Članovi DVD-a Virje održali svoju 142. izvještajnu godišnju skupštinu

DVD Virje održalo je u nedjelju, 1. ožujka 2020. godine u Vatrogasnom domu u Virju 142. izvještajnu godišnju skupštinu.

Društvo ima 186 članova, od čega su njih 50 članovi pomlatka i mladeži, 54 članova Puhačkog orkestra DVD-a Virje, a od preostala 82 člana njih 33 su operativni članovi s liječničkim pregledom.

Skupštinu je pozdravnim govorom otvorio predsjednik društva Drago Hatadi.

Svojim dolaskom skupštinu su uveličali: načelnik Općine Virje Mirko Perok,  predsjednik p.o. Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije Branko Vucikuja, predsjednik VZ Sisačko-moslavačke županije Mijo Brlečić, predsjednik VZ Virovitičko-podravske županije Željko Palković, zamjenik načelnika Općine Virje Davor Čižmešinkin, predsjednik VZO Bedekovčina Željko Odak, zamjenik predsjednika VZO Virje Kruno Kirin, direktor podružnice Vatroprometa Split Ante Milišić, upravitelj INA – procesi Molve  Mladen Ferenčić te sponzor Pavao Begović.
Veoma dobru i kvalitetnu suradnju s virovskim vatrogascima potvrdili su svojom nazočnošću predstavnici 30 dobrovoljnih vatrogasnih društva iz Splitsko-dalmatinske, Krapinsko-zagorske, Virovitičko-podravske, Bjelovarsko-bilogorske, Sisačko-moslavačke, Šibensko-kninske i Koprivničko-križevačke županije, kao i predstavnici mnogobrojnih udruga koje djeluju na području Općine Virje.

Nakon usvajanja dnevnog reda, skupštinu je dalje vodio predsjednik radnog voditeljstva Drago Hatadi.

Izvješće Verifikacione komisije podnio je Matej Šalvari, koji je konstatirao da su na skupštini nazočne dvije trećine članova s pravom glasovanja te da su sve odluke skupštine pravovaljane.

Izvješće o radu za 2019.g. podnio je tajnik društva Velimir Sobota. Iz veoma impozantnog izvješća bilo je vidljivo da je društvo tokom 2019. godine bilo veoma aktivno na mnogim poljima, od rada i natjecanja s pomlatkom, mladeži i seniorima, sudjelovanja u 44 intervencije, edukacijama i osposobljavanjima, realizirali su 6 smjena na dislokaciji u Konavlima,  do kupnje dviju polovnih auto cisterni za 900.000 kn, i još mnogo, mnogo toga.

Izvješće o financijskom poslovanju za 2019.godinu, podnijela je blagajnica društva Štefica Baruškin, iz kojeg je bilo vidljivo da je tokom protekle godine društvo ostvarilo prihod od gotovo 1.600,000 kn, što je na nivou proračuna mnogih županijskih vatrogasnih zajednica.

Izvješće o radu za 2019.godinu i plan rada za 2020. godinu Puhačkog orkestra DVD-a Virje podnio je voditelj Željko Brodarić. Tokom protekle godine imali su brojne nastupe, organizirali su 20. smotru Puhačkih orkestara Koprivničko-križevačke županije, na 33. susretu hrvatskih puhačkih orkestara u Novom Vinodlskom osvojili su brončanu plaketu.U 2020. godini pored mnogih nastupa, planiraju dostojno obilježiti 135. godina svojeg djelovanja, izdati prigodnu brošuru i obnoviti vizualni amblem orkestra, nabaviti nove svečane odore.

Izvješće Nadzornog odbora podnio je Mirko Peršinović. Prijedlog programa rada i financijski plan društva za 2020.godinu podnio je zapovjednik
društva Saša Gregar, iz kojih je bilo vidljivo da će i tokom 2020. godine članovi društva biti veoma aktivni, poglavito na polju uređenja voznog parka, nabavi potrebne opreme, osposobljavanja i usavršavanja vatrogasnih kadrova, raditi s pomlatkom i mladeži, sudjelovati na brojnim vatrogasnim natjecanjima, sudjelovati u pokaznim vatrogasnim vježbama, organizirati 10. Martinjski kup ”Dušana Koščića”, sudjelovati na dislokacijama u Konavlima, organizirati stalna 24-satna dežurstva u Vatrogasnom domu, itd.

Skupština je jednoglasno prihvatila izvješća za 2019.godinu, a potom su jednoglasno usvojeni  prijedlog Plana rada i Financijski plana prihoda i rashoda za 2020.godinu.

Svima nazočnima prigodnim riječima su se obratili uvaženi gosti: predsjednik VZ Sisačko-moslavačke županije Mijo Brlečić, predsjednik DVD-a Hampovica Željko Potnar, predsjednik p.o. Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije Branko Vucikuja, direktor podružnice Vatroprometa Split Ante Milišić, zapovjednik DVD-a Drniš Mario Vukušić, član UO DVD-a Petrinja Zvonko Belošević. Svi redom, govornici su čestitali društvo na postignutim rezultatima, zaželjevši im mnogo uspjeha tokom 2020.godine, da ostvare sve zacrtane ciljeve te da imaju što manje intervencija. Kolege Milišić, Vukušić i Belošević uručili su svojim domaćinima prigodne darove.

Veoma nadahnut govor održao je općinski načelnik Mirko Perok, iz kojeg je bilo vidljivo da veoma pozorno prati sva događanja u društvu i da je upoznat sa svime. U njemu svi virovski vatrogasci imaju velikog prijatelja, koji im je svakog trenutka voljan pomoći i savjetima i financijski. Načelnik Perok, pozdravio je sve nazočne i u ime svih udruga koje djeluju na području Općine Virje.

Nakon službenog dijela skupštine, skup se preselio u Društveni dom Virje gdje je upriličeno druženje domaćina i dragih im gostiju uz glazbu i prigodni domjenak.

Izvjestitelj
VZ Koprivničko-križevačke županije
Krešimir Juratović

June 2024
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Arhiva po mjesecima
Vremenska prognoza
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed