DVD Koprivnički Bregi – Dobili kombi za stotu obljetnicu

Dobrovoljno vatrogasno društvo Koprivnički Bregi prilikom obilježavanja jednog stoljeća svog djelovanja i rada dobilo je vrijedan poklon kombi namijenjeno za prijevoz osoba. Svečan primopredaja održana ispred Društvenog doma u utorak 31. svibnja bio je početak obilježavanja jednog stoljeća rada i humanog djelovanja ovog društva. Ključeve vozila iz ruku glavnog vatrogasnog zapovjednika Mladena Jurina primio je predsjednik DVD-a Josip Zagorec. Svečanom činu prisustvovao je potpredsjednik Hrvatskog sabora Josip Friščić, župan Darko Koren, dožupani Darko Sobota i Ivan Pal te Stjepan Behin, ravnatelj u Ministarstvu regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva Hrvatske Nenad Matić, načelnik općine Koprivnički Bregi Mario Hudić, predsjednik VZ naše županije Ivan Golubić, zapovjednik Valent Furmeg, zapovjednici PP Koprivnica i Đurđevac Slavko Tucaković i Marijan Kicivoj vatrogasci i mještani Koprivničkih Bregi. Vozilo je blagoslovio župnik Josip Koščak.

Josip Zagorec pozdravlja prisutne goste i uzvanike

Prije ove svečanosti župan Darko Koren organizirao je prigodan radni sastanak sa prisutnim prisutnima i svojim najbližim suradnicima u prostorijama Županije. Upoznao ih je s radom i djelovanjem vatrogasaca u najvatrogasnijoj županiji u Hrvatskoj. Nije zaboravio istaknuti dobru suradnju s vatrogascima najbolje organiziranom dobrovoljnom snagom u Županiji i Hrvatskoj na koju se može u svako vrijeme računati. Josip Friščić pohvalio je rad vatrogasaca istaknuvši da je za vrijeme kada je bio župan u 58 slučaja koji svoj posao rade predano i profesionalno, a istaknuo je da koprivnički profesionalci već 18 godinu dežuraju na najvrednijem biseru našeg mora-Brijunskom otočju. Mladen Jurin upoznao je prisutne da dežurstva u priobalju počinju 1. lipnja i naši vatrogasci već se nalaze na  Brijunskom otočju i MUP-ovom kampu Valbadone. Pohvalio je rad vatrogasaca naše županije i istakao kao primjer dobrog rada. Ivan Golubić u ime vatrogasaca Županije zahvalio se na pohvalim riječima, koja su poticaj za budući rad.  Valent Furmeg također se zahvalio na dobrim i ohrabrujućim riječima za rad uručenim našim vatrogascima.

Ivan Golubić uručuje Plaketu Mirka Kolarića u ime HVZ za sto godina predanog rada DVD-a predsjedniku Josipu Zagorcu

Svečanost je završila u nedjelju 5. lipnja svečanom sjednicom društva na kojoj je prisutne goste među kojima bio je bio Mario Hudić sa suradnicima, Nenad Matić, Ivan Golubić, predsjednik VZ Stjepan Štrfiček, predsjednik Savjeta za mladež HVZ Nikola Sočev, prijatelji iz Slovenije predstavnici GZ iz Domžala, direktor “Vatroprometa” Nenad Radojčić, predstavnici 17 DVD-a, udruga iz ovog mjesta ukupno oko 150 prisutnih bilo je na svečanosti u Društvenom domu. Sve njih pozdravio je  Josip Zagorec, a nakon toga tajnik Siniša Miroševac u prigodnom referatu upoznao je prisutne o bogatoj povijesti društva kroz minulo stoljeće.

Svečani mimohod vatrogasaca kroz Koprivničke Brege

U ime Hrvatske vatrogasne zajednice Ivan Golubić predao je Josipu Zagorcu plaketu s likom Mirka Kolarića kojim je odlikovano društvo i u ime VZ Županije također je uručio plaketu. Bila je to prilika da uruči i visoka vatrogasna odličja. Brončanu vatrogasnu medalju dobili su: Goran Krapinec, Zdravko Jadanović, Siniša Maroševac, Renato Peroković, Vedran Pintarić, Dalibor Kezele, Zoran Štauber, Tomislav Tomiek i Krešimir Kranjčec. Vatrogasnu Brončanu plamenicu: Krešimir Sabo i Damir Šegrc. Srebrnu vatrogasnu medalju: Dražen Hrženjak, Ivica Hrženjak, Stjepan Hrženjak, Miroslav Hrženjak, Dario Jadanović, Stjepan Križanec, Darko Krušelj, Božidar Krušelj i Vinko Pintarić. Zlatnu vatrogasnu medalju: Marijan Sever, Ivan Tušek i Dražen Zagorec. Odlikovanje HVZ za posebne zasluge: Franjo Habuš i Stjepan Pintarić. Odlikovanje Vatrogasni veteran: Josip Zagorec, Franjo Habuš, Zvonko Prvčić, Ivan Prvčić, Ivan Matiša i Marijan Krapinec. Gosti i uzvanici čestitali su slavljeniku i darivali ih prigodnim poklonima, a to je učinilo i društva dajući priznanja svima koji su pomagali rad društva. Pokrovitelj svečanosti bila je općina Koprivnički Bregi, a supokrovitelj Koprivničko-križevačka županija.

Izvjestitelj VZŽ Koprivničko-križevačke

Dragutin Rendić

May 2022
M T W T F S S
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  
Arhiva po mjesecima
Vremenska prognoza
Podravina
May 19, 2022, 8:59 pm
Sunny
Sunny
21°C
real feel: 19°C
current pressure: 1030 mb
humidity: 40%
wind speed: 3 m/s S
sunrise: 5:16 am
sunset: 8:23 pm
Forecast May 19, 2022
day
Sunny
Sunny
24°C
wind speed: 2 m/s S
Forecast May 20, 2022
day
Partly sunny
Partly sunny
28°C
wind speed: 2 m/s SW
Forecast May 21, 2022
day
Mostly cloudy with thundershowers
Mostly cloudy with thundershowers
26°C
wind speed: 3 m/s E
Forecast May 22, 2022
day
Partly sunny
Partly sunny
25°C
wind speed: 1 m/s ENE
Forecast May 23, 2022
day
Intermittent clouds
Intermittent clouds
26°C
wind speed: 1 m/s E
Forecast May 24, 2022
day
Intermittent clouds
Intermittent clouds
24°C
wind speed: 3 m/s ENE
Forecast May 25, 2022
day
Partly sunny with showers
Partly sunny with showers
25°C
wind speed: 1 m/s W
Forecast May 26, 2022
day
Mostly sunny
Mostly sunny
24°C
wind speed: 3 m/s NNE
Forecast May 27, 2022
day
Sunny
Sunny
27°C
wind speed: 2 m/s NE