DVD Peteranec – Obilježili 120 godina uspješnog djelovanja

U nedjelju 28. travnja DVD Peteranec, koji okuplja u svojim redovima 126 člana obilježio je na svečan način 120. godina djelovanja i rada. U sklopu proslave koja je započela polaganjem vijenca umrlim vatrogascima, održan je svečani mimohod vatrogasaca kroz mjesto. U ešalonu osim članova DVD-a Peteranec bili su i predstavnici 29 društava među kojima i predstavnici Gasilske zveze Domžale iz Slovenije. Svetu misu u crkvi Svetog Petra služio je župnik Branko Švogor.

Svečani mimohod kroz Peteranec

Svečani mimohod kroz Peteranec

Nakon toga u Vatrogasnom domu održana je svečana  sjednica na kojoj je bilo prisutno oko dvije stotine uzvanika, članova, predstavnika udruga i društava i gosti među kojima zamjenik župana Ivica Pal, načelnik općine Peteranec Ivan Pakasin, predstavnik HVZ-a Zvonimir Biškup, glavni vatrogasni zapovjednik RH Slavko Tucaković, predsjednik VZŽ Ivan Golubić, zapovjednik Zvonimir Habijan, zapovjednik JVP grada Koprivnice Slavko Lakuš, direktor “Vatroprometa” Zagreb Nenad Radojčić, počasni mještanin Peteranca Stjepan Bićan i drugi.

Detalj sa svečane sjednica

Detalj sa svečane sjednica

Prisutne pozdravio je predsjednik društva Zlatko Blažek, a nakon toga tajnik Igor Kihas podnio je opširno izvješće o radu društva od njegovog osnutka pa do današnjih dana. Bila je to prilika da se uruče priznanja i odličja zaslužnim članovima i svima onima koji su pomogli rad društva. Srebrnu vatrogasnu medalju dobio je Ivan Ivičin, a zlatnu Blažek Zlatko i Tomislav Martinjak. Spomenice za 50 godina vjernosti primio je Pavao Androtić, Ivan Galović i Josip Vargović, a za 60 godina Josip Gaži. Spomenice VAtrogasni veteran dobili su: Pavao Androtić, Ivan Galović, Josip Vargović, Mijo Tkalčec, Franjo Cmrk, Stjepan Svetec, Ivan Mihalić, Franjo Barčanec, Josip Cmrk i Ivan Peroš, a uručene su Spomenice i Zahvalnice društva. Odličja i priznanja uručio je Ivan Golubić i Zvonimir Biškup koji je ujedno u ime HVZ-a Zlatku Blažeku predao Plaketu za 120, godina rada i djelovanja, a isto tako Plaketu Županije uručio je i Ivan Golubić.

Ivan Golubić uručuje odličja

Ivan Golubić uručuje odličja

Gosti su uputili srdačne čestitke slavljeniku i svaki od njih osim lijepih riječi za dobar i dugogodišnji rad imao je i prigodan poklon.

Pokrovitelj ovog visokog jubileja vatrogasaca Peteranca bila je Državna uprava za zaštitu i spašavanje, Općina Peteranec, a supokrovitelj “Vatropromet” Zagreb koji je također slavljenicima darovao vrijedne poklone.

 

Izvjestitelj VZ Koprivničko-križevačke županije

Dragutin Rendić

April 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Arhiva po mjesecima
Vremenska prognoza
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed