HVZ – Kvalitetan rad i u budućnosti

Đurđevac je u utorak 30. ožujka bio je domaćin sjednice Skupštine Hrvatske vatrogasne zajednice, koja je održana u Vatrogasnom domu. Skupštinu je otvorio predsjednik HVZ Ante Sanader i pozdravio 88 delegata iz 21 Županije te goste među kojima je u ime Županije bio je Ivan Djopar i Stjepan Behin, gradonačelnik Đurđevca Slavko Gračan, predstavnik MUP-a Žarko Katić, predsjednik VZ Županije Ivan Golubić, zapovjednik Valent Furmeg, tajnica Mirjana Futač i ostali suradnici, predsjednik Savjeta za mladež HVZ Nikola Sočev i drugi. Prije početka rada prisutne u ime Župana i Koprivničko-križevačke županije pozdravio je Ivan Djopar, dok je u ime grada Đurđevca dobrodošlicu vatrogascima poželio Slavko Gračan upoznavši ih sa ovim krajem kojeg popularno zovu Đurđevačka Podravina.

Ante Sanader otvara rad skupštine

Ivan Golubić u ime VZ Županije upoznao je delegate sa geo-političkim položajem Županije, njezinoj ulozi razvoju vatrogastva okupljenog u 157 društava sa ukupno više od sedam i pol tisuća članova, a na tisuću stanovnika dolazi 60 vatrogasaca pa je prema toj statistici županija najvatrogasnija u Hrvatskoj. Domaćin zapovjednik JVP grada Đurđevca Marijan Kicivoj predstavio je rad svoje postrojbe koja djeluje i na području sedam općina, a također rekao je da ove godine Đurđevački vatrogasci slave nekoliko jubileja. To je 130 godina DVD-a Đurđevac, 80 godina VZ grada i 30 godina rada i djelovanja JVP grada Đurđevca, koji će se obilježiti u rujnu mjesecu ove godine.

Sa Županijom i radom vatrogasaca delegate je upoznao Ivan Golubić

Izvještaj o radu u protekloj godini kao i financijski izvještaj podnio je načelnik HVZ Željko Popović istaknuvši među brojnim aktivnostima rad na usuglašavanju Pravilnika odnossno izmjeni Zakona o vatrogastvu, koji bi konačno ove godine išao u proceduru. Nije zaboravio istaknuti brojne stručne seminare i sudjelovanja na natjecanjima od Olimpijade u Češkoj do općinskih natjecanja. Planom rada kojeg je također prezentirao naglašena je i nadalje aktivno sudjelovanje u protupožarnoj aktivnosti i ispomoći na dislokacijama u priobalju tokom turističke sezone. Boljem i učinkovitijem sustavu financiranja vatrogastva od strane Vlade RH koji bi trebao biti učinkovitiji od dosadašnjeg. Sudjelovanje i organiziranje raznih natjecanja također je dio plana rada. Planom se predviđa povećanje naklade Vatrogasnog vjesnika, koji bi trebao biti dostupan širem krugu čitatelja i izvan velike vatrogasne obitelji.

Zajednička snmka u JVP grada Koprivnice. S lijeva na desno: Golubić, Popović, Sanader i Tucaković

Program rada HVZ za 2011. godinu

Program rada HVZ donosi se godinu dana ranije sa svrhom boljeg i pravodobnijeg planiranja financijskih sredstava. Program osigurava provedbu vatrogasne djelatnosti, kao i niz aktivnosti nužnih za funkcioniranje i pomlađivanje vatrogasne organizacije. Među glavnim djelatnostima ističu se: provedba Zakona o vatrogastvu i drugih propisa, preventivne aktivnosti u zaštiti od požara, školovanje, osposobljavanje i usavršavanje vatrogasnih kadrova, pokazne vježbe, stručni skupovi i seminari, pperativna pripremljenost vatrogasnih postrojbi, rad s vatrogasnom mladeži, vatrogasna natjecanja, informativno-promidžbena i nakladnička djelatnost, a tu je i međunarodna suradnja s organizacijama vatrogastva i zaštite od požara, kao i suradnja s ostalim organizacijama zaštite i spašavanja.

Prilikom posjete JVP grada Križevaca gosti su sa zanimanjem razgledali spomen sobu DVD Križevaca

Nakon boravka u Đurđevcu Ante Sanader sa suradnicima posjetio je JVP grada Koprivnice gdje se upoznao s radom ove postrojbe od strane zapovjednika Slavka Tucakovića. Posjetio je i Križevce gdje mu je domaćin bio zapovjednik JVP grada Križevaca Valent Furmeg. Gosti su u Križevcima  sa zanimanjem razgledali Spomen sobu DVD-a Križevci u pratnji domaćina Ivana Matosovića i predsjednik VZG Križevaca Ivana Mužića.

Izvjestitelj VZŽ Kc-kž

Dragutin Rendić

February 2024
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829  
Arhiva po mjesecima
Vremenska prognoza
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed