JVP Koprivnica – Razgovor sa novo imenovanim v.d. zamjenikom zapovjednika JVP grada Koprivnice Antoniom Popijačem

Upravno vijeće Javne vatrogasne postrojbe grada Koprivnica 17. siječnja 2013. godine na mjesto zamjenika JVP grada Koprivnice kao vršitelja dužnosti idućih godinu dana odlučilo je da to bude prema zakonskim odredbama, Antonio Popijač voditelj vatrogasnog odjeljenja u JVP grada Koprivnice. Naime, prema zakonskim odredbama, Antonio Popijač može biti vršitelj dužnosti do godinu dana, nakon toga roka raspisat će se novi natječaj.

Antonio Popijač

Antonio Popijač

– Kako to da niste imenovani na rok od četiri godine?

– Naime, preostala su mi pet ispita na Visokoj školi  za sigurnost, smjer Zaštita od požara, kako bi dobio diplomu inženjera i imao potrebnu Visoku stručnu spremu koja se traži za ovaj posao trebam završiti školovanje a kada dobijem Diplomu onda će sve ovisiti o odluci našeg osnivača Grada Koprivnice da li su ili nisu zadovoljni mojim radom.

– Rođeni ste u Jagnjedovcu u obitelji vatrogasaca?

– Da. Moj pokojni djed Zvonimir bio je vatrogasac, moj otac Vladimir je vatrogasaca i zajedno djelujemo u DVD-u Jagnjedovec. Ljubav prema vatrogastvu imao sam od malenih nogu družeći se sa svojim djedom i ocem i njihovim prijateljima vatrogascima. U društvo u mojem mjestu učlanio sam se vrlo mlad, od 2005. godine obnašam dužnost zapovjednika i nastojim da naše društvo bude jedno od najboljih u VZ grada Koprivnice, gdje također obnašam dužnost dozapovjednika. Dvije godine prije, odnosno 2003. godine zaposlio sam se i u JVP grada Koprivnice, gdje sam bio vatrogasac, voditelj odjeljenja, a danas na novoj dužnosti kao desna ruka mojem zapovjedniku Slavku Lakušu, nastojat ću svoje dužnosti u operativnom radu i djelovanju obaviti na najbolji mogući način i opravdati povjerenje onih koji su me imenovali, mojeg pretpostavljenog kao i kolega vatrogasaca.

– Kako zamišljate budući rad na novoj odgovornoj funkciji gdje umjesto dosadašnjih  desetak ljudi trebate raditi sa njih više od šezdeset?

– Za mene je to novo iskustvo, kojeg ću samo u dobrom suradnjom svih relevantnih čimbenika uspjeti dobro raditi. Mislim prvenstveno da dobar i kooperativan rad sa mojim zapovjednikom, voditeljima odjeljenja i ostalima, kao i dobru i još bolju suradnju sa osnivačima naše postroje, dobru suradnju sa DVD-ima koji svojim dobrim operativnim radom mogu nam mnogo pomoći u protupožarnoj preventivi i akcijama gašenja požara i ostalim tehničkim i akcidentnim situacijama. Mislim na društva koja se radom ističu ne samo u našoj VZ grada već i šire na području bivše općine Koprivnica.

– Slobodno vrijeme?

– Opet vatrogastvo, a što drugo nego ono što najviše volim. Angažiram se maksimalno u radu društva, koje svojim radom i djelovanjem postaje sve bolje, a tu ima posla dovoljno za svakoga koji želi raditi ovaj humani posao koji traži mnogo slobodnog vremena i odricanja. Za rad u DVD-ima tokom dežuranja, gašenja požara ili drugim protupožarnim aktivnostima ne prima se novčana naknada, što nažalost u nekim društvima na jugu Hrvatske nije tako(!). Najljepše je raditi sa prijateljima u našem društvu na koje sam posebno ponosan i zadovoljan svime što smo do sada učinili. Tu provodim najviše slobodnog vremena u raznima aktivnostima sa prijateljima, koji su poput mene veliki entuzijasti i zaljubljenici u vatrogastvo. Bio sam i član Ronilačkog Kluba Šoderica Koprivnica. Položio sam ispit za ronioca, ali više nemam vremena da se aktivno bavim ovim sportom. No, ponekad zna igrati sa kolegama mali nogomet, a to je jedan dobar sportski način rekreacije, rekao nam je uz osmijeh na kraju razgovora mladi i poletni zaljubljenik vatrogastva Antonio Popijač. Na kraju mladost i poletnost kada se ujedine sa mudrošću i iskustvom starijih uvije je bila i ostala dobitna kombinacija kao što će biti i ova u vrijednoj Javnoj vatrogasnoj postrojbi grada Koprivnice.

 

Izvjestitelj VZ Koprivničko-križevačke

Dragutin Rendić

April 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Arhiva po mjesecima
Vremenska prognoza
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed