Bjelovar – Bolje ažuriranje podataka

U Bjelovaru je  u petak 1. lipnja u Vatrogasnoj zajednici Bjelovarsko-bilogorske županije održana sjednica Odbora za informativno-promidžbenu i nakladničku aktivnost HVZ-a. N Na sjednici prisutni bili su članovi odbora, predsjednik Berislav Hengl (Osijek), tajnica Nina Francetić (Zagreb), Nikica Tramontana (Rijeka), Željko Horvat (Bjelovar), Dragutin Rendić (Koprivnica), nije bio prisutan Boris Jović (Zadar). U radu sjednice aktivno sudjelovao je kao i uvijek do sada načelnik HVZ-a Željko Popović. Prije početka rada prisutne sa Bjelovarsko-bilogorskom županijom upoznao je prvi čovjek VZŽ predsjednik Đuro Petrić, a ustrojem i radom vatrogasaca zapovjednik Željko Jambrek. Na sjednici potvrđena je informacija da se u 2012. godini tiskaju 3 nova priručnika (Rukovođenje na vatrogasnim intervencijama, Radovi na vodi i zaštita od poplava te Priručnik za vatrogasna natjecanja u RH) kao i brošura Kamp vatrogasne mladeži.

Sa sjednice u Bjelovaru (Fotografija: Internet stranica HVZ-a)

U Mjesecu zaštite od požara tiskana je brošura “Kako spriječiti nesreće”, a u pripremi je Bojanka za djecu u redizajnirano izdanju. Kako u ovogodišnjem izdanju Vatrogasnog godišnja postoje informacije koje u pojedinom županijama nisu adekvatno i stručno ažurirane, odlučeno je da će se podaci za rokovnik preuzeti iz Vatrogasne mreže. Radi toga će sve Županijske vatrogasne zajednice morati do određenog datuma unijeti nove podatke koji će se smatrati relevantnima i kao takvi će biti objavljeni Vatrogasnom godišnjaku za 2013.godinu. U planu za iduću godinu je tisak promotivnih letaka, brošure “Kako spriječiti nesreće”, ali u smanjenom i redizajniranom obliku. Za najmlađe tiskat će raspored sati koji će se dijeliti učenicima prvih razreda na početku školske godine. Od ostalih nakladničkih aktivnosti, osim dotiska priručnika za specijalnosti, u planu za 2013. je Brošura za informatičare u vatrogastvu koja bi sadržavala kratke i jasne upute korištenja Vatrogasne mreže te unosa podataka, a zaključeno je i da se mora bolje poraditi na literaturi za polaznike Vatrogasnih škola u Rijeci i Splitu.

Na sjednici Odbora je jednoglasno donesena odluka da se raspiše literarni i likovni natječaj za najmlađi uzrast u koji će biti uključene vatrogasne zajednice županija, općina i gradova, a u svrhu popularizacije vatrogastva, a škole će predlagati VZ Županije, odnosno VZO ili VZG. Natječaj će trajati do travnja 2013. godine, a pobjednicima, koje će izabrati posebno oformljeno Povjerenstvo za hrvatski jezik i književnost, te likovnu umjetnost, bit će uručene novčane nagrade na svečanoj sjednici Skupštine HVZ-a u svibnju 2013. godine.

 

Izvjestitelj VZŽ Koprivničko-križevačke

Dragutin Rendić

April 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Arhiva po mjesecima
Vremenska prognoza
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed