VZ Koprivničko križevačke županije, Ferdinandovac – Vatrogasci su najkompetentnija dobrovoljačka i profesionalna organizacija u RH

Vatrogasna zajednica Koprivničko-križevačke županije u prostorijama vatrogasne vijećnice u Ferdinandovcu, održala je u četvrtak 26. svibnja svoju redovnu skupštinu. Osim delegata skupštine prisutan je bio dožupan Ivan Pal, načelnik općine Ferdinandovac Branko Kolar, načelnik HVZ Željko Popović, predsjednik Savjeta za mladež HVZ Nikola Sočev, predstavnici susjednih županijskih Vatrogasnih zajednica, direktor “Vatroprometa” Nenad Radojčić i ostali. Prije početka sjednice u Osnovnoj školi vatrogasci su razgledali zanimljivu izložbu slika poznatog đurđevačkog umjetnika Zdravka Šabarića, a koja je postavljena povodom obilježavanja Dana općine Ferdinandovac.

Sa zanimanjem razgledana je izložba slika Zdravka Šabarića

Prije početka rada skupštine u ime domaćina prisutne pozdravio je predsjednik Marijan Dugina i zapovjednica Marijanka Đođ. Sjednicu skupštine najvatrogasnije županije u Hrvatskoj u kojoj djeluje oko osam tisuća vatrogasaca u 151 društvu, otvorio je i vodio predsjednik Ivan Golubić. On je podnio dio izvješća o radu u protekloj godini naglasio je brojne aktivnosti kako na protupožarnom radu i djelovanju, tako na edukaciji i obrazovanju vatrogasaca, obilježavanju deset značajnih obljetnica, sudjelovanje u radu koordinacija VZ sjeverozapadne Hrvatske i radu u Predsjedništva HVZ i njenim tijelima u kojima su zastupljeni. Nije zaboravio naglasiti rad s mladima i rad u Kampu mladeži HVZ u Fažani. Županijski zapovjednik Valent Furmeg u drugom dijelu izvješća naglasak je dao na operativni rad zajednice, a posebno istaknuo ulogu i značaj u pomoći i spašavanju imovine tokom elementarnih nepogoda, koje su zadesile našu županiju prošle godine. Financijski plan u prošloj godini realiziran je prema planu i programu o čemu je informirao blagajnik Josip Krček.

Branko Kolar pozdravio je drage goste i zaželio uspješan rad

Planom rada za ovu godinu predviđeno je provođenje mjera zaštite od požara, sudjelovanje na dislokacijama u priobalju tokom protupožarne sezone. Pomagati članicama u nabavci vatrogasnih vozila i opreme, raditi na obuci zapovjednika stožernih društva, obuci ostalog članstva, raditi i nadalje na promidžbi, koja je iz godine u godinu sve bolja.

Radno predsjedništvo VZŽ skupštine odradilo je više nego dobro još jednu godišnju skupštinu

Sudjelovanje na vježbama, natjecanjima i ostalom također je dio plana rada. Posebno posvetit će se radu s mladeži koja je iz godine u godinu sve brojnija i aktivnija kako u natjecateljskom dijelu tako i u ostalom. Ivan Golubić rekao je da županija pomaže rad vatrogastva, a najbolje dokazuje primjer da sa ovogodišnjeg proračuna za vatrogastvo nije skinuta ni lipa. Izvještaji o radu kao i plan rada za ovu godinu jednoglasno su usvojeni.

Branko Kolar upoznao je prisutne s planovima i programima rada općine i zaželio uspješan rad. Ivan Pal naglasio je zadovoljstvo s radom vatrogasaca i istaknuo da su oni najkompetentnija snaga u županiji s kojom se uvijek može računati. Time se složio i Željko Popović istaknuvši da je to slučaj i na državnom nivou, ali nažalost neke državne službe, zasluge koje su učinili vatrogasci pripisuju sebi te time umanjuju ulogu vatrogastva. To se ne bi trebalo događati kada bi svi vatrogasci u Hrvatskoj bili jedinstveni i složni.

Na kraju rada skupštine Valent Furmeg i Nikola Sočev podjeli su uvjerenja po VZ općina o položenim ispitima i ispitima za voditelje mladeži u kampu Fažani.

Izvjestitelj VZŽ Koprivničko-križevačke

Dragutin Rendić

December 2023
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Arhiva po mjesecima
Vremenska prognoza
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed