Marijan Kicivoj, zapovjednik JVP grada Đurđevca i predsjednik VZ grada Đurđevca – Godina u kojoj je recesija usporila, odnosno zaustavila neke projekte, ali nije zaustavila naš optimizam

Na kraju godine zamolili smo Marijana Kicivoja, zapovjednika JVP Đurđevac i predsjednika VZ grada Đurđevca za kraći razgovor i njegovo mišljenje o godini koja je za nama. Tom prilikom rekao nam je:

Poštovani čitatelji Vatrogasnog glasnika, kolegice i kolege vatrogasci! Pred nama je kraj još jedne godine koja je za nas vatrogasce Požarnog područja Đurđevac, bila dosta složena s obzirom na (ne)mogućnosti financiranja svih zadataka koje smo stavili u svoje planove za ovu godinu. Recesija i kriza imala je odraza i na realizaciju sredstava iz proračuna JLS prema vatrogasnim zajednicama Općina i grada Đurđevca, što je imalo za posljedicu da smo od nekih aktivnosti i projekata morali odustati, dok smo neke uz izuzetne napore uspjeli realizirati. Redovna djelatnost vatrogastva uglavnom je uredno provedena, dok se odustajalo od nabava značajnije vatrogasne opreme i vozila, kao i od uređenja i obnova vatrogasnih domova i spremišta.

Marijan Kicivoj

Intervencije u ovoj godini?

– Broj vatrogasnih intervencija bio je nešto manji u odnosu na prošle godine, koje ćemo prema dosadašnjim pokazateljima  zabilježiti manji broj požara otvorenog prostora, ali ćemo imati veći porast broja intervencija vezanih uz poplave i ispumpavanja vode iz podruma i drugih stambenih objekata. Razlog tome je svakako izrazito kišna godina sa natprosječnim brojem i količinom padalina u pojedinim mjesecima. Ostale vrste intervencija ostat će negdje u okvirima statističkog prosjeka, na razini prošlih godina.

– Ove godine obilježili ste tri značajne vatrogasne obljetnice?

– Da. Vrijedno je spomenuti da su Đurđevački vatrogasci ove godine uspješno obilježili su tri značajne obljetnice i to: 30. godina rada Javne vatrogasne postrojbe, 80. godina Vatrogasne zajednice Grada Đurđevca i 130. godina rada DVD-a Đurđevac. Sve ove gore navedene obljetnice obilježili smo u nedjelju 5. rujna, svečanom sjednicom i programom na kojem je prisustvovalo oko 350 uzvanika i gostiju.

– No, prije toga imali ste i značajne pripreme oko uređenja prostora i objekata, kao i nabavku vozila?

– Pripremajući se za obilježavanje ovih značajnih i visokih obljetnica renovirali smo i obnovili fasadu zgrade, asfaltirali dvorište, nabavili novo kombi i zapovjedno vozilo, čime privodimo kraju obnovu našeg vatrogasnog voznog parka. Pri kraju smo sa renoviranjem i obnovom Operativno-komunikacijskog centra, a u toku je natječaj za opremanje istog računalnom i komunikacijskom opremom. U toku iduće godine planiramo uvesti i računalne programe za praćenje i nadzor rada službe sa jednog mjesta, što će omogućiti lakše izvješćivanje, analitiku i planiranje. Također smo nedavno uspjeli zamijeniti dotrajalu stolariju u garažama i na dijelu zgrade, dok iduće godine planiramo u cijelosti zamijeniti preostalu stolariju na zgradi i poraditi na  ukupnoj energetskoj učinkovitosti zgrade.

– Planovi za iduću godinu?

– U idućoj godini, pored redovnih svakodnevnih zadaća, planiramo nabaviti malo terensko vozilo za obilazak terena i ostale potrebe službe, kao i zamijeniti polu teretno kombi vozilo za prijevoz ljudi i opreme. Također nas očekuje i recertifikacijski audit nakon tri godine od implementacije Sustava kvalitete ISO 9001: 2000 u rad postrojbe.

– Na kraju ne tako neuspješne godine kao što ste u početku dali naslutiti. Želite nešto poručiti našim čitateljima?

– Naravno, na kraju godine poštovane kolegice i kolege vatrogasci, kao i čitatelji Vatrogasnog  glasnika svima Vama, kao i Vašim obiteljima, želim Sretan Božić, kao i uspješnu i blagoslovljenu 2011. godinu.

Izvjestitelj VZŽ Koprivničko-križevačke

Dragutin Rendić

May 2022
M T W T F S S
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  
Arhiva po mjesecima
Vremenska prognoza
Podravina
May 19, 2022, 8:26 pm
Sunny
Sunny
23°C
real feel: 21°C
current pressure: 1030 mb
humidity: 35%
wind speed: 3 m/s S
sunrise: 5:16 am
sunset: 8:23 pm
Forecast May 19, 2022
day
Sunny
Sunny
24°C
wind speed: 2 m/s S
Forecast May 20, 2022
day
Partly sunny
Partly sunny
28°C
wind speed: 2 m/s SW
Forecast May 21, 2022
day
Mostly cloudy with thundershowers
Mostly cloudy with thundershowers
26°C
wind speed: 3 m/s E
Forecast May 22, 2022
day
Partly sunny
Partly sunny
25°C
wind speed: 1 m/s ENE
Forecast May 23, 2022
day
Intermittent clouds
Intermittent clouds
26°C
wind speed: 1 m/s E
Forecast May 24, 2022
day
Intermittent clouds
Intermittent clouds
24°C
wind speed: 3 m/s ENE
Forecast May 25, 2022
day
Partly sunny with showers
Partly sunny with showers
25°C
wind speed: 1 m/s W
Forecast May 26, 2022
day
Mostly sunny
Mostly sunny
24°C
wind speed: 3 m/s NNE
Forecast May 27, 2022
day
Sunny
Sunny
27°C
wind speed: 2 m/s NE