57. redovita godišnja sjednica Skupštine Vatrogasne zajednice Grada Koprivnice

U subotu, 13. travnja 2019.godine, u Društvenom domu u Štaglincu održana je 57. redovita godišnja sjednica Skupštine Vatrogasne zajednice Grada Koprivnice.
Vatrogasna zajednica Grada Koprivnice okuplja 11 dobrovoljnih vatrogasnih društava koja djeluju na području grada te Javnu vatrogasnu postrojbu Grada Koprivnice. Skupština broji 25 članova/delegata.

Predsjednik VZG-a Koprivnice, Ivan Golubić otvorio  je 57. redovitu godišnju sjednicu skupštine.

Intoniranjem hrvatske i vatrogasne himne te minutom šutnje prisjetili smo se preminulih i poginulih vatrogasaca i branitelja Lijepe naše i svih onih koji nažalost više nisu s nama te im na taj način odali počast.

Predsjednik Ivan Golubić pozdravio je sve nazočne, gradonačelnika Grada Koprivnice Mišela Jakšića,  glavnog vatrogasnog zapovjednika RH Slavka Tucakovića, zastupnika u njemačkom Bundestagu Josipa Juratovića, zamjenice gradonačelnika Kseniju Ostriž i Melitu Samoborec, pročelnike gradske uprave Tomislava Golubića i Daria Jembreka, predsjednika Gradskog vijeća Grada Križevaca Marka Katanovića, predsjednika Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije Gorana Matoničkina, inspektora za vatrogastvo Stjepana Lončara, ravnateljicu GDCK Koprivnica Adelu Sočev, zapovjednika JVP-a Grada Koprivnice Marijana Kicivoja, delegaciju DVD-a Hrvatska Kostajnica u kojoj je bio i njihov gradonačelnik Dalibor Biščan, izaslanike VZG-a Đurđevac i VZO Koprivnički Ivanec, delegaciju mađarskih vatrogasaca iz Nagytada, pobratimska izaslanstva GZ Domžale i GZ Lendava, umjetnika Dragutina Ciglara, izvjestitelja VZ KCKŽ županije Krešimira Juratovića, obitelj Kovač – suprugu i djecu pokojnog Staneta Kovača-Kebra, vlasnike tvrtke KL Protektion Ivanu i Zvonimira Legemec, te delegate skupštine svih članica VZG-a Koprivnice.

Nakon usvajanja dnevnog reda, skupštinu je dalje vodio predsjednik radnog voditeljstva Željko Cvrtila.

Opširno izvješća o radu VZG-a Koprivnice za 2018. podnijeli su predsjednik Ivan Golubić i zapovjednik Hrvoje Blažeković, kroz koje su pokušali predočili cjelokupni rad članica udruženih u Zajednicu, a koji je bio više nego li impresivan. Kroz izvješće su istaknuli da je 2018. godina bila nastavak višegodišnjeg, izuzetno aktivnog i nadasve kvalitetnog rada svih članica. Tokom 2018.godine radilo se na pomlađivanju i uključivanju većeg broja žena vatrogasaca te vatrogasnog podmladka i mladeži. Sudjelovali su na velikom broju vatrogasnih natjecanja i polučili sjajne rezultate. Dobrovoljna vatrogasna društva i JVP Grada Koprivnice učlanjeni u Zajednicu, broje 84 profesionalna vatrogasca te oko 1100 dobrovoljnih vatrogasaca zajedno s podmladkom i mladeži. Tokom protekle godine održano je niz vatrogasno-operativnih vježbi s kojima je provjeravana spremnost vatrogasaca u slučaju požara i evakuacija. Koprivnički vatrogasci veliku pažnju polažu na edukaciju i obrazovanje  članstva te je protekle godine 157 članova napredovalo ili steklo novo zvanje, a njih 15 uspješno je završilo usavršavanje za specijalnost “Rad s aparatima za zaštitu dišnih organa”. Na području djelovanja Zajednice, tokom protekle godine odrađeno je ukupno 167 intervencija.

Financijsko izvješće za 2018. podnijela je tajnica i blagajnica VZG-a Koprivnice,  Ines Štefanić.

Izvješće Nadzornog odbora podnio je Darko Jurković.
Izvješće Verifikacijske komisije podnio je Josip Lončarić.
Sva izvješća usvojena su jednoglasno.

Nakon usvojenih izvješća uslijedila je dodjela posthumnog odlikovanja i priznanja.
Glavni zapovjednik VZ RH Slavko Tucaković dodijelio je posmrtno Odlikovanje HVZ-a za međunarodnu suradnju supruzi Ireni prerano preminulog predsjednika GZ Domžale Staneta Kovača-Kebra. Zahvalnicu koprivničkih vatrogasaca obitelji Kovač predao je zamjenik predsjednika VZG-a Koprivnica Nikola Sočev, dok je umjetničku sliku obitelji Kovač kao spomen na djelo, rad i prijateljstvo koprivničkih i domžalskih vatrogasaca predao Dragutin Ciglar Lao.

Pri kraju sjednice nazočnima su se prigodnim riječima obratili gosti, Dragutin Ciglar – umjetnik i prijatelj vatrogasaca, predsjednik VZ Koprivničko-križevačke županije  Goran Matoničkin, GVZ RH Slavko Tucaković, predsjednica GZ Domžale Marjeta Kristan, zamjenik predsjednika DVD-a Hrvatska Kostajnica Ivan Pavičić. Gosti su čestitali domaćinima na svemu učinjenom i zaželjeli im uspješan nastavak rada i ostvarenje svih zacrtanih planova.
Ispred Grada Koprivnice svima nazočnima obratio se gradonačelnik Mišel Jakšić.
Izuzetno sam ponosan na ono što kao Grad i kao gradonačelnik, moje zamjenice i cijeli naš tim imamo mogućnosti raditi za naše vatrogasce i s našim vatrogastvom jer kad se zbroje svi proračuni i sva ulaganja u taj važan sektor to prelazi desetak milijuna kuna i sigurno je da će to u vremenu koje je pred nama ići jednom spiralom i dalje prema gore jer ste to zaslužili. Slušajući sve  izvještaje na svim vašim skupštinama moram reći da ste ona žila kucavica svakog mjesnog odbora u kojem djelujete, svakog kvarta u kojem se nalazite, da nam jako puno značite na animiranju mladih ljudi, ne samo da uđu u vatrogastvo nego da budu aktivni u društvenoj zajednici, da doprinose razvoju našega grada i da ostaju u ovome gradu. Uvjeren sam da ćete uvijek kao i do sada odgovoriti svakom izazovu koji je pred vama, ne štedeći sebe, ne štedeći svoje suradnike, ali i čuvajući ljude ovoga grada  i ovaj grad.– rekao je gradonačelnik Jakšić

Završnom riječju predsjednika Ivana Golubića završila je ovogodišnja redovita godišnja sjednica skupštine.

Nakon službenog dijela skupštine upriličeno je druženje i prigodni domjenak za sve nazočne.

Izvjestitelj
VZ Koprivničko-križevačke županije
Krešimir Juratović

June 2024
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Arhiva po mjesecima
Vremenska prognoza
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed