DVD Koprivnica – Godina u znaku brojnih aktivnosti

Jedno od najstarijih DVD-a na području Koprivničko-križevačke županije, DVD Koprivnica u subotu 2. travnja održao je svoju redovnu 137. godišnju skupštinu u Društvenom domu Miklinovec. Skupštini je prisustvovalo oko dvije stotine vatrogasaca i gostiju. Među njima predstavnici 28 DVD-a među kojima pobratimi iz PGD Domžale Mesto iz Slovenije, predstavnici udruga, dogradonačelnica Koprivnice Vesna Želježnjak, predsjednica MO Miklinovec Andreja Popijač, predsjednik VZ županije Ivan Golubić, zapovjednik Valent Furmeg, potpredsjednik Ivan Matosović, tajnica Mirjana Futač, zapovjednik PP i JVP Koprivnice Slavko Tucaković i drugi.

Prisutne pozdravio je Nikola Sočev

Skupštinu je otvorio predsjednik Nikola Sočev i pozdravio sve prisutne. Izvještaj o bogatom i raznovrsnom radu za proteklu godinu, jednog od najstarijih društava koje ima 152 člana, podnijela je tajnica Nikolina Sočev, koja je ujedno predložila i plan rada za ovu godinu u kojem se među ostalim planira nabavka novog kombi vozila, uređenje prostorija Vatrogasnog doma, organiziranje tradicionalnog natjecanja mladeži “Memorijal Stjepana Paše”, sudjelovanje na natjecanjima, omasovljenje članstva, obuka i edukacija članova i drugo. Financijski izvještaj i plan za ovu godinu koji je nešto manji od prošlogodišnjeg podnio je blagajnik Josip Krček. Izvještaj i planovi jednoglasno su usvojeni. Zaslužnim članovima i onima za dugogodišnju vjernost društvu uručena su priznanja i odličja. Za deset godina Spomenice su dobili: Šimun Tot, Tomica Blažek, Božidar Bartolec, Božidar Bunić i Jasminka Jakupec. Za 30 godina: Miroslav Galešić Damir Klančar, Franjo Šestak, Ivan Javorski i Davor Demeter, a za 50 godina: Tomo Ernečić i Mijo Gerić. Spomenice Vatrogasni veteran: Slavko Sabol, Vinko Zamljačanec, Vinko Ostriž, Tomo Ernečić, Ivan Vitelj, Stjepan Varmuža, Andrija Ernečić i Mijo Gerić. Također uručena su i uvjerenja za položeni ispit za časnika 1. klase, a primili su: Velimir Mihac, Danijel Topalović i Dalibor Mađer. Zahvalnice VZ grada Koprivnice primilo je 15 članova koji su pomagali tokom poplava u Koprivnici tokom prošle godine. Priznanja je uručila Vesna Želježnjak, Ivan Golubić i Valent Furmeg.

Ivan Golubić uručuje priznanja zaslužnim članovima

Gosti su se aktivno uključili u rad skupštine čestitajući na dosadašnjem radu uz želje za dobar budući rad. Golubić je prisutne upoznao s planovima rada VZ grada Koprivnice u kojem posebno mjesto ima obilježavanje Dana Svetog Florijana, a skulpture ovog sveca zaštitnika vatrogasaca dobilo bi svako društvo u VZ grada, a veća skulptura postavila bi se na Florijanskom trgu u Koprivnici. Autor ovih radova bit će poznati umjetnik Dragutin Ciglar. Furmeg je pohvalio rad društva istaknuvši da iz starih društva kao što je Koprivničko i Križevačko nikla su ostala društva u županiji. Želježnjak je u ime gradonačelnika, svoje ime i grada zahvalila se  članovima na pomaganju prilikom elementarnih nepogoda prošle godine i zaželjela daljnji uspjeh u radu.

Izvjestitelj VZŽ Koprivničko-križevačke

Dragutin Rendić

June 2024
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Arhiva po mjesecima
Vremenska prognoza
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed