VZ Varaždinske županije – Županijski čelnici zahvalili pripadnicima vatrogasnih postrojbi

U Olimpijskoj dvorani Vatrogasnog doma u Varaždinu priređen je 14. studenoga 2012. godine zajednički prijam Varaždinske županije i Vatrogasne zajednice Varaždinske županije za članove vatrogasnih organizacija.

Temelj organizaciji ovog prijema leži u inicijativi glede zahvale svim vatrogascima koji su bili dislocirani na priobalje tijekom ove godine, zatim pohvali rezultata ostvarenih na državnim vatrogasnim natjecanjima, kao i posebnoj zahvali svima koji su bili angažirani u obrani od poplava na području uz rijeku Dravu. Stoga je ovom skupu bilo nazočno preko 130 vatrogasaca iz svih područja u županiji.

U uvodnom dijelu okupljene je pozdravio predsjednik Zajednice Zvonko Biškup, naglasivši ponos postignutim rezultatima tijekom 2012. godine.

Pozdravljajući okupljene vatrogasce  zamjenik župana Varaždinske županije Milan Pavleković im je izrazio zahvalnost za sve što čine na obrani građana od požara, ali i nedavnih poplava. – Čestitam Vam na uloženom trudu, požrtvovnosti i hrabrosti koje ste uložili prilikom nedavnih poplava u našoj županiji. Niste razmišljali da li treba pomoći, već ste spremno uskočili i danonoćno pomagali u obrani od poplava. Jednako kao što ste i ljeto proveli pomažući svojim kolegama u Dalmaciji u gašenju požara. Varaždinska županija ponosi se vama – rekao je zamjenik župana te dodao kako osim  djelovanja na terenu i gašenja požara varaždinski vatrogasci sudjeluju na mnogim međunarodnim natjecanjima te postižu odlične rezultate.

Nakon čestitke zamjenika župana, prisutnima se obratio i županijski vatrogasni zapovjednik Stjepan Kovaček. – Slobodno mogu reći da je Vatrogasna zajednica Varaždinske županije jedna od najbolje ustrojenih u Hrvatskoj. Ponosimo se svojim radom i aktivnostima koje provodimo. No, posebno nas veseli uključivanje velikog broja mladih ljudi u dobrovoljna vatrogasna društva diljem naših općina i gradova. Nažalost, po posljednjim događajima vidimo da vatrogasci nisu samo potrebni kada su u pitanju požari, nego i druge elementarne nepogode.

Bila je ovo prigoda zahvaliti se tako svim vatrogascima koji su vatrogastvo Varaždinske županije više nego pozitivno promovirali na nacionalnoj razini u protekloj godini.

 

Stjepan Kovaček, dipl. ing.

February 2024
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829  
Arhiva po mjesecima
Vremenska prognoza
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed