed: 2 m/s SE
Forecast June 5, 2021
day
Intermittent clouds
Intermittent clouds
26°C
wind speed: 1 m/s SE
Forecast June 6, 2021
day
Mostly cloudy
Mostly cloudy
21°C
wind speed: 2 m/s NNW
Forecast June 7, 2021
day
Mostly cloudy with thundershowers
Mostly cloudy with thundershowers
23°C
wind speed: 2 m/s ENE
Forecast June 8, 2021
day
Mostly cloudy
Mostly cloudy
24°C
wind speed: 2 m/s NNE
Forecast June 9, 2021
day
Intermittent clouds
Intermittent clouds
23°C
wind speed: 3 m/s N
Forecast June 10, 2021
day
Mostly cloudy with showers
Mostly cloudy with showers
23°C
wind speed: 3 m/s N
Forecast June 11, 2021
day
Intermittent clouds
Intermittent clouds
23°C
wind speed: 2 m/s NNE