DVD Jagnjedovec – Uspješna vježba na sabirnoj stanici INA-e u jagnjedovcu

U ponedjeljak 16. svibnja na  Sabirnoj stanici INE u Jagnjedovcu održana je uspjela združena vježba vatrogasnih postrojbi iz Jagnjedovca, Legrada, JVP grada Koprivnice sa ukupno tri navalna vozila, djelatnika INE i Županijskog centra 112 Koprivnica. Cilj pokazne vježbe je da se u pretpostavljenima, približno stvarnim uvjetima utvrdi spremnost, mobilnost i operativne mogućnosti vatrogasnih postrojbi, način zajedničkog gašenja požara i zapovijedanja u slučaju većih intervencija, kao i osposobljenost i uvježbanost radnika za gašenje početnih požara, te evakuaciju i spašavanje.

Zajednička snimka sudionika vježbe članova DVD-a Jagnjedovec sa svojim županijskim predsjednikom Ivanom Golubićem

Taktička pretpostavka bila je posljedice zapaljenja na elektroinstalacijama sustava za doziranje, vježbu je uspješno izvođena tako da se pokažu radnje i postupci kako to nalažu načela vatrogasne taktike za pretpostavljenu stvarnu situaciju. Spremnost, obučenost i dobra organiziranost bila su temelj da ova vježba na Sabirnoj stanici INE u Jagnjedovcu u potpunosti uspije, na zadovoljstvo svih sudionika. Po završetku vježbe obavljena je analiza i ocjena tijeka vježbe, koja je ocjenjena uspješnom, a među ostalim glavni preduvjeti za uspjeh bili su među ostalim osim u ljudskoj spremnosti i uvježbanosti ekipa, tehnička pripremljenost vozila i opreme, a naročito međusobna koordinacija, te brzina mobilizacije i uspješno objavljenje postavljenih zadataka.

Mlazovima vode i pjene požar na Sabirnoj stanici bio je brzo lokaliziran

Vježbom uspješno je zapovijedao Slavko Tucaković, zapovjednik JVP Koprivnica, dok je operativni zapovjednik bio Slavko Lakuš. Nakon vježbe na prostoru Vatrogasnog doma DVD Jagnjedovec obavljena je analiza i smotra postrojbi, a uspješno izvedenu vježbu posebno je pohvalio Branko Pintarić, rukovoditelj operative Pogona INE Koprivnica uz napomenu da će se suradnja nastaviti i u budućnosti.

Izvjestitelj VZŽ Koprivničko-križevačke

Dragutin Rendić

June 2024
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Arhiva po mjesecima
Vremenska prognoza
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed