DVD Koprivnički Bregi – Dobili kombi za stotu obljetnicu

Dobrovoljno vatrogasno društvo Koprivnički Bregi prilikom obilježavanja jednog stoljeća svog djelovanja i rada dobilo je na poklon kombi vozilo namijenjeno za prijevoz osoba. Prilikom svečane primopredaje vozila ispred Vatrogasnog doma u utorak 31. svibnja, predsjednik DVD-a Koprivnički Bregi Josip Zagorec, rekao je kako će vozilo služiti za prijevoz natjecateljskih ekipa i druge potrebe.

Sa radnog sastanka kod župana Darka Korena

Ključeve vozila primio je iz ruku glavnog vatrogasnog zapovjednika Mladena Jurina, a svečanom činu primopredaje prisutan bio jer potpredsjednik Hrvatskog sabora Josip Friščić, župan Darko Koren, dožupani Darko Sobota i Ivan Pal te Stjepan Behin, ravnatelj u Ministarstvu regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva Hrvatske Nenad Matić, načelnik općine Koprivnički Bregi Mario Hudić, predsjednik VZ naše županije Ivan Golubić, zapovjednik Valent Furmeg, zapovjednici PP Koprivnica i Đurđevac Slavko Tucaković i Marijan Kicivoj vatrogasci i mještani Koprivničkih Bregi. Nakon pozdravnih riječi gostiju uz dobre želje da vozilo bude u upotrebi godinama i čestitanja povodom visokog jubileja društva, vozilo je blagoslovio župnik Josip Koščak.

Primopredaja kombi vozila u Koprivničkim Bregima

Prije ove svečanosti župan Darko Koren organizirao je prigodan sastanak sa prisutnim gostima i svojim najbližim suradnicima u prostorijama Županije. Upoznao je sve s radom vatrogasaca u najvatrogasnijoj županiji u Hrvatskoj u kojoj na tisuću stanovnika djeluje 60 vatrogasca. Također nije zaboravio istaknuti dobru suradnju s vatrogascima najbolje organiziranom snagom u Županiji na koju se može u svako vrijeme osloniti. Josip Friščić također je pohvalio rad vatrogasaca istaknuvši da je za vrijeme kada je bio župan u 58 slučaja predao je vatrogascima vozila ili vrijednu opremu. Među ostalim pohvalio je njihov rad i međusobno dobru suradnju dobrovoljaca i profesionalnih vatrogasaca, koji zajedničko djeluju gdje je to potrebno. Nije zaboravio istaknuti da koprivnički profesionalci već 18 godinu dežuraju tokom protupožarne sezone na Brijunskom otočju najvrednijem biseru našeg mora. Mladen Jurin upoznao je prisutne da već prva dežurstva u priobalju kreću 1. lipnja, a među njima iz naše županije vatrogasci će dežurati i pomagati svojim kolegama na  Brijunskom otočju i MUP-ovom kampu Valbadone. Pohvalio je rad vatrogasaca naše županije i kako je rekao ne dolazi često jer više dolazi u sredine gdje ima problema pa radi toga u našoj županiji je vrlo rijetko viđen, osim prigoda kao što je bila ova danas. Ivan Golubić u ime vatrogasaca Županije zahvalio se na riječima pohvale koje obvezuju da rad u budućnosti bude još bolji. Zahvalio je na donatorima i upoznao prisutne s još nekoliko obilježavanja visokih obljetnica dobrovoljnih društava. Nije zaboravio istaknuti dobar rad sa djecom i mladeži, natjecanja na kojima se bilježe zapaženi rezultati i ostalim što čini da najvatrogasnija županija u Hrvatskoj bude i jedna od najaktivnijih. Valent Furmeg također se zahvalio na riječima upućenim na adresu vatrogasaca naše županije, one samo ohrabruju u daljnjem radu svih segmenata djelovanja vatrogasaca.

Izvjestitelj VZŽ Koprivničko-križevačke

Dragutin Rendić

June 2024
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Arhiva po mjesecima
Vremenska prognoza
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed