VZ Koprivničko-križevačke županije – Obilježavanje Svetog Florijana i Dana vatrogastva Hrvatske

vzz

Dan Svetog Florijana zaštitnika vatrogasaca i Dana vatrogastva Hrvatske obilježit će se 4. svibnja prigodnim manifestacijama  u brojnim vatrogasnim društvima i zajednicama. Svečano obilježavanje za Požarno područje Koprivnica održat će se u nedjelju 5. svibnja svetom misom koja će započeti u 11 sati prije podne na Ješkovu nedaleko Gole na imanju umjetnika Dragutina Ciglara kod kipa i kapelice Svetog Florijana. Svetu misu služit će župnik Ivan Herega. Ova svečanost na kojoj se očekuje nekoliko stotina vatrogasaca održat će se u organizaciji Vatrogasne zajednice grada Koprivnice i Vatrogasne zajednice općine Gola.

Na Dan Svetog Florijana u subotu 4. svibnja bit će svečano i u ostalim društvima. Tako će u Glogovcu velečasni Josip Koščak blagosloviti kapelicu Svetog Florijana. Vatrogasna zajednica općine Koprivnički Ivanec obilježit će Dan Svetog Florijana i 20. obljetnicom rada zajednice prigodnim referatom i svetom misom u crkvi Svetog Ivana Krstitelja, gdje će misu služiti velečasni Nikola Bukovčan.

Na području Požarnog odreda Križevci, Apatovec i Kloštar Vojakovački Dan Svetog Florijana i Dan Vatrogastva obilježit će se u subotu 4. svibnja svetom misom u crkvi Svete Ane u Križevcima. Požarni odred Raven u nedjelju 5 svibnja obilježi će blagdan svetom misom u crkvi Presveto Srce Isusovo u Malom Ravenu.

Na Požarnom području Đurđevca Vatrogasne zajednice obilježavat će blagdan u subotu 4. ili u nedjelju 5. svibnja. Tako će Vatrogasna zajednica općine Ferdinandovac u nedjelju 5. svibnja obilježiti Dan Svetog Florijana i Hrvatskog vatrogastva svetom misom u kapelici Svetog Florijana, a misu će služiti župnik Daroslav Bednjak.

 

Izvjestitelj VZ Koprivničko-križevačke županije

Dragutin Rendić

July 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
Arhiva po mjesecima
Vremenska prognoza
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed