DVD Šemovci – 85. godina predanog rada i djelovanja

U nedjelju 18. rujana na svečan način obilježena je 85. godina rada i djelovanja DVD-a Šemovci. Pokrovitelj proslave bila je općina Virja, a kum nove zastave načelnik općine Virje Mirko Perok. Zastavu je pred strojem stotinjak vatrogasaca zastavničaru DVD-a Šemovci predao Mirko Perok, a nakon toga, ešalon vatrogasaca prošao je Šemovcima do mjesne crkve u kojoj je velečasni Ivica Bačani služio svetu misu. Nakon toga blagoslovio je novi barjak. Održana je i javna pokazna vatrogasna vježba uz uspješno sudjelovale svih članica VZO Virje.

Zajednička snimka slavljenika s novim barjakom i gostima u Šemovcima

Na svečanoj sjednici, koja je slijedila nakon vježbe, predsjednik društva Mirko Posavec pozdravio je prisutne i podnio izvješće o radu društva. Predsjednik MO Šemovci Dragutin Španiček predstavio je novu novo izašlo povjesnicu o DVD-u Šemovci u proteklih 85 godina. Zahvalio se svima koji su pomagali da povjesnica ugleda svjetlo dana, a posebno  autoru Draženu Podravcu. Diplome o stjecanju zvanja vatrogasnog časnika trojici članova društva uručio je predsjednik VZŽ Ivan Golubić dok je brončane medalje i plamenice zaslužnim članovima predao predsjednik VZO Virje Goran Matoničkin, koji je u svom govoru pohvalio rad društva uz želju da tako nastave i u budućnosti. Ivan Golubić u svom govoru osvrnuo se i na povijest hrvatskog vatrogastva i DVD Šemovci. Nije među ostalim zaboravio istaknuti sadašnja aktualna događanja sa nadom u bolju budućnost hrvatskog vatrogastva. Predsjedniku DVD-a uručio je odluku o donaciji 4.500 kuna za obilježavanje obljetnice. Na kraju predsjednik društva podijelio je zahvalnice svim zaslužnima članovima i onima koji su na razne načine pomagali rad društva.

Za deset godina vjernosti društvu Spomenice su primili: Davor Kopas,  Dražen Djak-Gugić, Gordana Kopas, Ivan Kurtić, Ivan Posavec, Ivica Horvat, Natalija Posavec, Nikola Kolarević, Senad Kurtić i Valent Posavec. Za 20 godina Ivan Vinković. Brončane vatrogasne plamenice: Ivan Posavec, Ivica Janković, Mirko Kopask, Nikola Kolarević, Srećko Kurtić i Valent Posavec. Brončane vatrogasne medalje: Davor Kopas, Dražen Djak-Gugić, Gordana Kopas, Ivan Grganja, Ivan Kurtić, Ivan Vinković, Mirko Posavec, Natalija Posavec i Senad Kurtić. Uvjerenja o položenom ispitu za vatrogasne časnike: Gordana Kopas, Senad Kurtić i Nikola Kolarević.

 

Izvjestitelj VZŽ Koprivničko-križevačke

Dragutin Rendić

June 2024
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Arhiva po mjesecima
Vremenska prognoza
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed