DVD Križevci – Novi članovi najstarijeg društva

U dvorani Vatrogasnog doma u Križevcima u petak 26. ožujka održana je redovna 136. godišnja skupština najszarijewg vatrogasnog društva Županije, DVD-a Križevci. Predstavnike devet vatrogasnih društava i pobratimskog društva Šempeter iz Slovenije kao i goste i uzvanike pozdravio je predsjednik Ivan Matosović. On je otvorio skupštinu i pročitao izvještaj o bogatom i raznovrsnom sadržaju radu društva, koje u svojim redovima okuplja 159 članova.

Detalj sa skupštine u Križevcima

Među gostima bio je načelnik grada i član društva Branko Hrg, potpredsjednik Skupštine Koprivničko-križevačke županije Ivan Vuk, županijski vatrogasni zapovjednik Valent Furmeg,tajnica Mirjana Futač, predsjednik VZ grada Križevaca Ivan Mužić i drugi. Niz aktivnosti među kojima sudjelovanje na natjecanjima, manifestacijama, obilježavanju prigodnih praznika i blagdana bio je dio bogate aktivnosti u kojoj je zapaženo mjesto imala i protupožarna preventiva kao osnovica rada društva. Tako je među ostalim rekao:

– Pred nama je još mnogo zadataka, a financijskih sredstava sve manje, stoga molimo i pozivamo sve vatrogasce kao i sve nadležne, te sve one koji se smatraju odgovornim prema vatrogastvu da nam pripomognu u donošenju povoljnih rješenja za dobrobit i razvoj dobrovoljnog vatrogastva u našem gradu, posebice najstarijeg dobrovoljnog vatrogasnog društva ne samo na području grada već i cijele županije. Zahvalio je svima na suradnji a posebno gradu Križevcu, Županiji kao profesionalnoj postrojbi grada Križevaca i VZ grada Križevaca na pomoći u radu. Izvještaj o planu rada podnio je zapovjednik društva Slavko Gotić. Planom se predviđa među ostalim operativni rad članstva posebice onog dijela članstva kolji su određeni za članove 1. sektorske dobrovoljne vatrogasne postrojbe. U cilju kvalitetnijeg osposobljavanja i obrazovanja članova društva i građana poduzimati će potrebne radnje radi osiguranje potrebnog prostora za rad te primjereno odlaganje povijesne građe. I nadalje će se poticati druženje članstva sa različitim vatrogasnim i ostalim udrugama i organizacijama u cilju razmjenjivanja iskustava te obostranog osposobljavanja. Praćenje i unapređenje rada u preventivnoj zaštiti i gašenju požara, ustrojiti operativne specijalizirane grupe i uključiti ih u program obuke JVP grada Križevci a u skladu sa Planom zaštite od požara i tehnološke eksplozije grada Križevaca nabavku nedostatne opreme, a prema Pravilniku o minimumu tehničke opreme i sredstva vatrogasnih postrojbi posebice radnih i zaštitnih odora i drugo. Na skupštini uručene su Spomenice za dugogodišnji rd u društvu. Za 20 godina Spomenice su primili: Miroslav Jakopović, Vesna Knok i Dragica Zagorec. Za  40 godina Stjepan Zagorec, a za 60 godina Miro Kovačec. Spomenice uručila je Mirjana Futač i Ivan Mužić. Uručena su i uvjerenja petorici članova koji su položili ispit za vatrogasce i trojici za zvanje vatrogasaca Prve klase. Uvjerenja im je uručio Valent Furmeg. Posebno svečano bilo je kada je na skupštini činom prisege službeno primljeno u društvo 21 novi član.

Izvjestitelj VZŽ Kc-kž

Dragutin Rendić

April 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Arhiva po mjesecima
Vremenska prognoza
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed