DVD Legrad – Spomenice za pola stoljeća vjernosti društvu

Vatrogasci DVD-a Legrad u subotu 2. ožujka održali su 129. redovnu godišnju i izbornu skupštinu na kojoj se u Legradskom domu okupilo više dvije stotine vatrogasaca, članova društva,  predstavnici više od deset društava, udruge iz ovog mjesta, gosti i uzvanici. Skupštini prisustvovao je i načelnik općine Legrad Mladen Vernić, predsjednik Općinskog vijeća Ivica Gabaj, županijski zapovjednik Marijan Kicivoj, potpredsjednik VZŽ Goran Matoničkin, predstavnik Županije Stjepan Behin, pročelnik Područnog ureda DUZS Koprivnica Ivan Kramarić, zapovjednik VZO Legrad Vinko Habek, direktor “Vatroprometa” Zagreb Nenad Radojčić i drugi.

Detalj sa skupštine DVD Legrad

Detalj sa skupštine DVD Legrad

Biranim riječima dobrodošlice prisutne u prepunoj dvorani Legradskog doma pozdravio je predsjednik društva Vladimir Piškor. Društvo u svojim redovima okuplja 102 člana, od toga 24 operativna vatrogasca, koji su ostvarili 476 radnih sati na vatrogasnim intervencijama tokom prošle godine, istaknuto je u izvješću rada ovog po aktivnostima prepoznatljivog društva Vatrogasne zajednice naše županije. Ukupno prošle godine imali su 25 intervencija od čega četiri požara stambenih objekata.

Plan rada za ovu godinu bit će usmjeren na obuku i edukaciju članova, održavanju i nabavci potrebite opreme, održavanje vozila, rad na protupožarnoj preventivi, pripremanje natjecateljskih ekipa djece, mladeži i operative te sudjelovanje na natjecanjima. Svakako jedan od prioriteta bit će i nadalje suradnja sa društvima Vatrogasnim zajednicama, lokalnom upravom i samoupravom i drugo.

Nakon razrješnice starom izabrano je novo rukovodstvo za iduće četiri godine. Društvo će i dalje punim jedrima ploviti dobrim vodama vođeno navigatorom starim-novim predsjednikom Vladimirom Piškorom. Potpredsjednik je Robert Cvetnić, tajnik Goran Piškor, zapovjednik Vinko Habek, dozapovjednik Darko Piškor, blagajnica Katarina Kosi, spremištar Zlatko Lacković. Predsjednik Nadzornog odbora je Davor Cvetnić, a članovi Mijo Deak, Dragutin Mikulić, Vladimir Gradeček i Josip Balog.

Skupština je usvojila Poslovnik o rad, a bila je to i prilika da se podjele Zahvalnice Društva 12-torici članova koji su sudjelovali u gašenju kuće u Zablatju pod ekstremnim zimskim uvjetima. Društvo je u svoje redove primilo i dvojicu novih članova Josipa Kefelju i Dejana Novoselca.

Šećer na kraju  skupštine bilo je uručenje Spomenica za dugogodišnju vjernost društvu. Za 20 godina Spomenicu je dobio Krešimir Kotrošić, Robert Koren i Ričard Vrbanić. Za 40 godina Vilko Vidaković, a za pola stoljeća vjernosti društvu Spomenice su dobili Rudolf Vrbanić i Josip Gabaj. Spomenice uručio je zapovjednik VZO Legrad Vinko Habek i v.d. županijski zapovjednik Marijan Kicivoj.

 

Izvjestitelj VZ Koprivničko-križevačke županije

Dragutin Rendić

September 2023
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  
Arhiva po mjesecima
Vremenska prognoza
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed