Članovi DVD-a Herešin održali su svoju 3. izvještajnu godišnju skupštinu

U subotu, 29. veljače 2020.godine u Društvenom domu u Herešinu održana je 3. izvještajna godišnja skupština Dobrovoljnog vatrogasnog društva Herešin. Društvo broji 58 članova, od čega su njih 10 članovi pomlatka a 48 je punoljetnih članova.

Predsjednik društva Josip Lončarić, otvorio je pozdravnim govorom  skupštinu, te je nakon intoniranja hrvatske i vatrogasne himne, pozvao sve nazočne da minutom šutnje odaju počast svim preminulim vatrogascima i braniteljima.

Po usvajanju dnevnog reda, skupštinu je dalje vodilo radno voditeljstvo u sastavu Valentina Hlevnjak predsjednica, te Emina Galešić članica i Lana Žganec članica.

Skupštini su nazočili mnogobrojni gosti i uzvanici, predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Koprivnice Ivan Golubić, zamjenica gradonačelnika Grada Koprivnice Melita Samoborec, tajnica VZG Koprivnice Ines Štefanić, vatrogasni inspektor Stjepan Lončar, predsjednik Mjesnog odbora Herešin Ivan Lončarić, predstavnici 20 prijateljskih dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Koprivničko-križevačke županije, predstavnici NK ”Omladinac” Herešin kao i predstavnice Udruge žena ”Herešin”.

Izvješće o radu društva za 2019.godinu podnio je zapovjednik društva Dalibor Tehterle. Kroz izvješće bilo je vidljivo da su članovi društva tokom protekle godine bili aktivni posebice na polju edukacije članova, sudjelovali su i osvojili 5. mjesto na memorijalu ”Stjepana Paše”, sudjelovanje na osiguranju biciklističke utrke, pasivno dežurstvo, sudjelovanje  na dvije intervencije tokom požara otvorenog prostora i požara obiteljskog gospodarstvu u Herešinu. Financijsko izvješće za 2019. godinu kao i Prijedlog financijskog plana prihoda i rashoda za 2020. godinu podnio je blagajnik društva Hrvoje Žganec. Izvješće Nadzornog odbora društva podnio je Dražen Jedvaj, koji je rekao da su članovi odbora pregledali poslovnu dokumentaciju i da potvrđuju zakonitost rada i pravovaljanost izvješća. Izvješće Verifikacione komisije podnio je Luka Kumek, koji je konstatirao da je na skupštini nazočno 2/3 (dvije trećine) članova s pravom glasovanja te da su sve odluke skupštine pravovaljane. 

Prijedlog Plana rada za 2020.godinu podnio je predsjednik društva Josip Lončarić, iz kojeg je bilo vidljivo da će i tokom 2020. godine članovi društva biti aktivni, poglavito na polju osposobljavanja i edukacije članova, radu s pomlatkom, sudjelovanja na vatrogasnim natjecanjima, uređenja spremišta, održavanja dežurstva u ljetnim mjesecima, posebice za vrijeme žetve, nabavi neophodne opreme, radne i svečane odore i kombi vozila.

Skupština je jednoglasno prihvatila izvješća za 2019.godinu, a jednoglasno su usvojeni i prijedlog Plana rada te Financijski plana prihoda i rashoda za 2020.godinu.

Članovi društva bili su veoma aktivni na polju edukacije, te su Uvjerenja o stjecanju zvanja vatrogasac I. klase iz ruku predsjednika VZG-a Koprivnica Ivana Golubića primili Josip Lončarić, Ivana Gabaj, Emina Galešić, Marko Picek, Sanja Ločarić, Hrvoje Žganec, Hrvoje Bukvić, Ivan Pehak, Luka Kumek i Gordana Krčmar.

Svima nazočnima prigodnim riječima su se obratili uvaženi gosti, vatrogasni inspektor Stjepan Lončar, predsjednik VZG-a Koprivnice Ivan Golubić te zamjenica gradonačelnika Melita Samoborec.

Svi redom, govornici su veoma pohvalno govorili o radu članova najmlađeg dobrovoljnog vatrogasnog društva u sastavu VZG-a Koprivnice. U svojim govorima dotaknuli su se novog Zakona o vatrogastvu, industrijskih dobrovoljnih vatrogasnih društava, budućnosti dobrovoljnog vatrogastva, financiranja te nabavi opreme i 5 kombi vozila.
Veoma emotivan bio je govor zamjenice gradonačelnika Melite Samoborec, koja je između ostalog rekla  „Zaista možemo svi zajedno biti sretni što imamo toliko kvalitetnih vatrogasnih društava na našem području. To znači da mnogo ljudi odvaja dio svojeg slobodnog vremena kako bi služili i pomagali drugima u nevolji, ako do iste dođe. Isto tako, izuzetno sam ponosna što ste mi prije nekoliko godina ukazali čast da postanem dio vas, odnosno kuma vašeg Dobrovoljnog vatrogasnog društva Herešin, na što sam izuzetno ponosna i hvala vam na tome“.

Nakon obraćanja gostiju, predsjednik Josip Lončarić još se je jednom zahvalio svima na dolasku te je potom zatvorio sjednicu skupštine.
Po završetku službenog dijela skupštine, domaćini su za sve nazočne pripremili prigodni domjenak, a zajedničko druženje uz glazbu potrajao je dugo u noć.

Izvjestitelj
VZ Koprivničko-križevačke županije
Krešimir Juratović

June 2024
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Arhiva po mjesecima
Vremenska prognoza
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed