JVP Koprivnica – Priznanje JVP Koprivnica

U ponedjeljak 18. listopada u koprivničkoj Podravki potpisan je Ugovor o pružanju vatrogasnih usluga dežurstva i preventivno-operativnih poslova protupožarne zaštite pogona Podravke na području grada Koprivnice od strane Javne vatrogasne postrojbe grada Koprivnice. Potpisivanju ovog ugovora kojim se odaje veliko priznanje za rad i profesionalno djelovanje koprivničkim vatrogascima potpisao je u ime Podravke Predsjednik Uprave Miroslav Vitković, grada gradonačelnik Zvonimir Mršić i zapovjednik profesionalaca Slavko Tucaković. Potpisivanju prisutan bio je i član Uprave Podravke Krunoslav Bešir i drugi, a od strane grada zamjenici gradonačelnika Vesna Želježnjak, Dražen Pros i predsjednik Gradskog vijeća Zoran Gošek, te od vatrogasaca i Stjepan Futač. Ugovor je potpisan na vremenski rok od pet godina, a 12 djelatnika protupožarne zaštite Podravke od 1. studenoga dolaze u JVP Koprivnica i imat će beneficirani radni staž (tri mjeseca na godinu).

Potpisivanje ugovora o pružanju protupožarne zaštite Podravki od strane koprivničkih profesionalaca

– Potpisivanjem ovog Ugovora između Podravke i grada Koprivnice otvara se nova stranica kvalitetnih odnosa, istaknuo je Krunoslav Vitković i nadovezao: – Mislim da je to priznanje i povjerenje Javnoj vatrogasnoj postrojbi koja će  profesionalno obaviti zadatke u protupožarnoj zaštiti na  profesionalnim nivou.

Slavko Tucaković u znak siječanja na ovj značajan događaj u povijesti JVP Koprivnica predao je Miroslavu Vitkoviću i Zvonimiru Mršiću vatrogasne šešire.

– Ovo je značajan dan za Grad Koprivnicu i Podravku, rekao je prisutnima Zvonimir Mršić zadovoljan potpisivanjem ugovora i novim odnosima na relaciji Grad Koprivnica-Podravka. Djelatnici JVP Koprivnica imat će sada ukupno 57 zaposlenih, ali prema svemu sudeći taj broj mogao bi biti i veći s obzirom na veći obim djelovanja u pogonima Podravke koje propisuje novi Zakon o protupožarnoj zaštiti. Ugovorom velike firme kao što je Podravka, odaje se posebno priznanje koprivničkim profesionalcima, što oni svojim radom zaslužuju, svrstavajući se u sam vrh vatrogasnih profesionalaca Hrvatske.

Zajednička snimka nakon potpisivanja

– Vatrogasci Podravke i naši djelatnici osiguravati će Podravkine objekte na području grada Koprivnice. No, prije svega novi djelatnici trebaju proći i odgovarajuću obuku, kako bi se uklopili u sustav rada naših djelatnika, a nakon toga prema potrebi djelovat će i na drugim lokacijama, izjavio je zapovjednik Slavko Tucaković, koji nije mogao sakriti osjećaj zadovoljstva potpisivanjem Ugovora, kojim se osigurava bolja i kvalitetnija protupožarna zaštita Podravke kao i Bilokalnika s kojim je također potpisan sličan Ugovor o zajedničkoj suradnji. Prema neslužbenim informacijama, uslugama preventivne protupožarne zaštite, priključit će se još neke koprivničke firme. Time se otvaraju mogućnosti zaposlenja mladih ljudi u vatrogastvu, zanimanju koje ulijeva najviše povjerenja među našim građanima (objavljeno u nekoliko anketa).

Izvjestitelj VZŽ Koprivničko-križevačke

Dragutin Rendić

April 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Arhiva po mjesecima
Vremenska prognoza
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed