JVP Koprivnica – Novi djelatnici

U vrijeme nezaposlenosti i krize rijetko u današnjem društvu može se saznati za dobru vijest, koja je rijetka kao grumen zlata u Dravi. Tako informacija da je od 10. veljače sa radom započelo pet novih vatrogasaca u Javnoj vatrogasnoj postrojbi grada Koprivnice, prava je zlatna informacija. Naime, radi obima i proširenja poslova na protupožarnoj zaštiti ne samo grada Koprivnice već vitalnih industrijskih i inih objekata u gradu, pokazala se potreba da se zaposle novi vatrogasci sa završenom srednjom spremom vatrogasnog usmjerenja. Tako je JVP Koprivnica u svoje redove primila pet mladih ljudi i to su: Petar Vargantolić, Siniša Sedlanić, Igor Međimorec, Marko Barić i Nikola Radolić. Oni će zajedno sa svojim starijim kolegama dežurati ne samo u Oružanskoj ulici broj 1 gdje se nalazi sjedište JVP Koprivnica već danonoćnim dežurstvima bit će prisutni u industrijskim pogonima Bilokalnika, Mesne industrije Danica, tvornici Dječje hrane, Vegete, Belupa, središnjici Podravke u ulici A. Starčevića i pivovari Carlsberg.

Novi radni dan mladih vatrogasaca obilježen je dobivanjem radne odjeće i opreme i zajednička snimkom u prostoru JVP Koprivnica sa svojim šefom Tucakovićem i jednim od najstarijih djelatnika Darkom Jalševcem (prvi s desna)

– Novim obimom poslova možemo zahvaliti najviše našem gradonačelniku Zvonimir Mršiću i predsjedniku Uprave Podravke Miroslavu Vitkoviću. Jer upravo sve bolji odnosi između grada Koprivnice i Podravke rezultirali su potpisivanje ugovora o protupožarnoj zaštiti prije kraćeg vremena, a na rok od pet godina između nas, grada i Podravke. Povećanim obimom poslova grad Koprivnica i JVP Koprivnica zaposlili su pet novih djelatnika i preuzeli dio djelatnika Podravke i Bilokalnika te sada imamo ukupno 62 djelatnika od toga broja 53 su vatrogasci operativci. No, kako je zahtjevnost posla sve veća imamo namjeru da u najskorijoj budućnosti zaposlimo još dva nova vatrogasca, ali isto tako u pregovorima smo sa nekim drugim gradskim ustanovama za preuzimanje protupožarne zaštite, rekao nam je zadovoljno zapovjednik JVP grada Koprivnice Slavko Tucaković.

Izvjestitelj VZŽ Koprivničko-križevačke

Dragutin Rendić

May 2024
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Arhiva po mjesecima
Vremenska prognoza
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed