DVD Repaš – 60 godina humanog rada

Pod pokroviteljstvom općine Molve, DVD Repaš na svečan način obilježio je 60. godina humanog rada i djelovanja. Svečanost je održana 16. i 17 srpnja u Društvenom domu Repaš. U subotu 16. srpnja početak svečanosti započeo je prigodnom svečanom sjednicom i polaganjem vijenaca na grobove umrlih članova. U nedjelju 17. srpnja svečanost se nastavila formiranjem ešalona vatrogasca odlaskom po pokrovitelja i predsjednika DVD Repaš Miljenka Gazdeka. Nakon toga članovi društva predstavnici više od desetak društava, udruga i gosti prisustvovali su svetoj misi koju je održao župnik Tomislav Glavnik. Nakon mise na svečanoj sjednici, prisutne pozdravio  Miljenko Gazdek i zaželio dobrodošlicu, a tajnik Mihajlo Hontić pročitao referat je o šezdeset godina rada repaških vatrogasaca.

Načelnik općine Molve Stjepan Fosić pozdravlja prisutne

Prisutne pozdravio je i načelnik općine Molve Stjepan Fosić pohvalivši rad društva. Nakon toga predsjednik VZ Koprivničko-križevačke županije Ivan Golubić u nadahnutom govoru spomenuo je 150. godišnju povijest hrvatskog vatrogastva, više nego s odličnom ocjenom ocijenio je  dobrovoljni rad vatrogasaca i njihovu humanost i organiziranost kakvu nema ni jedno dobrovoljno društva u Hrvatskoj. Upozorio je na opasnosti od požara u priobalju i tokom žetvenih radova kod nas. Pohvalio je naše vatrogasce koji se trenutno nalaze na ispomoći kolegama u priobalju, a  spomenuo je i odlazak naših profesionalaca i vozila na gašenje i saniranje opožarenih površina na otoku Braču. Gdje je nakon više dana požar ugašen, ali potrebno je višednevno dežurstvo na požarištima dok tinja i posljednji plamen.

Ivan Hontić usprkos poodmakloj dobi rječito je pozdravio članove i goste

On je u ime VZ Koprivničko-križevačke županije predao slavljeniku odluku na iznos od tri tisuće kuna. Spomen plaketu sa grbom VZ Županije, a u ime HVZ-a Povelju za 60 godina rada. Predsjednik VZO Molve Tihomir Žufika predao je Miljenku Gazdeku odluku o financijskoj pomoći. Prisutnima obratio se i jedini živi osnivač društva 88. godišnji Ivan Hontić. Prigodan program završen je dodjelom priznanja zaslužnim članovima i svima koji su pomagali rad društva.

 

Izvjestitelj VZŽ Koprivnićko-križevačke

Dragutin Rendić

May 2024
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Arhiva po mjesecima
Vremenska prognoza
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed