JVP Koprivnica – Koprivnički profesionalci pokazali svoju gostoljubivost predsjedniku Josipoviću i Angelini Jolie

Poznata filmska zvijezda Angelina Jolie prilikom posjeta Hrvatskoj posjetila je Brijunsko otočje na poziv svog prijatelja Rade Šerbedžije, a bila je gošća i predsjednika Josipovića. Svoj boravak iskoristila je za odlazak na otok Mali Brijun 20. kolovoza oko 20 sati zajedno sa predsjednikom Josipovićem, gdje je teatar Ulysses održao predstavu “Kralj Lear”. Dolaskom na otok na kojem protupožarnu zaštitu pružaju koprivnički profesionalci Mijo Jakčin i Ivica Salajec, Angelina Jolie i predsjednik Josipović sa ostalima uzvanicima i gostima zastali su da se okrijepe kod malog ugostiteljskog objekta koji vodi Ivan Bulant. Tu je bio i Mijo Jakčin i kada je predsjednik Josipović zaželio da se osvježi nekim pićem, a   bio je to domaći autohtoni proizvod Istre koji se radi od voća i trava. Brzo i spretno kao da je pravi ugostitelj, a ne profesionalni vatrogasac. Prvi čašicu osvježavajućeg pića predsjedniku Josipoviću pružio je Jakčin kao i Angelini Jolie, koji su bili više nego zadovoljni ovom prvom okrjepom i ljubaznim dočekom na Malom Brijunu.

Zajednička snimka koprivničkih djelatnika i kolega sa Velikog Brijuna sa šefovima

– Za mene je to bio trenutak kojeg nikada neću zaboraviti, rekao nam je Mijo Jakčin, još prepun utisaka posjete predsjednika i poznate filmske dive kazališnoj predstavi na Malom Brijunu. Posjetili smo ih drugog dana kao i ostale pripadnika JVP grada Koprivnice koji se na Velikom i Malom Brijunu dolaze svake godine unazad 18 godina na pružanju pomoći protupožarne zaštite djelatnicima JU NP Brijuni. Bili smo u pratnji njihovog zapovjednika Slavka Tucakovića, koji je bio ponosan i zadovoljan radom svojih vatrogasaca kako na protupožarnom osiguranju, tako i na ostalim poslovima među kojima i ovaj na Malom Brijunu gdje koprivnički profesionalci rade na protupožarnoj zaštiti otoka ali i brojnih kazališnih predstava teatra Ulysses, koje se održavaju na otok pred brojnom publikom.

Mijo Jakčin (prvi lijevo ) i Ivica Salajec na Malom Brijunu

Rade Šerbedžija, Ivo Josipović i Angelina Jolie na Malom Brijunu

– Zadovoljan sam svojim djelatnicima, koji su u mnogim slučajevima osvjetlali obraz našem vatrogastvu u protupožarnoj zaštiti ne samo na Brijunskim otocima već i drugim mjestima u priobalju gdje se nalaze tokom protupožarne sezone. Osim na Brijunima četiri djelatnika su u smjeni u Vodicama, rekao nam je Tucaković. Njegovo mišljenje o dobrom radu i prijateljima iz Koprivnice dijeli i ravnatelj JU NP Brijuni Eduard Kolić, a šef službe nadzora i zaštite Stjepan Sušac, kojeg smo zatekli na otoku rekao nam je da koprivnički profesionalci već i domaćini na Velikom i Malom Brijunu i prijatelji s kojima se ponosi kao da su njegovi djelatnici.

– Osim protupožarne zaštite naš posao je da brojne životinje koje žive na Velikom Brijunu osiguramo pitkom vodom. Isto tako često smo u raznim dežurstvima kada se održavaju prigodne večernje manifestacije visokih političkih, društvenih, kulturnih i inih djelatnika. Isto tako osiguravamo slijetanje i polijetanje helikoptera, redovno obilazimo otok io obavljamo sve poslove vezane za protupožarnu zaštitu 24 sata dnevno, rekao nam je voditelj smjene Stjepan Futač, a koja je na otoku Veliki i Mali Brijun bila od 10. do 24. kolovoza. Osim njega i već spomenutih vatrogasaca u smjeni bio je i Petar Zglavnik, Davor Sršek i Ante Horvat.

– Djelatnici Javne vatrogasne postrojbe grada Koprivnice već 18 godina obavljaju protupožarno osiguranje otočja Brijuni tijekom ljetnih mjeseci. Suradnja sa JU NP Brijuni proširena je i na poslove održavanja i servisiranja vatrogasnih aparata za potrebe hotela, rezidencijalnih objekata i plovila. Moram naglasiti da je ukazano veliko povjerenje našoj postrojbi i njenim djelatnicima. Delegacija NP Brijuni svake godine posjeti Koprivnicu i tom prilikom razmjenjuju se dosadašnja stečena iskustva. Ponosan sam što djelatnici JVP grada Koprivnice svojim radom i zalaganjem podižu nivo sigurnosti Brijunskog otočja, te obavljaju osiguranja prilikom dolaska domaćih i stranih delegacija. Tom prilikom sklapaju se prijateljstva, koja završavaju i sportskim susretima, a time se promovira naš grad i cijela Podravina. Vjerujem da će se ovakva suradnja nastaviti i u narednom razdoblju, a sukladno potrebama NP Brijuni, te proširiti na poduzimanja preventivnih mjera zaštite od požara tijekom cijele godine, rekao nam je prvi čovjek Koprivnice gradonačelnik Zvonimir Mršić.

 

Izvjestitelj VZŽ Koprivničko-križevačke

Dragutin Rendić

December 2023
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Arhiva po mjesecima
Vremenska prognoza
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed