DVD Cirkvena – 120 godina rada i zalaganja

Na svečan način DVD Cirkvena obilježila je u nedjelju 5. kolovoza svoj visoki jubilej – 120. godina rada i humanog djelovanja u mjestu koje broji nešto više od šesto stanovnika, koji žive u 165 kućanstava. Jubilej društva obilježen je pod pokroviteljstvom općine Sveti Ivan Žabno. Početak svečanosti započeo je postrojavanjem vatrogasne postrojbe predstavnika više od dvadesetak društva oko dvije stotine vatrogasaca sa gostima i uzvanicima, koji su se u svečanom mimohodu uputili na svetu misu u župnu crkvu Pohođenja Marijina.

Prije početka svečanog mimohoda

Nakon mise održana je svečana sjednica na kojoj je prisutan bio načelnik općine Sveti Ivan Žabno Vlado Oguman, izaslanik HVZ Zvonko Biškup, predsjednik VZ Županije Ivan Golubić, predsjednik Savjeta za mladež HVZ Nikola Sočev, predsjednik VZO Sveti Ivan Žabno Zvonimir Kučina, zapovjednik Ivan Kunjek, direktor “Vatroprometa” Nenad Radojčić, prisutni bili su i predstavnici iz susjedne Republike Slovenije iz PGD Slovenska Bistrica,  predstavnici udruga, mještani i drugi.

Ivan Golubić uručuje priznanja

Pozdravne riječi uputio je predsjednik društva Stjepan Petrinjak, a prigodan referat o radu i djelovanju ovog starog i vrijednog društva podnio je član Upravnog odbora Mirko Taras. On je u prigodnom izvještaju spomenuo davnu 1982. godinu i 31. srpanj kada je osnovano društvo u okviru DVD-a Sveti Ivan Žabno kao treći vod. Osnivači su bili: Aleksandar Doner, Valent Grokša, Pavao Radulec, Antun Severović, Antun Meteš, Imbro Pavlić, Nikola Bradić i Mato Drmečić, a prvi predsjednik Franjo Šagovac. Vrijedni članovi društva davne 1946. godine započeli su gradnjom Vatrogasnog doma, a na Novu 1947. godinu održana je prva zabava. Društvo danas raspolaže sa potrebitom opremom i stalno radi na omasovljenju članova tako da je u proteklih deset godina primljeno je 60 novih članova.

Detalj sa svečane sjednice

Čestitke za uspješan rad društva čestitao je Vlado Oguman, Ivan Golubić koji je ujedno slavljenicima uručio i Plaketu VZŽ, Zvonko Biškup pridružio se čestitkama i predao Plaketu HVZ-a, kao i ostali prisutni gosti i predstavnici brojnih društava također su čestitali slavljenicima i uručili prigodne poklone. Za vjernost društvu i dugogodišnji rad Brončanu vatrogasnu plamenicu dobili su: Mladen Babić, Mario Gregurić, Matija Pavlaković, Zlatko Klemen, Renato Igrić i Josip Jelečki. Brončane medalje: Franjo Šimek, Darko Šivak, Krešimir Prpić, Mladen Požgaj i Antun Klemen. Srebrnu plamenicu dobio je Mirko Taras, a srebrne medalje Želimir Bajec, Nenad Dimitrijević, Mato Lončarić i Nikola Radulec. Zlatna medalja dodijeljena je Stjepanu Petrinjaku i Dragutinu Kopjaru, dok je Darko Šivak dobio Spomenicu za 30 godina vjernosti društvu. Odličja uručio je  Zvonko Biškup, Ivan Golubić i Zvonimir Kučina.

 

Izvjestitelj VZŽ Koprivničko-križevačke

Dragutin Rendić

May 2024
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Arhiva po mjesecima
Vremenska prognoza
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed