DVD Jagnjedovec – operativna spremnost i profesionalnost na najvišoj mogućoj razini

.

Dobrovoljno vatrogasno društvo Jagnjedovec u utorak, 10. svibnja, održalo je svoju 89. godišnju izvještajnu skupštinu. Društvo je to koje je lani imalo veći broj intervencija, a trend zahtjevnijih požara, nažalost, nastavio se i ove godine. Kako je istaknuo Antonio Popijač, zapovjednik DVD-a Jagnjedovec, lani su imali 11 intervencija, i to pet požara objekata, tri požara otvorenog prostora, jedan požar dimnjaka te dvije tehničke intervencije. Osim toga, aktivno su sudjelovali u uklanjanju dimnjaka u Koprivnici, odazvali su se na intervencije na potresom pogođeno područje, a sudjelovali su i u svim aktivnostima Vatrogasne zajednice grada Koprivnice, od vježbi i protupožarne preventive do rada s djecom i odlazaka na redovite dislokacije u NP Brijuni.

.

DVD Jagnjedovec pohvalio se i činjenicom da su nedavno potpisali ugovor o dodjeli sredstava za zamjenu opreme oštećene prilikom uklanjanja posljedica potresa i to u iznosu od 212.000 kuna, a lani su na korištenje dobili i vatrogasnu prikolicu od VZG-a Koprivnica. Posebne zahvalnice za doprinos i pomoć VZG Petrinje, JVP Petrinje i Gradu Petrinji u sanaciji posljedica od potresa dobili su DVD Jagnjedovec te članovi Željko Gačan, Jurica Gačan i Željko Krnjak.

.

Riječi pohvale za DVD Jagnjedovec imali su i gosti, i to Hrvoje Blažeković, zapovjednik VZG-a Koprivnica, koji je naglasio kako su jagnjedovečki vatrogasci oni na koje uvijek može računati i koji sve svoje zadaće obavljaju profesionalno i odgovorno te su, kao i ostala dobrovoljna društva, od velike pomoći Javnoj vatrogasnoj postrojbi u intervencijama. Ivan Golubić, predsjednik VZG-a Koprivnica, osvrnuo se na brojne intervencije koje su odrađene lani, ali i ove godine te naglasio važnost dobrovoljaca u cjelokupnom sustavu civilne zaštite, ali i društva u cjelini. Pohvalama se pridružio i Darko Palaš, predsjednik županijske Vatrogasne zajednice, te naglasio dobar rad DVD-a Jagnjedovec i njegovog vodstva.

.

Gradonačelnik Mišel Jakšić zahvalio je DVD-u Jagnjedovec na aktivnom radu zbog kojeg je prigradsko naselje Jagnjedovec sigurno mjesto za život, a osvrnuo se i na ostale gradske DVD-e i JVP Koprivnicu koji svojim ukupnim djelovanjem zadužuju sve građane. Naglasio je i kako proračunska izdvajanja za vatrogastvo prate rad i aktivnost vatrogasaca te još jednom istaknuo važnost koju oni nose.

.

June 2024
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Arhiva po mjesecima
Vremenska prognoza
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed