DVD Starigrad održao skupštinu, i u sljedećem mandatu društvo će voditi predsjednik Željko Cvrtila te zapovjednik Hrvoje Blažeković

Dobrovoljno vatrogasno društvo Starigrad u subotu, 27. ožujka, održalo je svoju 22. godišnju izborno-izvještajnu skupštinu na kojoj su sudjelovali samo članovi DVD-a Starigrad poštujući sve propisane epidemiološke mjere. Na skupštini je izabrano novo vodstvo društva, a dužnost predsjednika i dalje će obavljati Željko Cvrtila dok je za novog/starog zapovjednika ponovno izabran Hrvoje Blažeković.

.


Predsjednik Željko Cvrtila osvrnuo se na aktivnosti u mandatnom razdoblju 2017. – 2021. te pobrojao najvažnije aktivnosti i događanja u kojima je DVD Starigrad sudjelovao tijekom posljednje četiri godine, a aktivnost članstva, uspjesi na natjecanjima te sudjelovanje u intervencijama i društvenom životu Starigrada, ali i Koprivnice kao cjeline pokazuju kako je DVD Starigrad jedan od temelja koprivničkog dobrovoljnog vatrogastva, a kako se pokazalo prošle godine i sustava civilne zaštite. Željko Cvrtila zahvalio je na odličnoj dosadašnjoj suradnji svim članovima društva, Vatrogasnoj zajednici grada Koprivnice, glavnom vatrogasnom zapovjedniku RH Slavku Tucakoviću te Gradu Koprivnici na čelu s gradonačelnikom Mišelom Jakšićem za svu pomoć i podršci koju je društvu pružio. Naglasio je i nastavak dobrog i proaktivnog rada u sljedećem mandatnom razdoblju, koje od ove godine traje pet godina.
Hrvoje Blažeković u svojem izvješću pobrojao je lanjske aktivnosti koje su obilježene pandemijom, no unatoč tomu, u društvu se puno radilo.

.

– Kao dio civilne zaštite koja je sudjelovala u aktivnostima prevencije zaraze koronavirusom naši su članovi odradili 21 aktivnost s 43 vatrogasca i utrošili 336 sati rada. Osim toga, modernizirali smo spremište, a tijekom proljeća u našim prostorijama radila je Javna vatrogasna postrojba Koprivnica. Sudjelovali smo u vježbi Cerine 2020. te smo tijekom žetvene sezone organizirali pasivna dežurstva. Aktivno smo se uključili i u saniranje posljedica potresa koji je krajem godine pogodilo Sisačko-moslavačku županiju. Na korištenje smo dobili je autocisternu koju je VZG-u donirala Podravka – kazao je Blažeković i dodao kako društvo konstantno radi na promidžbi vatrogastva, zaštite od požara i drugim aktivnostima.


Program rada za 2021. godinu pročitala je tajnica Snježana Veličan, a odnosi se na adaptaciju i nadogradnju spremišta, nabavku i održavanje opreme i vozila, osposobljavanje članova, suradnja s drugim vatrogasnim organizacijama, sudjelovanje u vježbama i aktivnostima te promocija vatrogastva.
Uvjerenje o osposobljenosti za ispitanog vatrogasca dodijeljeno je Alenu Varviru, uvjerenje o osposobljenosti za vatrogasnog dočasnika Željku Pavešiću i Miri Brzeski, za dočasnika prve klase Josipi Franjo te za vatrogasnog časnika prve klase Ani Križnjak.
Uvjerenja za osposobljenost gašenja požara otvorenog prostora i prijevoz helikopterom dobili su Antonio Janach i Damir Tušek, a uvjerenje za osposobljenost za aparate za zaštitu dišnih organa dobili su tajnica VZG-a Koprivnica Ines Štefanić, Krešimir Belčić, Luka Košćak i Đino Cikač.

Ivan Golubić, predsjednik VZG-a Koprivnica, pohvalio je dobar rad društva te se osvrnuo na veliku ulogu vatrogasaca u aktivnostima vezanima uz pandemiju koronavirusa, ali i nemogućnost održavanja gotovo svih aktivnosti, natjecanja i održavanja prijateljstava na koje su dobrovoljni vatrogasci navikli.

.


Gradonačelnik Mišel Jakšić kazao je kako su posljednje četiri godine najbolje dokazale zašto je DVD Starigrad stožerno društvo u Koprivnici.

– Rezultati na natjecanjima, Plaketa grada Koprivnice i sve aktivnosti dokaz su da ne trebamo strahovati za budućnost društva, ali i naselja Starigrad. Timskim radom svih članova stvorili ste dvije jako važne osobe za vatrogastvo i cijelu Koprivnicu, a to su Hrvoje Blažeković koji je i zapovjednik VZG-a te Željko Cvrtila koji je napravio ogromne iskorake u DVD-u, ali i Javnoj vatrogasnoj postrojbi te je danas jedan od glavnih stupova profesionalnog vatrogastva i civilne zaštite grada Koprivnice – zaključio je gradonačelnik Jakšić te naglasio ogroman značaj vatrogastva u pandemiji i potresima te dodao kako su u zadnje četiri godine sredstva za VZG s 400.000 kuna povećana na gotovo 800.000 kuna.

June 2024
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Arhiva po mjesecima
Vremenska prognoza
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed