Slavko Tucaković, zapovjednik JVP Koprivnica i PP Koprivnica – Kvalitetan rad uvijek se cijeni

Za razgovor o radu i aktivnostima u Požarnom području Koprivnica zamolili smo najodgovorniju osobu Slavka Tucakovića, zapovjednika PP Koprivnica i JVP Koprivnica.

– Kako ocjenjujete aktivnosti ove 2010. godine?

– Još nekoliko dana dijeli nas do kraja poslovne i kalendarske godine. Želio bi zahvaliti svim članovima vatrogasnih organizacija na Požarnom području Koprivnica, koji su odvajali svoje slobodno vrijeme, ulagali svoje znanje i sposobnosti kako bi pomagali drugima, te unaprijedili rad vatrogasnih organizacija, organizirali rad sa djecom i vatrogasnom mladeži ali i kvalitetno surađivali sa lokalnom samoupravom i upravom. Možemo reći da je 2010. godina bila je ispunjena aktivnostima od održavanja natjecanja, pokazno-taktičkih vježbi, nabavke vatrogasnih vozila i opreme, sanacije i uređenja vatrogasnih spremišta i domova, rad sa mladima, osposobljavanja vatrogasnih kadrova, sudjelovanja na dislokacijama, te spašavanja ljudi i imovine ugroženih požarom ili elementarnih nepogodama.

Slavko Tucaković

– Bilo je i brojnih intervencija?

– Da. Tijekom 2010. godine vatrogasci požarnog područja Koprivnica učestvovali su na tristotinjak  vatrogasnih intervencija (podatak do 31. listopada 2010. godine), a posebno želim zahvaliti svim angažiranim vatrogascima tijekom elementarnih nepogoda koje su zahvatile našu Podravinu. Naravno,  tijekom 2010. godine vatrogasci su nastavili suradnju i pomagali vatrogascima izvan naše Županije, te na taj način promovirali naše vatrogastvo i naš kraj. Bili smo Podravski vatrogasci.

– Što znači Podravski vatrogasci?

– To je sinonim za vrijednog, požrtvovnog i angažiranog vatrogasca u svakoj situaciji. Često nas ističu kao primjer zajedničkog rada i suradnje između profesionalnih i dobrovoljnih vatrogasaca, a vjerujem da će u budućnosti ona biti još samo bolja i kvalitetnija.

– Koja je uloga vatrogasaca u današnjem društvu?

– Iako se na vatrogastvo gleda pod „povećalom“, svjesni smo činjenice da ono ima svoje mjesto u ulogu u razvoju našeg društva, a nadam se da će u budućnosti dobiti zasluženi status i da će time biti prekinuta tradicija „dobri ste kad vas trebamo“. Mi vatrogasci radimo besprijekorno svoj posao za boljitak i napredak našeg društva u svim njegovim segmentima, bez obzira, dali se to zna ili ne. O nama se u medijima piše samo onda kada smo na intervencijama, zaboravljajući da živimo i radimo i kada njih nema. Svoj posao obavljamo profesionalno, a najviše nas radi to na dobrovoljnoj osnovi. Tko tako radi u našem društvu osim nas!?

– Na kraju ove godine želite još nešto kazati?

Želim svima vama, mnogo zdravlja i  uspjeha u 2011. godini, želim Vam da budete i budemo vatrogasci kao što i jesmo bili do sada već skoro stoljeće i pol. Čuvajmo svoj identitet i ne dozvolimo nikomu da nas zove nekim drugim nazivima. Mi smo samo VATROGASCI i takvi ćemo biti dok nam zadnja gruda zemlje ne pokrije posljednje počivalište.

Izvjestitelj VZŽ Koprivničko-križevačke

Dragutin Rendić

November 2023
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  
Arhiva po mjesecima
Vremenska prognoza
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed