DVD Legrad – Rad s mladima

Planom rada jednog od najaktivnijih Dobrovoljnih vatrogasnih društava u Podravini je zasigurno Legradsko koje je u subotu 6. ožujka održalo svoju redovnu godišnju skupštinu uz prisustvo predstavnika 16 vatrogasnih društava, članova, udruga iz Legrada, gostiju među kojima bio je zamjenik glavnog vatrogasnog zapovjednika Hrvatske Mladen Vinković, predstavnik Županije Stjepan Behin, načelnik općine Legrad Mladen Vernić, županijski zapovjednik Valent Furmeg, zapovjednik požarnog područja Koprivnica Slavko Tucaković, predsjednik Savjeta za vatrogasnu mladež HVZ Nikola Sočev, predsjednik VZ općine Đelekovec-Legrad Vladimir Piškor i zapovjednik Rudolf Vrbanić.

Detalj sa skupštine DVDa Legrad

Ukupno na skupštini bilo je prisutno više od dvije stotine vatrogasaca i njihovih gostiju. Skupštinu je otvorio i prisutne pozdravio predsjednik društva Vladimir Sabolić. U planu rada za ovu godinu vrijedni legradski vatrogasci dali su prioritet na omasovljenju članstva, rad s mladima i natjecateljskim ekipama, protupožarnoj zaštiti i sudjelovati na svim značajnim događajima i manifestacijama. Na skupštini uručeno je sedmorici članova DVD-a Legrad Spomenice za 10 godina, petorici za 30 godina i trojici članova za 40 godina vjernosti društvu. Spomenice uručio im je Valent Furmeg i Vladimir Piškor.

Dodjela Spomenica

Također vrijedno društvo primilo je i Zahvalnicu za doprinos u razvoju vatrogastva te za sustav zaštite i spašavanja od DUZS, službe za vatrogastvo Hrvatske, a tom prilikom uručena je i prva nova vatrogasna iskaznica, koju će ubuduće imati svaki član vatrogasnog društva. Podršku radu društva dali su i gosti u svojim pozdravnim govorima pohvaljujući rad sa željom da se nastavi još bolje i aktivnije.

Izvjestitelj VZŽ Kc-kž

Dragutin Rendić

One Response to “DVD Legrad – Rad s mladima”

  • Mario:

    Ovim putem pozdravljam rad DVD-a Legrad a ujedno bih imao i jedno pitanje ili komentar za vodeći kadar DVD-a. Evo ima nas nekoliko dečki koji smo bili vatrogasci od 4-tog razreda Osnovne škole,koji smo djelovali 10 godina bez prekida,sudjelovali u svim natjecanjima,bez uniformi,bez ikakvih noviteta, i uživali smo u tome. Za pripreme smo se našli ispred škole i u tjedan dana sve izvježbali,bili smo prava ekipa. Odlazili smo u međimurje na natjecanje sa brentačama gdje je bilo najveće pravilo u stvari godine koje mi mladi nismo naravno imali,ali smo uživali u svemu tome. Pitam se gdje je to danas? Danas svi samo očekuju nekakve dnevnice,nema zafrkancije i zadovoljstva. Ti dečki su svi sudjelovali u rušenju starog i sagradnji novog DVD-a i nedugo nakon toga jer nismo svi bili u mogućnosti dolazit u DVD na daljnje radove,što zbog školovanja,što zbog posla, odjednom smo pali u zaborav. Tko kaže da ti isti dečki nebi,barem neki od njih htjeli sudjelovat na natjecanjima i pomagat ako nedaj Bože dođe do nekog požara? Sad se tu postavlja pitanje,pa tko ti brani da dođeš k nama i pitaš dali možeš biti vatrogasac,ja osobno mislim da je to posao predsjednika DVD-a Legrad, on je taj koji treba radit na što pozamašnijem broju dobrovoljnih vatrogasaca a ne udaljavat ljude od toga. Neću govorit da ima i onih koji nas ne žele ni pozdravit, pitam se zašto? Isto tako veoma je žalosno da neki od novih članova dobivaju priliku osposobljavanja to jest unaprijeđenja u vatrogastvu dok se neke o tome ni ne obavijesti,kao da ne postojimo. Bitno da se na kućnu adresu pošalje čestitka za rođendan a kada se održava godišnja skupština ili se obilježava godišnjica postojanja onda ni traga ni glasa pozivu.Pitam se dali sam uopće član DVD Legrad? Nadam se da će na ovu poruku koju pišem u ime više nas, netko iz predsjedništva DVD Legrad odgovoriti.

April 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Arhiva po mjesecima
Vremenska prognoza
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed