DVD Đurđevac – Novi zapovjednik

U subotu 10. ožujka održana je 132. redovna godišnja skupština DVD Đurđevac i Puhačkog orkestra ovog društva. Prisutni bili su predstavnici 19 društava, članovi, gradonačelnik Đurđevca Slavko Gračan, predsjednik VZŽ Ivan Golubić, zapovjednik JVP Đurđevac Marijan Kicivoj, pročelnik Područnog ureda DUZS Ivan Skec sa suradnicima i drugi.

Detalj sa skupštine

Rad skupštine otvorio je predsjednik Ivan Hadžija i podnio izvještaj o radu društva koje ima 153 člana. Zapovjednik Drago Mlinarić, predložio je plan rada za ovu godinu u kojem se naglašava rad u protupožarnoj zaštiti te aktivnostima vezanih za preventivnu zaštitu, sudjelovanje na vježbama, nastavak dobre suradnje sa JVP Đurđevac, kao i gradom Đurđevac, osnivanje operativnog odjeljenja od 20 vatrogasaca i drugo. Prihvaćen je i novi Statut društva. Dosadašnjeg zapovjednika Dragu Mlinarić zamijenio je Ivan Petrović, a u znak pažnje za predani rad u društvu Drago Mlinarić proglašen je počasnim zapovjednikom društva. Izvještaj o radu i budućim planovima Puhačkog orkestra DVD Đurđevac, koji je sve prepoznatljivi u glazbenom svijetu Lijepe Naše raznovrsnim i popularnim repertoarom izvođenja podnio je njegov voditelj Božidar Škurdija.

Ivan Golubić uručuje Spomenice

Slavko Gračan pohvalio je rad društva ističući njegovu ulogu i značaj u događanjima u gradu Đurđevcu i šire, te dobroj suradnji. Nadahnutim riječima orator vatrogastva Ivan Golubić čestitao na postavljenju novog zapovjednika, istaknuo dobar rad društva te naglasio dobru suradnju sa VZ Županije. Nije zaboravio istaknuti kako je od Vlade Republike Hrvatske kamp vatrogasne mladeži dan na upravljanje vatrogascima idućih pedeset godina, a rekao je kako je vatrogastvo nakon duži pregovora s odgovornima dobilo svoj jedinstveni broj – 193. Čestitkama za dobar rad pridružili su se i drugi gosti.

Ovom prilikom uručene su i Spomenice za dugogodišnju vjernost društvu. Tako je za 30 godina spomenicu dobio: Božo Konjarek, Mladen Jakupčić, Stjepan Kranjčev i Božo Bobovčan. Za 40 godina: Tomo Šostarec, Dragutin Mlinjarić, Petra Nikša, Ignac, Ivan i Đuro Ređep, Ivana Ivandija, Petra Šostarec, Boška Mikulić i Valenta Jančijev. Do je za 60 godina vjernosti društvo dobio Ignac Gregar i Franjo Posavec. Spomenice uručio im je Ivan Golubić i Marijan Kicivoj za 20 godina.

 

Izvjestitelj VZŽ Koprivničko-križevačke

Dragutin Rendić

April 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Arhiva po mjesecima
Vremenska prognoza
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed