JVP Križevci – Vrijedna donacija DUZS

U srijedu 6. ožujka u posjet JVP Križevci došao je ravnatelj DUZS RH Jadran Perinić u pratnji glavnog zapovjednika HR Slavka Tucakovića i ostalih suradnika. U JVP grada Križevaca prijavak ravnatelju podnio je zapovjednik Ivan Matosović i na sastanku u prostorima postrojbe upoznao je svog gosta i njegove suradnike sa radom i djelovanjem ove postrojbe na području Požarnog područja Križevci, gdje djeluje 83 DVD-a u pet Vatrogasnih zajednica.

Pozdravne riječi Jadrana Perinića pred vatrogascima i gostima koji je došao prvi puta posjetio profesionalnu postrojbu grada Križevaca i ovaj kraj

Pozdravne riječi Jadrana Perinića pred vatrogascima i gostima koji je došao prvi puta posjetio profesionalnu postrojbu grada Križevaca i ovaj kraj

Sastanku prisustvovao je i Saborski zastupnik i gradonačelnik Križevaca Branko Hrg, predstavnik Županije Ivan Vuk, pročelnik Područnog ureda DUZS Koprivnica Ivan Kramarić, predsjednik VZŽ Ivan Golubić, v.d. županijski zapovjednik Marijan Kicivoj, predsjednik VZG Križevci Ivan Mužić, zamjenik zapovjednika JVP Križevaca Ivan Pečarić, predsjednica DVD-a Poljana Križevačka Tajana Belaj sa suradnicom i drugi.

Detalj sa sastanka u JVP Križevci

Detalj sa sastanka u JVP Križevci

Branko Hrg domaćin visokoj delegaciji DUZS nakon pozdravnih riječi u kratko je upoznao sa radom i djelovanjem grada, njegovoj povijesti i značenju koje ima kao glavna administrativna jedinica Prigorja. Govorio je i o problemima koji su prisutni u radu vatrogasaca, Službe za zaštitu i spašavanje o sustavu koji bi u danom trenutku trebao jedinstveno djelovati, ali je prije potrebna decentralizacija sustava. Predlaže među ostalim da pripadnici Civilne zaštite budu  članovi Dobrovoljnih vatrogasnih društava, koji ne djeluju u operativnom sustavu. Ovaj prijedlog prihvatio je i Jadran Perinić, koji je među ostalog istaknuo što bržu promjenu Zakona o vatrogastvu koje nije usklađeno sa današnjim potrebama kao i izmjene u radu DUZS bolju povezanost i kooperativniji, skladniji rad u slučaju elementarnih nepogoda, kada se treba znati tko je nadležan da koordinira i zapovijeda radom svih čimbenika od vatrogasaca, Civilne zaštite, prve pomoći, vojske i drugih.

Slavko Tucaković uručuje opremu Tajani Belaj

Slavko Tucaković uručuje opremu Tajani Belaj

Ravnatelja Jadrana Perinića sa radom vatrogasaca u Koprivničko-križevačkoj županiji upoznao je Ivan Golubić, koji nije zaboravio istaknutu da je po broju vatrogasaca na  tisuću stanovnika (60) najbrojnija županije Hrvatske, u kojoj ima 150 DVD-a i oko osam tisuća dobrovoljnih vatrogasaca.

Zajednička snimka za uspomenu

Zajednička snimka za uspomenu

Nakon sastanka JVP grada Križevaca uručena vatrogasna oprema vrijedna oko 55.000 kuna, a DVD Poljana Križevačka oprema čija je vrijednost veća od 25.000 kuna.

 

Izvjestitelj VZ Koprivničko-križevačke županije

Dragutin Rendić

February 2024
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829  
Arhiva po mjesecima
Vremenska prognoza
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed