DVD Virje – 7. martinjski kup Dušana Koščića

Dobrovoljno vatrogasno društvo Virje organiziralo je 4. studenoga 2017. u sklopu Martinjskih dana Općine Virje već tradicionalni 7. martinjski kup Dušana Koščića, natjecanje u brzom spajanju usisnog voda kao spomen na dugogodišnjeg predsjednika DVD-a Virje Dušana Koščića, koje se održalo u Školsko-sportskoj dvorani u Virju pod pokroviteljstvom Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije, Općine Virje, tvrtke Vatropromet i tvrtke Pro-Ping te brojnih ugostiteljskih objekata iz Virja.

Na otvaranju natjecanja nazočili su dožupan Ratimir Ljubić, pročelnica ureda župana Melita Ivančić, načelnik Općine Virje Mirko Perok, predsjednik Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije Goran Matoničkin, zapovjednik Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke Županije Zvonimir Habijan, predsjednik Vatrogasne zajednice Sisačko-moslovačke županije Mijo Brlačić, zapovjednik Vatrogasne zajednice Općine Virje Božo Kicivoj, obitelj Koščić, kontrolor natjecanja ispred Hrvatske vatrogasne zajednice Zdravko Filipaj, predsjednik komisije za natjecanja Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije Antun Petric i predstavnik tvrtke Vatropromet Split Ante Milišić. Nakon uvodne riječi predsjednika DVD-a Virje Drage Hatadija intoniranje himni izveli su članovi limene glazbe DVD-a Virje, odana je počast svim poginulim stradalim hrvatskim braniteljima i vatrogascima te je položen vijenac na grob Dušana Koščića. Natjecanje se izvodilo u šest kategorija i klasa s 49 ekipa na tri staze koje su startale paralelno.

Na natjecanju se prvi put u Hrvatskoj organiziralo natjecanje mladeži u spajanju usisnog voda promjera 75 mm, u kategoriji muške mladeži nastupila su četiri odjeljenja od kojih su ostvareni sljedeći plasmani:
1. DVD Gornje Bazje,
2. DVD Virje,
3. DVD Turnašica.

U kategoriji ženske mladeži nastupilo je pet odjeljenja te su ostvareni sljedeći plasmani:
1. DVD Palinovec,
2. DVD Gornje Bazje,
3. DVD Šemovci.

U Muškoj A kategoriji nastupilo je 12 ekipa od kojih su tron zauzele sljedeće:
1. DVD Andrilovec,
2. DVD Cirkvena,
3. DVD Virje.

U ženskoj A kategoriji nastupilo je 11 ekipa od kojih je ostvaren sljedeći plasman:
1. DVD Ribnica 1,
2. DVD Kašina,
3. DVD Zaprešić.

U kategoriji muških B nastupilo je 9 ekipa koja su zauzela sljedeći plasman:
1. DVD Ribnica,
2. DVD Turnašica,
3. DVD Virovitica.

U kategoriji žena B nastupilo je osam ekipa od kojih su ostvareni sljedeći plasmani:
1. PGD Hajdoše,
2. DVD Ribnica,
3. DVD Bedekovčina.

Nakon regularnog dijela natjecanja održan je superkup u muškoj kategoriji s najboljih osam vremena te ženski superkup s najboljih osam ženskih vremena.
Ostvareni rezultati u super kupu su sljedeći kod muških:
1. DVD Razljev,
2. DVD Desno Trebarjevo,
3. Andrilovec,

a kod žena:
1. DVD Kašina,
2. DVD Ribmnica,
3. PGD Hajdoše.

Prvoplasirane ekipe super kupa osvojile su novčanu nagradu od 700 kuna. Moramo spomenuti kako su nam na 7. martinjskom kupu Dušana Koščića nastupile prvakinje u ŽB kategoriji na vatrogasnoj olimpijadi u Villachu koja se održala 2017.  u Austriji kao i trećeplasirana ekipa u ŽA kategoriji, također na vatrogasnoj olimpijadi u Villachu DVD Kašina.

Zasigurno bitna činjenica za nas kao organizatore je da je na 7. martinjskom kupu Dušana Koščića oboren svjetski rekord u spajanju usisnog voda u superkupu muškom sa vremenom 13,73 sekudni, a ostvarila ga je ekipa DVD-a Andrilovec.
Za ukupnog pobjednika natjecanja i osvojen prijelazni pehar proglašen je DVD Andrilovec.
U sklopu natjecanja organizirano je najbrže vezanje usisnog voda gdje su snage odmjerili muški i ženski konkurenti te je za pobjednicu u ženskoj kategoriji statuu i novčanu nagradu osvojila Martina Peharec iz DVD-a Zaprešić, a u muškoj kategoriji statuu i novčanu nagradu osvojio je Kristijan Karas.

 

Zapovjednik DVD-a Virje

                                                                                                                                       Saša Gregar

 

Foto: Krešimir Juratović

June 2024
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Arhiva po mjesecima
Vremenska prognoza
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed