Ivan Golubić, predsjednik VZ Koprivničko-križevačke županije – Optimista sa osmjehom na licu

Kako se kraj ove recesijske godine približio svome kraju zamolili smo naše čelne vatrogasne dužnosnika na kraći osvrt u godini koja je za nama i koja vjerujemo da se neće više nikada ponoviti. Ivan Golubić sa svojim optimističkim osmijehom na licu daje naslutiti da će iduće nova godina biti bolja. rekao nam je:

– Još vrlo malo dana nas dijeli od zatvaranje vrata 2010. godine, koja će ostati iza nas. Kao što to obično i biva, svatko od nas će je pamtiti onako kako mu je sudbina predodredila. Generalno gledano, pamtit ćemo je po recesiji na globalnom planu i iščekivanju puta izlaska iz krize u našoj državi. Nažalost, put je još uvijek u magli, a dokle  ne znamo. Nadamo se da će biti vidljiv što prije. Hvala Bogu da u našim vatrogasnim zbivanjima nije bilo sve tako crno kao u ovoj našoj svakodnevici.

Ivan Golubić

– Kako to mislite?

– Na  prvom mjestu želim zahvaliti našoj županiji i županu Darku Korenu, koji su ispunili svoje obećanje i ostavili naš proračun netaknut i bez rebalansa. Mi smo potpuno svjesni koliko je to bilo teško izvesti u ovim vremenima, ali vjerujemo da vatrogasci to zavređuju i opravdavaju svojim radom i aktivnostima. Proljetne preventivne aktivnosti i obilježavanje Dana vatrogastva i Svetog Florijana nije dalo naslutiti koje nas nevolje čekaju tijekom ljeta i jeseni.

Nažalost, naš veliki suradnik–voda, ove godine bila je naš najveći neprijatelj. A počelo je već u mjesecu lipnju, nastavivši se sve do rujna. Tu smo mi vatrogasci koprivničko-križevačke županije pokazali i dokazali, po tko zna koji puta, da smo trenutno najorganiziranija, najmasovnija  i jedina dobrovoljačka snaga u Republici Hrvatskoj. Vatrogasci su dokazali svojim djelima i na djelu, na njih se može i treba računati  u svim oblicima prirodnih ili nekih drugih nepogoda.

– Dali ste zadovoljni do sada urađenim radom, odnosno planom aktivnosti?

– Svakako, koristim ovu priliku da zahvalim svima Vama koji ste na bilo koji način bili uključeni u obranu i spašavanje ljudi, životinja i materijalnih dobara našeg stanovništva diljem županije. Bez obzira na ove teške situacije, kod kuće, odrađene su dislokacije od Brijuna do Prevlake. Nastavili smo sa educiranjem i školovanjem naših kadrova. Nastavljeno je i permanentno opremanje naših društava i postrojbi. Želio bi istaknuti kontinuirano uključivanje mladeži u kamp mladeži HVZ u Fažani. Naime, osim odmora naša mladež prolazi i obuku iz vatrogastva, osim zabave, rekreacije izleta upoznaje nove prijatelje s kojima se uspostavljaju dugotrajni prijateljski odnosi, a to je ono pravo što veseli svakog mladog čovjeka, a napose vatrogasnu mladež.

– Ostale aktivnosti?

– Kao suorganizatori hodočastili smo u Mariju Bistricu na Svetište Majke Božje Bistričke, a zastupljeni smo bili i na Marijanskomu hodočašću u Lourdes na mjestu ukazanja Blažene Djevice Marije. Posjetili smo nekoliko puta prijatelje u Sloveniji s kojima nas veže dugogodišnja tradicija i bratska suradnja.

Ekipe naše najbolje mladeži predstavljale su nas na državnom natjecanju u Šibeniku, a oni najbolji bili su na ljetovanju u vatrogasnom kampu u Fažani. Bili smo i na najvećem sajmu vatrogasne opreme održanom u Leipzigu. Održano je niz tradicionalnih turnira i natjecanja i taktičko tehnički zbor.

Aktivno sudjelujemo u radu svih tijela upravljanja HVZ, koordinacije sjeverozapadnih županija Lijepe Naše, gradova i općina kojima je naša pomoć bila potrebita. Obilježili smo niz visokih obljetnica DVD-a, VZO i VZG-a i JVP-a. Smatram da  možemo biti zadovoljni, jer smo odradili još jednu vrlo zahtjevnu godinu, koja će ostati iza nas i pamtiti se po velikim poplavama koje su nas zadesile. Na ljudskom i materijalnom planu ostali smo dosljedni svom prepoznatljivom pozitivnom usmjerenju.

– Želje na kraju?

– Na kraju dozvolite da Vama i Vašim najmilijima zaželim obilje mira i Božjeg blagoslova u povodu Božićnih blagdana a u Novoj Godini neka Vas prati sreća, zdravlje i veselje. Živjeli!

Izvjestitelj VZŽ Koprivničko-križevačke

Dragutin Rendić

June 2024
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Arhiva po mjesecima
Vremenska prognoza
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed