Velika vježba masovne nesreće

U subotu, 13. travnja 2019.godine Zavod za hitnu medicinu Koprivničko-križevačke županije, u Rasinji je Velikom vježbom masovne nesreće obilježio Nacionalni dan hitne medicinske službe.

Uz naš županijski Zavod u vježbi je sudjelovao i Zavod za hitnu medicinu Varaždinske županije. U vježbi su sudjelovali vatrogasci JVP Grada Koprivnice i DVD-a Rasinja, policijski službenici PP Koprivnica te dvadesetak učenika koprivničke srednje medicinske škole, koje su za ovu vježbu našminkali članovi GDCK Koprivnica.

”Scenarij je zamišljen da prilikom  pretjecanja osobnog automobila od strane  vozila za prijevoz pacijenata na dijalizu dolazi do kontakta sa prednjim dijelom osobnog automobila. Uslijed kontakta  dolazi do frontalnog  sudara s osobnim vozilom iz suprotnog smjera. Nakon kontakta s stražnjim dijelom saniteta vozač osobnog vozila gubi nadzor nad istim i udara u rasvjetni stup”.

U masovnoj nesreći bilo je ukupno 13 žrtava, od čega je njih 12 s povredama od prve do treće kategorije te jedna mrtva osoba, koje po pozivu zbrinjavaju žurne službe.

Vježba je izvedena besprijekorno, a istom su veoma kvalitetno rukovodili Helena Krpanić dr. med., Zvonimir Habijan zapovjednik Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije, Anđela Simić dr. med., Vladimir Novosel i Matko Čulumović

U realizaciji vježbe sveukupno je sudjelovalo 55 osoba s 12 vozila.
Scenarij masovne nesreće izradio je Željko Poljak, bacc. med. techn.

Cijelu vježbu veoma pažljivo je pratio i ravnatelj koprivničke Opće bolnice Mato Devčić dr. med., koji je bio iznimno zadovoljan viđenim.

Po završetku vježbe formiran je ešalon kojim je zapovijedao Zvonimir Habijan koji je potom predao prijavak ravnateljici Zavoda za hitnu medicinu Koprivničko-križevačke županije Mirjani Hanžeković, mag. oec.

Ravnateljica Hanžeković zahvalila se svim sudionicima vježbe, napomenuvši – ovakve vježbe služe tome da se provjeri i poboljša spremnost i koordinacija svih žurnih službi.

Izvjestitelj
Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije
Krešimir Juratović

June 2024
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Arhiva po mjesecima
Vremenska prognoza
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed